Здравейте, предстои да продавам имот ,но при получаването на удостоверението за тежести излиза ,че има някаква искова молба от фирмата изпълнител за прогласяване нищожност на нот. акт от 94г. През тази година е започнал строежа на кооперацията с учредено право на строеж,след което през 1997г има сключен договор за доброволна делба и на база този договор след това имотът ми е дарен.Фирмата ,която продава имота казва ,че по-този начин не може да се изповяда сделката и трябва да търся тези документи ,а на м ен не ми е ясно къде и те не можаха да ми кажат имам следните данни:Книга вписвания вх.рег.... том ...и вид дело.Искам да ви попитам :Това пречка ли е за изповядване на сделката и къде трябва да търся тези документи ?
Благодаря ви!
- Дата и час: 22 Ное 2024, 16:58 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Продажба имот с тежести
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Продажба имот с тежести
Вписаната ИМ не е законова пречка за сключване на договора, НО купувачът следва да е съгласен .... Отивате в службата по вписванията по местонахождение на имота. Виждате вписаната ИМ /може и копие да си вземете/ , след това отивате в съответния съд, пред който е поставен за разглеждане спора и евентуално разбирате какво се е случило с делото. В зависимост от 'новата' информация ще се наложи някакво 'вписване' в Службата по вписванията.
п.п. Заредете се с нерви и търпение. Ще се сблъскате с неочаквани трудности...поради изтеклото време и най-вече, че не сте страна по спора......
п.п. Заредете се с нерви и търпение. Ще се сблъскате с неочаквани трудности...поради изтеклото време и най-вече, че не сте страна по спора......
- n_ikito
- Активен потребител
Re: Продажба имот с тежести
Благодаря!
- jennyv
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|