здравейте,извинявам се ако въпросът ми е малко глупав ,но ми предстои продажба и не съм сигурен колко точно квартата ми е апартамента .
цитирам от НА- апартамент 14 със застроена площ от 52 кв.м,ведно с 1,197% идеални части от общите части и право на строеж на които отговарят 10,04кв.м .
следва описание на границите на обекта след което -ведно с изба №14 ,състояща се от едно помещение ,със застроена площ от 3,70 кв.м ,ведно с 0.085% идеални части от общите части на сградата и правото на строеж на което отговарят 071 кв.м .
та не мога да разбера каква ми е реалната площ на апартамента и тези 10 кв.м общи части и тези3,70 кв.м изба включени ли са в първоначално изписаната квадратура от 52 кв.м
благодаря предварително
- Дата и час: 22 Ное 2024, 15:55 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
каква е квадратурата на апартамента ми?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: каква е квадратурата на апартамента ми?
никой ли не може да помогне?
- dwayne
- Нов потребител
dwayne написа:никой ли не може да помогне?
Квадратурата на апартамента е сбор от от неговата квадратура(външни ограждащи стени и вътрешни по оста със съседи)+общи части.
Мазето не влиза в този сбор.Дано съм успяла да помогна.
Ани
- anicom
- Нов потребител
По дадените данни, квадратурата на апартамента ви (по строителните книжа, регистрирани в общината) е 52 кв.м.
Отделно притежавате 10,04кв.м от общите части на сградата (стълбища, коридори, покрив, подпокривни помещения) - но не обособени 10 квадрата, а идеални части
Притежавате и 3,70 кв.м. избено помещение - то трябва да ви е обособено.
Отделно притежавате 10,04кв.м от общите части на сградата (стълбища, коридори, покрив, подпокривни помещения) - но не обособени 10 квадрата, а идеални части
Притежавате и 3,70 кв.м. избено помещение - то трябва да ви е обособено.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
да разбирам ли че площта на имота ми е 65.7кв.м с общите части и мазето (52кв жилище +10кв.м общи части +3,7кв.м мазе) или бъркам?
- dwayne
- Нов потребител
Бъркате. Написала съм ви подробно колко е площта по зададените от вас данни.
Ако търсите чистата жил. площ от 52 вадите площта на дебелината на вътрешните преградни стени, площта на дебелината на фасадите, смятате чупките и това е.
Ако толкова ви се задълбава, намерете строителните проекти на сградата, там всичко го пише много подробно.
Ако търсите чистата жил. площ от 52 вадите площта на дебелината на вътрешните преградни стени, площта на дебелината на фасадите, смятате чупките и това е.
Ако толкова ви се задълбава, намерете строителните проекти на сградата, там всичко го пише много подробно.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
ok,ясно благодаря за отговорите
- dwayne
- Нов потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|