начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Покупка от ЧСИ

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Покупка от ЧСИ

Мнениеот Gergana_kn » 24 Окт 2013, 21:37

Здравейте,
Имам едно питане.
Искам да участвам в търг за закупуване на къща от частен съдебен изпълнител.
Къщата е изета от собственика от банката поради импотечен кредит тя се намира в едно село близо до Кюстендил
Нещото което ме притеснява, е че къщата не е нанесена върху скицата на селото т. е на скицата седи само парцела. Къщата иначе в документацията си има нотариален акт, който отговаря на самият строеж.
Данъци на къщата всичко си има
Но всъщност не знам как да разбера законен строеж ли е тя и дали си струва да участвам ?
Иначе преди импотеката има още една продажба мисля
Gergana_kn
Нов потребител

Re: Покупка от ЧСИ

Мнениеот nmitova » 31 Окт 2013, 11:36

Здравейте,

съветът ми е да си наемете адвокат, който да прегледа внимателно всички документи по изпълнителното дело. С консултации по форумите трудно ще се справите, а и ако документите са изрядни и решите да участвате в публичната продан, адвокатът също следва да Ви съдейства. От начина, по който описвате случая, само ще посоча, че от съответната банка нямаше да изискат учредяване на ипотека върху незаконен строеж (но в крайна сметка всичко се случва). Иначе, за да бъде законен строежът, трябва да има поне разрешение за строеж и удостоверение за въвеждане в експлоатация на къщата (или евентуално удостоверение за търпимост, ако строежът е незаконен).
nmitova
Потребител

Назад към Покупко-продажба