Аз съм наемател на малко магазинче. Договорът ми е станал безсрочен заради мълчаливо съгласие. Хазяинът ми, който е собственик постъпи некоректно, като в негово присъствие позволи друг човек - негов роднина да ми нарежда ултимативно да напусна магазина и да ми поставя срок един месец. Уточнявам, че това бе много изненадващо за мен, до сега сме имали пълно разбирателство и точност при заплащането на наема, никакви проблеми. Говорих със собственика, но той поради добрината си явно не може да се наложи. Така или иначе започнах да търся друг магазин, но за сега неуспешно, а остават малко дни до срока. Търсих из интернет много, но точно по този въпрос няма подходящи коментари. Въпросът ми е: Може ли да искам да ми предоставят едномесечно писмено предизвестие с цел да удължа срока до като си намеря друг магазин и да изнеса инвентара и стоката? Как трябва да ми връчат това предизвестие - пред свидетели, препоръчано писмо или с нотариална покана? Задължително ли е писменото предизвестие?
Предварително благодаря на всички отзовали се!!!
- Дата и час: 25 Ное 2024, 12:33 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Задължително ли е писменото предизвестие - договор за наем?
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Задължително ли е писменото предизвестие - договор за на
Щом договорът е писмен и предизвестието трябва да е писмено.
- ivanov_p
- Активен потребител
Наистина договорът е писмен. Благодаря за отговора. Значи колкото и да ми е неудобно ще им кажа да подходят по законния начин. Обаче така и не успях да намеря някакво законно основание за писмено предизвестие.
- manmanco
- Нов потребител
Нищо няма да им казваш, ще те натопят в лудницата, че се числиш за професор по право. Нали се разбрахме, че договора е писмен, комуникирате само в писмена форма. Траеш си и си плашаш наема, ако говориш с тях казваш, че веднага след като си намериш магазин, ще освободиш спорния и така следващите 4-5 години.
- ivanov_p
- Активен потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|