начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Потърсих услугите на посредническа фирма за да закупя жилище

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Клиенти на АНИ, плащайте си за услугите

Мнениеот petarsl » 21 Мар 2014, 10:06

Крайно време е купувачите, продавачите, наемателите и т.н. на имоти да разберат, че посредническите фирми не се хранят от въздух. За съществуването на АНИ има много разходи. Как ще съществуват ако Вие (се опитвате да) ги заобикаляте :roll:. Случайно сте се свързали с продавача :lol: :lol: :lol: - ако всички "случайно" се свържат няма да има АНИ - как тогава ще стане Вашата работа :?:
Подписали сте документ, че който и да е до 4-то коляно не може да заобикаля АНИ - ами спазете си обещанието, Вие сте обещавали не аз.
В ЗЗД е казано, че всичко договорено което не противоречи на закона е ЗАКОН - ами спазете ЗАКОНА :!:
Ако за Вашия труд не Ви заплатят, Вие няма ли да заведете дело :?:
Хората като Вас казват - ами те само ми показаха имота, какво толкова :?:
Ами то и адвокатите само си отварят устата - какво толкова - дайте и на адвокатите да не плащаме :lol: :lol:
И за да Ви спестя въпроса - да, аз съм представител на АНИ (Агенция Недвижими Имоти).
И да - стадо без черни овци няма - въпроса е къде е, и кой/коя е "черната овца" :roll: :roll: :roll:
petarsl
Младши потребител

Re: Потърсих услугите на посредническа фирма за да закупя жи

Мнениеот borovinka » 21 Мар 2014, 11:29

Клиенти на АНИ, плащайте за услугите само ако имате договор и ако в него изрично сте поискали да се запише, че АНИ носи отговорност в случай, че ви предостави имот, с чиято покупко-продажба после имате проблеми от какъвто и да било характер, включително, но не само евикция, претенции от трети лица и т.н. Натресете една сериозна неустойка за неспазване на срок за подписване на окончателен договор и винаги изисквайте регистрационния документ на ани-то за събиране и боравене с личните ви данни.

Ако горните неща ги нямате, не са ви дали екземпляр от договор за вас, увъртат и не ви дават възможност да прочетете за какво ще трябва да се подпишете - просто не подписвайте нищо и ги пратете да пият една студена вода. Апартаментът вече така или иначе ще сте го видели. Говорете директно със собствениците му. "Договори", "Протоколи за оглед за пред шефа на АНИ-то" и др. подобни просто не подписвайте. Тази клика трябва да се научи, че има правила и те трябва да се спазват. Най-страшното е да подведеш доверието на хора, които разчитат на теб, а накрая най-нагло и пари да им поискаш.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот barakuda » 21 Мар 2014, 20:12

Интересна теза. Типично за адвокат, от тези, дето злобно мразят ФНИ-тата, като че ли са им изяли десерта. А аз бих попитал има ли адвокат, дето сключва договор да отговаря пред клиента при евикция, тежести и тинтири-минтири. Защото не съм видял нито един такъв случай.
barakuda
Потребител

Re: Клиенти на АНИ, плащайте си за услугите

Мнениеот raymon » 30 Мар 2014, 20:21

от petarsl:"Подписали сте документ, че който и да е до 4-то коляно не може да заобикаля АНИ - ами спазете си обещанието, Вие сте обещавали не аз"........Нещо май ти е трудно четенето!!!!!!!!!Или осмислянето ти е трудно.....Изрично подчертах,че тоя ДОГОВОР го видях за пръв път в деня на делото,т.е почти 6 месеца по-късно.И ти ли така си прекарваш клиентите?????????
raymon
Младши потребител

Мнениеот borovinka » 31 Мар 2014, 12:40

barakuda написа:А аз бих попитал има ли адвокат, дето сключва договор да отговаря пред клиента при евикция, тежести и тинтири-минтири. Защото не съм видял нито един такъв случай.

Има, да - адвокатите си имат колегия и отговарят по жалби от клиенти за нелоялно поведение или направо нанесени вреди. Има дисциплинарни производства и ако адвокатът си позволи да води така работата, че накрая да евинцират клиента му от имота, който си е купил, клиентът може да се ожали и адвокатът да отнесе едно сериозно дисциплинарно наказание, да не говорим, че и глоба ще плати.

Адвокатът, освен това, има задължителна застраховка професионална отговорност точно заради такива случаи.

Брокерът - ентусиаст какво има? Отговорност ли носи някаква пред някого или...?
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот borovinka » 02 Апр 2014, 11:29

Raymon, личните съобщения са ви дезактивирани. Включете ги.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот borovinka » 03 Апр 2014, 14:46

Не, не са включени ;)
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот raymon » 05 Апр 2014, 05:25

Не мога да ги включа :( Явно пропускам нещо.Ако не е проблем,имейла ми е raicho68@gmail.com
raymon
Младши потребител

Предишна

Назад към Покупко-продажба