начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Помещение към трафопост - строителни книжа

Казуси за недвижими имоти

Re: Помещение към трафопост - строителни книжа

Мнениеот hrdtz » 22 Юли 2014, 15:46

Здравейте Melly,

дали бихте ме осветлила в какъв по-точно смисъл трябва да се притеснявам за собствеността на имота?

Това, че няма строителни книжа ли е проблемът или опасността идва от другаде?

Наистина не разбирам.

Поздрави.
hrdtz
Нов потребител

Мнениеот emilgrigorov » 22 Юли 2014, 16:34

vdggbg написа:... вероятно, някой търговец е бил под наем в общинското помещение, и си е открил партида на свое име. После си я е закрил, и от енергото (тогава) са го откачили, и са си прибрали електромера. Или пък някой друг го е прибрал, барабар с "жицата", дето се вика... И сега няма следа, естествено. Общината е лош стопанин.

Границата на собственост са изходните клеми на електромера. Отдавна, много отдавна, неуредените търговски взаимоотношения не се отразяват върху присъединяването на обектите. :arrow: Договор за покупко-продажба, директно. И безцветно :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот vdggbg » 22 Юли 2014, 16:46

И дума не съм обелвал за неуредени търговски взаимоотношения. Човекът, ще ме прощаваш, пише, че няма електромер (барабар и изходните му клеми), няма и партида. Ерго - няма присъединяване (върху което, да не дава Господ, да се отразят нечии неуредени търговски взаимоотношения...).
emilgrigorov написа:Договор за покупко-продажба, директно.

А дано - ама надали...
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 22 Юли 2014, 17:03

Е, добре.

Лично съм възстановил 3 такива. В рамките на няколко години, последно - преди месец. С липсващи електромери и откраднати кабели. Последното - 100 киловата, предните две - по тридесет.
И трите - с неуредени плащания от предишен ползвател.
И в трите случая се опитаха да ме плъзнат по пързалката "проучване :arrow: предварителен договор за присъединяване :arrow: проект :arrow: разрешение за строеж :arrow: окончателен договор за присъединяване :arrow: приемателна комисия :arrow: РП :arrow: договор за покупко-продажба.

И в трите случая преодолях "напъна", и с искане за договор за покупко-продажба, и такса по двадесетина лева, си имам ток.
Единия случай беше в режим на търпимост , по пар.16(1)
Вторият - с УВЕ
Третия - с удостоверение по пар. 6 от Нар.2

Границата на собственост е от значение. Електромерът си е на ЧЕЗ. Това, че го няма, или кабелите до него ги няма, въобще не е твой проблем. Обектът е присъединен.

Различно стои , ако ти е необходима по-голяма мощност.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот vdggbg » 22 Юли 2014, 17:14

И в трите случая за обектите е нямало разкрити партиди за плащане, и в ЕРД не са били чували за потребител на съответния адрес - така ли? Е, в такъв случай - можеш повече, отколкото някои от учениците в Хогуортс.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 22 Юли 2014, 17:49

vdggbg написа:... Хогуортс.

И Йода!

Във втория - предишен ползвател висеше с десетина хиляди. Прекъснато преди появата на ЧЕЗ, откраднат електромер и кабели ...
В първия - същото.
В третия - въобще никакви партиди не се намериха. Прекъснат от преди 1995-та, откраднат част от кабела, останалата - с нарушена изолация, причинена от усилията при теглене с багер на откраднатото ... , електромерът също го нямаше ...
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 23 Юли 2014, 12:29

emilgrigorov, vdggbg предлагам Ви да се присъедините към мен и да изчакаме заедно да видим как Melly ще отговори на въпроса, а именно
hrdtz написа:Здравейте Melly,

дали бихте ме осветлила в какъв по-точно смисъл трябва да се притеснявам за собствеността на имота?

Това, че няма строителни книжа ли е проблемът или опасността идва от другаде?

Наистина не разбирам.

Поздрави.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Предишна

Назад към Имотни казуси