Имам едно лице което е направило завет или завещание- това ще преценя след като установим имуществото изцяло. Завещани са 4 ниви на съпругата му, те двамата нямат деца. Той почива през 2003год. и в продължение на 9 год тя не се позовава на завещанието и не го обявява. Едва след нейната смърт- 2012год. лицето на което тя завещава обявява нейното и неговото завещение.
Какво смятате породило ли е е действие това първото завещание на мъжа или е настъпило наследяване по закон? Няма законни наследници с право на запазена част за съжаление.
- Дата и час: 25 Ное 2024, 19:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
завещание което не обявено преди смъртта на лицето
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: завещание което не обявено преди смъртта на лицето
Обявяването на саморъчно завещание не е елемент от фактическия състав, за да се породят неговите правни последици.
Успех!
Успех!
- n_ikito
- Активен потребител
Да и аз открих точно това. Благодаря.
- pitasht
- Активен потребител
Ще опитаме с нищожност на завещанието. Имаме документ писан от наследодателя, в който и текста и подписа са видимо различни, но какво ще се случи - никога не се знае.
- pitasht
- Активен потребител
pitasht написа:Ще опитаме с нищожност на завещанието. Имаме документ писан от наследодателя, в който и текста и подписа са видимо различни
Пробвай! При мен имаше подобен случай и успяха. Но не губи време! Обезпечи си иска
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
-
karanedeff - Активен потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|