начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Покупка на апартамент

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Покупка на апартамент

Мнениеот snuffer » 02 Окт 2013, 23:00

Здравейте,

От няколко месеца търся да си закупя апартамент в София. Разбира се вече доста обиколих и видях и както обикновено става в живота, трябва да направя някои компромиси при избора на жилище, защото идеалните са доста скъпи (дори и те не са идеални, но това е друга тема). А ето и казуса:
Единият от огледите се състоя в доста луксозна сграда с отлична локация, апартамента беше бонбон, страхотна гледка, качествени материали, прилично разпределение. Но при влизане в сградата първо ми направи впечатление наличието на СПА център във фоайето, забелязах също, че има и рецепция. До тук добре, но странностите се увеличиха като се качихме на етажа на жилището. Пред мен се разкри етажно фоайе, след което дълъг коридор, водещ до евакуационна стълба. Апартаментите бяха галерийно подредени, много странно почти като в хотел... И като за финал като влязохме с брокера в апартамента, забелязах противопожарни датчици на тавана. Попитах брокера защо са ми тези датчици в апартамента, а той отвърна "Модерни системи". Добре, но след като му казах, че също се занимавам със строителство, призна, че сградата е регистрирана за хотел.
В последствие бях на още 2 подобни огледа, но една от сградите беше регистрирана като общежитие.
Разбрах каква е целта на това да се регистрират сградите с различна функция от жилищна, но
МОЖЕ ЛИ ДА МИ КАЖЕ НЯКОЙ - Юридически възможно ли е да бъда измамен по някакъв начин при покупка на апартамент регистриран като хотелска стая или общежитие ? Например с общите части, знам ли ?
snuffer
Нов потребител

Re: Покупка на апартамент

Мнениеот johnrambo » 13 Дек 2013, 10:39

Да, би било интересно да се знае.... например в един момент може да се окаже, че новия собственик дължи някакви високи такси за охрана и поддръжка на общи части...
johnrambo
Нов потребител

Мнениеот ivanov_p » 13 Дек 2013, 11:13

Видиш ли жилищна сграда с фоайе, рецепция, СПА център, други екстри се обръщаш кръгом и бягаш поне половин час. Спираш, почиваш и още половин час. Това как е регистрирана е най-малкият ти проблем. Даже да ти подаряват апартамент не го взимай.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот johnrambo » 13 Дек 2013, 11:32

ха, това е много интересно! и мен все са ме съмнявали тези сгради. Но все пак би ли обяснил защо!
johnrambo
Нов потребител

Мнениеот ivanov_p » 13 Дек 2013, 12:31

Защото всички тези екстри ги плащаш ти, а не кмета! Вече има сгради където купувачи не могат да продадат апартамент дори на половин цена, защото върви с няколко хиляди лева поддръжка.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот johnrambo » 13 Дек 2013, 13:35

Това е добре да се знае!
johnrambo
Нов потребител

Назад към Покупко-продажба