начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

завещание което не обявено преди смъртта на лицето

Казуси за недвижими имоти

завещание което не обявено преди смъртта на лицето

Мнениеот pitasht » 11 Юни 2014, 13:40

Имам едно лице което е направило завет или завещание- това ще преценя след като установим имуществото изцяло. Завещани са 4 ниви на съпругата му, те двамата нямат деца. Той почива през 2003год. и в продължение на 9 год тя не се позовава на завещанието и не го обявява. Едва след нейната смърт- 2012год. лицето на което тя завещава обявява нейното и неговото завещение.
Какво смятате породило ли е е действие това първото завещание на мъжа или е настъпило наследяване по закон? Няма законни наследници с право на запазена част за съжаление.
pitasht
Активен потребител

Re: завещание което не обявено преди смъртта на лицето

Мнениеот n_ikito » 11 Юни 2014, 19:53

Обявяването на саморъчно завещание не е елемент от фактическия състав, за да се породят неговите правни последици.
Успех!
n_ikito
Активен потребител

Мнениеот pitasht » 11 Юни 2014, 20:52

Да и аз открих точно това. Благодаря.
pitasht
Активен потребител

Мнениеот pitasht » 12 Юни 2014, 14:30

Ще опитаме с нищожност на завещанието. Имаме документ писан от наследодателя, в който и текста и подписа са видимо различни, но какво ще се случи - никога не се знае.
pitasht
Активен потребител

Мнениеот karanedeff » 12 Юни 2014, 17:04

pitasht написа:Ще опитаме с нищожност на завещанието. Имаме документ писан от наследодателя, в който и текста и подписа са видимо различни

Пробвай! При мен имаше подобен случай и успяха. Но не губи време! Обезпечи си иска :!:
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
Аватар
karanedeff
Активен потребител

Назад към Имотни казуси