начало

Съдът върна в ареста актьора Димо Алексиев Съдът върна в ареста актьора Димо Алексиев

Покупко-продажба на имот ВЪПРОС...

Казуси за недвижими имоти

Покупко-продажба на имот ВЪПРОС...

Мнениеот vaska89 » 12 Май 2015, 18:38

Здравейте, бих искала да се осведомя по един имотен въпрос.

Мой близък, ( не ми е роднина) има желанието да ми прехвърли чрез покупко-продажба апартамента си срещу гледане. Дотук добре, но ако приема имотът да ми бъде прехвърлен и след като това се случи, се откажа и поискам да разваля договора, има ли вариант за евентуално връщане обратно въпросния апартамент на собственика и ако да - заплаща ли се нещо за това?

Ако има реално осведомени по този въпрос, ще се радвам да споделите мнение и становището си тук в тази тема!
vaska89
Нов потребител

Re: Покупко-продажба на имот ВЪПРОС...

Мнениеот bobi9 » 13 Май 2015, 09:52

Договор за покупко-продажба е едно,а договор за прехвърляне на имот срещу задължение за издръжка и гледане друго. И двете няма,как да стане,при покупко продажбата плащате цена,при второто дължите грижи и гледане. Не може и двете. Ако става въпрос за второто Ви съветвам да не се обвързвате,ако смятате,че има възможност да размислите. Винаги можете да уговорите клауза,с която да прекратите договора по взаимно съгласие,с което ще поемете само разходите по прехвърлянето,но ако няма съгласие не можете да го прекратите.Тогава отивате на вариант неизпълнение на договорно задължение,за което ще носите договорна отговорност,ще се наложи да плащате или обезщетения,ако съда го развали по Ваша вина или ще плащате суми за бъдещ период вследствие неизпълнението,които да заместят дължимите грижи.
bobi9
Потребител

Назад към Имотни казуси