начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Съсобственик на продаден имот

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Съсобственик на продаден имот

Мнениеот yorstomak » 08 Ное 2014, 09:55

Аз съм съсобственик на продаден при "публична" продан ипотекиран имот, но не съм уведомена за провеждането на тази продан! Какви са правата ми? Благодаря!
yorstomak
Младши потребител

Re: Съсобственик на продаден имот

Мнениеот ivanov_p » 08 Ное 2014, 11:20

Собственици калабалък, вие точно какъв собственик сте на този имот и каква сте в изпълнителното дело?
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот yorstomak » 08 Ное 2014, 12:33

Съпругът ми, чрез неговата фирма, ипотекира жилището, което е негова собственост.Аз живея в това жилище. Той е извън страната, но нито той, нито аз сме получили известие за провеждане на търг за публична продан и вчера от съседи разбрах, че имотът е продаден- това е!
yorstomak
Младши потребител

Мнениеот ivanov_p » 08 Ное 2014, 12:39

Дружеството е длъжник, имотът е ипотекиран в полза на дружеството от съпругът ви, който е собственик. Съобщението за описа е било изпратено на адреса на дружеството и се счита за връчено, търсили са съпругът ви на неговия адрес, залепили са призовката и са я скъсали. Вероятно и вие сте се крили, за по сигурно, и жилището е продадено. Вие не може да обжалвате, защото не сте собственик.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот yorstomak » 08 Ное 2014, 12:46

Не съм се крила, защото нямам полза от това. Съпругът ми живее извън България от 12 години, аз и синът ни живеем в това жилище и , ако знаех за този търг, щях да платя, за да не се стига до тук.
yorstomak
Младши потребител

Мнениеот ivanov_p » 08 Ное 2014, 13:04

След като съпругът ви живее от 12 години в чужбина е редно да се видят договорите с банката и то с огромна скорост. Ако тиквениците са извадили изп. лист по 417 ГПК срещу него, като физическо лице, собственик на имота, ИЛ би могъл да се обезсили, а със сигурност това ще стане, ако съпругът ви си е променил регистрацията. Правете се, че не знаете за случилото се и потърсете някой кадърен адвокат. Ако спечелите ще ви купя обратния изпълнителен лист на добра цена.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот yorstomak » 08 Ное 2014, 13:21

Благодаря! Дано да е така, както предполагате! Ще пиша как са се развили нещата! Приятен следобед!
yorstomak
Младши потребител

Назад към Покупко-продажба