- Дата и час: 22 Ное 2024, 20:51 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Конкурс за първоначално назначаване на магистрати 2013
|
|
Re: Конкурс за първоначално назначаване на магистрати 2013
и не само подсъден на окръжен съд, ами и за престъпления, които не са включени в конспекта...
- kalaka
- Младши потребител
А може ли някой да каже, дали изпита за първоначално назначаване беше както на изпита за младши съдии и прокурори, 2 казуса, граждански и наказателен и си избираш един от двата или се теглеше само 1 казус?
- neznamkakvo
- Нов потребител
Ако е имало престъпление извършено от организирана престъпна група ( както е публикувано решението на апелативен съд Пловдив от 2010 г. ) първоинстанционен съд е специализиран наказателен съд.
Последна промяна ivanov77 на 20 Окт 2013, 13:18, променена общо 1 път
- ivanov77
- Младши потребител
Нещо няма логика в тегленето на казуси напоследък-казусът за Върховна касационна прокуратура беше същия като този за младши съдии. Вчерашният явно има други цели-до втората цедка да стигнат колкото се може по-ограничен брой кандидати.
- dedra
- Потребител
ivanov77 написа:Ако е имало престъпление извършено от организирана престъпна група ( както е публикувано решението на апелативен съд Пловдив от 2010 г. ) първоинстанционен съд е специализиран наказателен съд.
Виж откога действа Специализирания съд колега
- dedra
- Потребител
dedra написа:ivanov77 написа:Ако е имало престъпление извършено от организирана престъпна група ( както е публикувано решението на апелативен съд Пловдив от 2010 г. ) първоинстанционен съд е специализиран наказателен съд.
Виж откога действа Специализирания съд колега
Не знам какъв е казусът, който се е паднал на конкурса. Към настоящия момент обаче, независимо кога е извършено престъплението като време първа инстанция е СНС. Коментирах, догатвайки какво може да се е паднало на конкурса, а не решението на Апелативен съд Пловдив.
- ivanov77
- Младши потребител
дааа казусчето за този изпит е било сладурско , закачката с приложимия закон през2009г. също е забавна , но все пак някой може ли да каже нещо за комисията ... а за следващата - при изпита за прокурори ? И кога ще има решен казус - дали ги публикуват с резулатите от писмения изпит?
- dino6506
- Потребител
Лично аз бях решила да ставам и да си ходя, аделина ме накара да пиша! И трябва много да и благодаря, защото казусът беше лесен! Казвам го като човек, който НЕ носеше НК и НПК, не е чел наказателно ИЗОБЩО от 13 години на сам, но като работещ юрист смятам, че се справих добре! Ще видим резултатите, каквито и да са ще съм доволна, защото по правилата на логиката съм дала верни отговори само с едно НК и НПК (на заем)... е имам и грешки де, но чакам резултата!
- chandra
- Потребител
точно това казах - казусчето е сладурско
- dino6506
- Потребител
Въпросите бяха такива, че само първият и вторият изискват подготовка другото е в НК и НПК като отговори! Ще видим какво ще стане! Аз имам хубаво усещане, та ще седна да прочета малко НПН сега!
Според мен казусът е бил от тези за конкурса за специализираните съд, прокуратура, следствие...
Ади мацко, страшно ти благодаря, че ме накара да остана!
Според мен казусът е бил от тези за конкурса за специализираните съд, прокуратура, следствие...
Ади мацко, страшно ти благодаря, че ме накара да остана!
