Здравейте,
Отново за мнение по нов казус:
Моята майка придобива част от имот през 1984 чрез гледане и издръжка на своя баща при жива съпруга/ баба/, и останали дъщери, преди последващ нов брак.
Останалата част от имота след предявени претенции за наследство изплаща дялово по време на новият брак.
Дядо почива 5 год. по-късно. В действителност не са полагани към него същите грижи.
През 2006 майка и съпругът и продават имота използвайки средствата за техните нужди.
2012 г. почина майка, но сега една от сестрите и изявява претенции, които съвсем скоро може да станат съдебни, същите претенции са и към мен:
Доказване на неизвършени действия за гледане и издръжка, фалшифициране на продажбата , в смисъл без съгласие на баба и сестрите и, и компенсация парична за дял на всеки един от останалите.
Като тези парични претенции са изисквани и от мен, без да съм облагодетелствана от сделката с продажбата на имота. Съпругът и е жив.
Моля Ви за разяснение, много съм разтревожена, възможно ли е да съм отговорна за последствията породени от чужди действия?
Никак не ми се струва логично.
И ако има такива, имали срокове за периоди за пораждане на претенции относно собственост.
Дълг по давност смятам не може да има прочит в случая....
- Дата и час: 22 Ное 2024, 18:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
наследяване,претенции
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: наследяване,претенции
мосля, че всички срокове за претенции са минали. Такива биха могли да имат не към вас, а към купувачите на жилището от майка ви. за тях обаче са изтекли 5 години добросъвестно владение и никой не може да ги пипне. Към вас не могат да имат претенции, защото вие не наследявата нищо от въпросното жилище. Леля ви ще пие една студена вода, но вие си вземете добър адвокат
- neveja111
- Младши потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|