Здравейте!
Въпроса е следният: имаме земя на село, която е наша собственост, т.е. на дядо ми, той почина, но ние имаме документи, доказващи, че земята е наша собственост. В такъв случай как общината би присвоила тази земя? Говорих с баща ми днес и каза, че е дошъл инженер и са оградили голяма част от земята, оставили са за нас една малка част. Как е възможно това?
- Дата и час: 22 Ное 2024, 16:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Присвояване на частна собственост /земя/ от общината
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Присвояване на частна собственост /земя/ от общината
Ако действително земята е Ваша все някъде има документи за това. Вземете удостоверение за наследници на Вашия дядо и идете в службата по вписванията към съответния районен съд. Издирете нотариалния акт на дядо Ви, ако има такъв. После пак заповядайте.
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
fly12345 написа:Здравейте!
Въпроса е следният: имаме земя на село, която е наша собственост, т.е. на дядо ми, той почина, но ние имаме документи, доказващи, че земята е наша собственост......
Земеделската реституция приключи. В случай, че считате земята за ваша собственост - въпросът ще се реши в съда. Или печелите, или губите.
Няма нужда отново да "заповядате". След като достатъчно ви омая горесписващият, който със сигурност не ги разбира "тези неща" за които говори, ще се наложи да се срещнете с друго лице.
-
Melly - Старши потребител
NB! може да означава "имаме двор на село"fly12345 написа:...имаме земя на село...
-
-
Мислех, че тук наистина има компетентни хора. Явно съм била в голяма заблуда... И все пак мога да разграничавам двор от земя! Излишните коментари ги запазете за себе си!
- fly12345
- Нов потребител
fly12345 написа:Мислех, че тук наистина има компетентни хора. Явно съм била в голяма заблуда... И все пак мога да разграничавам двор от земя! .....
fly12345,
Не сте в заблуда. Има, и то не малко компетентни хора които пишат в този форум - наричат се адвокати.
Но вашият случай не е от такова естество, което да предполага еднозначен отговор, най-малкото да бъде обсъждан в този формат. Нали не очаквате да бъдете диагностиран/а от лекар само в резултат на проведен кратък разговор по телефона...
Добронамерен съвет: Направете си консултация с колега.
-
далиfly12345 написа:... И все пак мога да разграничавам двор от земя! ...
Вие пишете:
Колко голяма, колко малка?.... Аз неюриста се сещам поне за две законови причини въпросният инженер да е замервал, а в последствие част от "земта" Ви да е оградена.fly12345 написа: Говорих с баща ми днес и каза, че е дошъл инженер и са оградили голяма част от земята,оставили са за нас една малка част
Напълно възможно е! А и защо решихте че непременно общината е "присвоила" тази земя?fly12345 написа: Как е възможно това?
Не бой се Melly! Току що си пих хапчетата
-
-
-
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|