начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

ДОГОВОР ЗА НАЕМ С АРЕНДАТОР!

Казуси за недвижими имоти

ДОГОВОР ЗА НАЕМ С АРЕНДАТОР!

Мнениеот bryda » 14 Окт 2014, 16:17

Здравейте!
Аз съм една от 67 (до този момент) наследници на 22 дка зем.земя. Повече от 10 години единствено аз съм сключвала договори за наем с арендатора (един и същи през всичките тези години) и съм получавала рентата. Никой от другите наследници (има и такива, които знаят това), по никакъв начин, никога не са поискали техния си дял. През 2012 г., сключвам нов договор с въпросният арендатор, този път за 4 години. През 2013г. си получавам рентата, както си е било винаги. През тази година 2014, обаче се оказва, че те без да са ме уведомили по никакъв начин са ЗАЧЕРТАЛИ (собственоръчно) и са предостъпили през 2013г. част от тези декари на друг от наследниците, който е Земеделски производител. Съответно те НЕ ми изплащат рента за тях, като казват, че трябва да си я искам от ЗП. Последният, отказва, да ми изплати, отказва да сключва договор с мен дори в моята си ид.ч., колкото и малка да е тя.
Моля, имам два въпроса:
1. Редно ли е да се предостъпва така подписан договор на трето лице, преди да е изтекъл срока му?
2. Как да постъпя с "родата" в случая ЗП.
Благодаря, на всеки отзовал се да изкаже мнение!
bryda
Младши потребител

Re: ДОГОВОР ЗА НАЕМ С АРЕНДАТОР!

Мнениеот bird_of_paradise » 14 Окт 2014, 23:58

Вие, сериозно ли питате при изложените обстоятелства като как да ви се плати рента? 8)

Правото може и да ви брани, но почтеността отдавна ви е обърнала гръб.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот bryda » 15 Окт 2014, 12:01

!!!???
А, почтено ли е:
1. Ако някой от съсобствениците на зем.земя я обработва лично в рамките на 5 години, и никой от другите съсобственици не е поискал или получил рента, "грижещият се" за земята да има право с констативен нот.акт да си я присвои...
2.Ако друго лице, което не е по никакъв начин собственик, се "грижи" за заем.земя 10 години, и никой от собствениците не си я потърси, да има право с констативен нот.акт да си я присвои...
3.Ако един ЗП или арендатор, обявява чужда земя че я обработва, за което взима субсидии, и в същото време не плаща нищо на собствениците...
4.Ако един ЗП или арендатор, при доказани с документи получени финансови облаги от чужда зем.земя, отказва да си плати на собственик/ците за 3 години назад (дори не за целия период, през който се е облагодетелствал) . И по-важното - няма институция в БГ, която да го задължи да бъде почтен...
5.Ако един собственик е разбрал ( по неоспорим начин), че някой си 'Иван Драганов Петканов' обработва земята му с всички финансови и други придобивки от това,без да го е открил и да поиска да си подпише договор с него, както е почтено, и в същото време Поземлена комисия отказва да даде информация за адрез, телефон и прочие за него...
6.Ако има 1100 съсобственици на 1 дка зем.земя, и само един от тях да речем е неоткриваем по незнайна причина (на което не може да отговори дори служба ГРАО), всички други "висят" и не могат да направят нищо със собственоста си...
Да изреждам ли още колко непочтени текстове в закони има нашата мила Родина?
Сигурна съм, че Вие ги знаете още по-добре от мене, и поради това недоумявам вашия коментар...
bryda
Младши потребител

Мнениеот n_ikito » 15 Окт 2014, 12:18

Нищо от написаното не е 100% вярно. Всеки може да предяви иск, за да възстанови правото си, когато то е нарушено, или за да установи съществуването или несъществуването на едно правно отношение или на едно право, когато има интерес от това. Въпрос на желание и възможности.

Да прецакаш 'родата' - безценно! :idea:
n_ikito
Активен потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 15 Окт 2014, 17:33

bryda написа:....поради това недоумявам вашия коментар...

Мислех, че сте досетлива, но не би- някой, очевидно аз( не знам защо си го причинявам 8) ) трябва да ви каже директно, че е непочтено, след като 10г. прибирате изцяло рентата само за себе си и сега, когато друг наследник ви демонстрира това, което вие толкова години сте правила- да се жалвате.

Странно, очевидно не сте така наясно и това, което коментирате, така щото обстоятелствата от 1 до 6вкл. си имат своето решение, като нито едно от тях не е непочтено. ВЕрвайте ми.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот karanedeff » 16 Окт 2014, 11:50

Договор за аренда на съсобствена земеделска земя
Статия на професор Методи Марков - напълно споделям неговият анализ и изводи :!:
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
Аватар
karanedeff
Активен потребител

Мнениеот bryda » 16 Окт 2014, 15:21

Сърдечно Ви благодаря, Г-н Каранедев!
Линка към статията ми беше много полезен!
Приемам другите коментари като безобиден флирт! :)
Желая здраве и успехи!
bryda
Младши потребител

Назад към Имотни казуси