начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Разваляне на договор!

Казуси за недвижими имоти

Разваляне на договор!

Мнениеот emil_dimitrov » 06 Май 2014, 12:55

Здравейте, извинявам се ако не пускам темата в правилният раздел.

Имам въпрос относно 1 казус. На 02.05 подписах някакъв вид (неформален) предварителен договор за наемане на жилище, тоест дадох капаро за апартамента и до 1 седмица трябва да подпиша договор за наем. В последствие след като дадох капарото разбрах, че помещението не е със статут на жилище и следователно е с промишлен ток! Този факт не ми беше съобщен от брокера преди да подпиша и да дам капарото. Въпросът е имам ли правно основание да разваля предварителният договор и да си взема парите?

Благодаря ви предварително за отговорите.
emil_dimitrov
Нов потребител

Re: Разваляне на договор!

Мнениеот Melly » 06 Май 2014, 14:48

emil_dimitrov написа:Здравейте, извинявам се ако не пускам темата в правилният раздел.

Имам въпрос относно 1 казус. На 02.05 подписах някакъв вид (неформален) предварителен договор за наемане на жилище, тоест дадох капаро за апартамента и до 1 седмица трябва да подпиша договор за наем. В последствие след като дадох капарото разбрах, че помещението не е със статут на жилище и следователно е с промишлен ток! Този факт не ми беше съобщен от брокера преди да подпиша и да дам капарото. Въпросът е имам ли правно основание да разваля предварителният договор и да си взема парите?

Благодаря ви предварително за отговорите.

"Това" което сте пописал не е предварителен договор за наем по см. на чл.19 ЗЗД, тъй като по всяка вероятност сте оставил тази сума в АНИ (агенция за недвижими имоти) като "стоп капаро" - често употребяван от тях термин.
Имате нужда от правна помощ, но не и тук по преразказ на случилото се.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот eurolinker » 06 Май 2014, 18:12

Накратко - подписаното от вас би ви послужило като разписка за сумата, която сте платили. Евентуално (т.е. в зависимост от съдържанието на документа) - би ви послужило като частен документ, съдържащ твърдения на АНИ, които ви ползват. Дали ще можете да си върнете сумата (изцяло или частично), зависи доколко убедителен ще сте пред АНИ.
Melly написа:Имате нужда от правна помощ, но не и тук по преразказ на случилото се.

+1
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Мнениеот doc03 » 06 Май 2014, 21:25

emil_dimitrov написа:... наемане на жилище ...
... помещението не е със статут на жилище ...
... промишлен ток ...

Имате си всичко, какво не е ясно?

emil_dimitrov написа:да разваля предварителният договор и да си взема парите?

Правилният въпрос е: "... да ми върнат парите?"
И ето в тази връзка, опирате до :arrow:
Melly написа:... правна помощ, но не и тук ...
:!:

Здравей, Мели! :)
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот spectrum33 » 15 Май 2014, 19:28

Уважаеми г-не или г-жо, не знам точно, но от изложените от вас факти мога само да ви уверя, че сте ударили джакпот, без да искате, защото токът за промишлени нужди е доста по- евтин от този за
потребителска консумация.
spectrum33
Младши потребител

Мнениеот neutralen » 15 Май 2014, 21:06

:shock:
neutralen
Активен потребител

Назад към Имотни казуси