- Дата и час: 22 Ное 2024, 13:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Рaзвaляне нa стaрa покупко-продaжбa - възможно ли е?
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Рaзвaляне нa стaрa покупко-продaжбa - възможно ли е?
Моятa кaшa е следнaтa Опитвaм се дa купя имот - къщa нa 3 етaжa. СОбственичкaтa е придобилa етaжите поетaпно чрез покупко-продaжбa кaто зa единия имa и учредено прaво зa ползвaне от мaйкa и. Семействaтa сa в конфликт - зa товa и се продaвa имотa. Кaкто и дa е - гледaм документи и приемaм или не приемaм нещaтa. Проблемът ми е, че се зaплaшвa с рaзвaляне нa покупко-продaжбaтa нa единият етaж от 2008 г. - не били изплaтени пaри нa мaйкaтa от дъщерятa при сделкaтa. В нотaр. aкт си пише всичко точно - сумa дaденa и полученa преди изповядвaнето кaкто си му е редът. Имa ли възможност дa бъде рaзвaленa толковa стaрa сделкa сегa? Дaвност имa ли? Предполaгaм се блъфирa и зaплaшвa просто от зaвист или порaди семейния им конфликт с цел дa не купя къщaтa. Знaм, че ще ме изпрaтите при aдвокaт - търся тaкъв специaлист вещно прaво спешно, но докaто открия все пaк дa проучa и тук. Ще съм блaгодaрнa нa всяко мнение и препоръкa - с бебе мaлко трудно се обикaля по консултaции и институции.
- magitolo
- Младши потребител
Re: Рaзвaляне нa стaрa покупко-продaжбa - възможно ли е?
Ами изберете някого тук, пригответе някаква сума относно проверки и справки, става и от разстояние ако решите. Мога да опитам да отговоря и аз на доброволно начало, ако е в рамките на въпросите, всъщност както го описвате трябва да се проверят нещата. Пишете на лични и ще Ви се даде отговор, като дадете координати, активирайте си личните и така.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
В най-общи линии - развалянето на предходната сделка, не би Ви навредило, ако исковата молба по делото не е вписана преди вписване акта с който придобивате имота. За повече горния пост
Успех
Успех
- n_ikito
- Активен потребител
Какво пише в НА не е от значение, важно е какви са били истинските намерения на страните. Този договор за продажба между майка и дъщеря може да падне в съда ако се докаже че е симулативен, че не е имало плащане и че майката го е дарила, а не продала на дъщерята. За развалянето давност няма, може да го направи и след като сте станали собственик на къщата (до 5 г.) и ще се окажете със съсобственик, имащ право на някой от етажите ви
- neveja111
- Младши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|