Желая да закупя съседен имот. За имота е излязло решение на съда че с дели на четири идеални части за четиримата наследници, имота има лице на улицата 16м. и доколкото знам не може да се раздели за да купя част от него. Съда го е изнесъл на публична продан и получената сума бъде разпределена между съделителите съобразно правата им върху имота.
Проблема е че един от съсобствениците нито иска да продава нито да купува, нали така е по закон ако се реши да се продава първо се предлага на съсобствениците и тогава на трети. Има ли начин по законен път тримата съсобственици да откупят неговия дял и тогава аз да го купя от тях.
- Дата и час: 22 Ное 2024, 15:51 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Как да се закупи този имот?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Как да се закупи този имот?
monov166 написа: Съда го е изнесъл на публична продан и получената сума бъде разпределена между съделителите съобразно правата им върху имота.
Има ли процедура по публична продан или не? Тя се движи от съдебен изпълнител.
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
https://justice-online.com/bg
- kdkrastev1234
- Потребител
Ми мисля че няма, но доколкото подържим връзка с един от съсобствениците които движи въпроса с имота е подал молба в съда че желае да го закупи. Не ми е ясна процедурата, и как точно ще стане четвъртия съсобственик (които ни купува ни продава) е особен по характер не искам да си имам проблеми.
- monov166
- Нов потребител
До колкото разбрах съдя изпълнител май ще разреши проблема.
- monov166
- Нов потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|