начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

брак с чужденец

Казуси свързани с придобиване, установяване, освобождаване и възстановяване на гражданство. Статут. Визови проблеми.

брак с чужденец

Мнениеот asita1 » 16 Юни 2014, 15:53

Здравейте,казуса е следният,ако може някой да ме насочи ще съм благодарна:
с партньорът ми живеем на семейни начала от 10 години в България,имаме 2 деца на 4 и 9 години ,който бащата е припознал.Той е двоен гражданин-Български и Турски.От година и половина живее в Турция,тъй като се наложи да гледа болни родители,аз и децата сме си в България,т.к.там нямаме никакви права,здравни и т.н.
Искаме да сключим брак там или в Турското посолството в Бургас,за да не живеем вече разделени.Каква е процедурата за самият брак и за децата ще трябва ли допълнително някаква процедура.Има ли срокове за получаване на гражданството и ще можем ли да си идваме в България ,свободно ,когато пожелаем или ще трябва да стоим там даден непрекъснат срок ,за да станем граждани?
asita1
Нов потребител

Re: брак с чужденец

Мнениеот nikiboy » 08 Юли 2014, 21:59

Аз не разбрах вие искате турско гражданство, или вие нямате българско гражданство?
Всъщност.... изобщо не се разбира кой какво къде... :D
Не съм адвокат, a любител на правото !
nikiboy
Потребител

Назад към Гражданство