- chandra
- Потребител
За нищо, чандра Хубавото е, че усетихме тръпката
Макар че аз лично не съм доволна от себе си, в продължение на часове мислих и бях убедена до края, че има ОПГ и го писах на черновата, но половин час преди да предам, преписвайки нещата на беловата реших, че чак пък ОПГ едва ли ще е(все пак е изпит за районни) и писах, че има съучастие и махнах 321, лепнах чл.20, представяте ли си....умирам от яд.... ((((
за останалите въпроси - да, само в началото се стреснахме като видяхме колко дълъг и колко различно беше поднесен казуса, а иначе наистина само НК и НПК е достатъчно, за да се ориентираш, а за чандра даже и без тях
Аз намерих решението на Апелативен съд Пловдив е, опитах се да го пастна тук, но не успях, 28 страници е, после се опитах да го прикача като файл - пак не стана, иначе който иска може да го намери
РЕШЕНИЕ ОТ 12.04.2010 Г. ПО ВНОХД № 6/2010 Г. НА АПЕЛАТИВЕН СЪД - ПЛОВДИВ
И все пак - тотално съм разочарована, че не спазиха правилата за провеждане на конкурса, трябваше да има и гражданскоправен казус и да избираме, в правилника си спомням, че го пишеше, плюс това една позната е звъняла дни преди изпита във ВСС да пита колко казуса ще има и са и казали 2. И още едно нарушение - съгласно техните правила трябва да сме в залата най-късно до 15 мин. преди 9 часа(началото), а имаше допуснат и след това колега....
да не кажа още, че казуса, според мен, изобщо не беше подходящ и относим за районни, най-вероятно е останал от тези за специализираните и подобни, както казва чандра... мързи ги да измислят друго ли..
Макар че аз лично не съм доволна от себе си, в продължение на часове мислих и бях убедена до края, че има ОПГ и го писах на черновата, но половин час преди да предам, преписвайки нещата на беловата реших, че чак пък ОПГ едва ли ще е(все пак е изпит за районни) и писах, че има съучастие и махнах 321, лепнах чл.20, представяте ли си....умирам от яд.... ((((
за останалите въпроси - да, само в началото се стреснахме като видяхме колко дълъг и колко различно беше поднесен казуса, а иначе наистина само НК и НПК е достатъчно, за да се ориентираш, а за чандра даже и без тях
Аз намерих решението на Апелативен съд Пловдив е, опитах се да го пастна тук, но не успях, 28 страници е, после се опитах да го прикача като файл - пак не стана, иначе който иска може да го намери
РЕШЕНИЕ ОТ 12.04.2010 Г. ПО ВНОХД № 6/2010 Г. НА АПЕЛАТИВЕН СЪД - ПЛОВДИВ
И все пак - тотално съм разочарована, че не спазиха правилата за провеждане на конкурса, трябваше да има и гражданскоправен казус и да избираме, в правилника си спомням, че го пишеше, плюс това една позната е звъняла дни преди изпита във ВСС да пита колко казуса ще има и са и казали 2. И още едно нарушение - съгласно техните правила трябва да сме в залата най-късно до 15 мин. преди 9 часа(началото), а имаше допуснат и след това колега....
да не кажа още, че казуса, според мен, изобщо не беше подходящ и относим за районни, най-вероятно е останал от тези за специализираните и подобни, както казва чандра... мързи ги да измислят друго ли..
- adelina_vn
- Младши потребител
На предната страница качих решението.
- lara22
- Нов потребител
Честно казано, като човек който нямаше ни НК, ни НПК съм страшно доволна от себе си, а каквото стане, стане! Така или иначе сега ще пуснат за ОС, което аз с нетърпение чакам!
- chandra
- Потребител
колеги вече има резултати , аз минавам напред , с кой ще се срещна на 01 .11.2013 г на устен ?
Quis custodiet ipsos custodes?
- miniscule
- Потребител
Quis custodiet ipsos custodes?
- miniscule
- Потребител
бързи..браво Малко помощ моля....Нямаме ли престъпление за подправяне документи за самоличност....от Стефанов? Съхраняването на данните в PCтата не представлява ли чл.246 ал.4НК???
- n_ikito
- Активен потребител
Бе аз направо се изкефих! От 13 години не съм пипала НК и НПК, нямах даже в себе си такива и имам 4.38
Сега ще чакам за ОС!
Сега ще чакам за ОС!
- chandra
- Потребител
Колеги, при мен ли нещо се случи ..... вече не ми излизат резултатите
- lara22
- Нов потребител
поздрави на продължаващите !
- dino6506
- Потребител