начало

Съдът върна в ареста актьора Димо Алексиев Съдът върна в ареста актьора Димо Алексиев

Права при наем

Казуси за недвижими имоти

Права при наем

Мнениеот smileyqute » 27 Окт 2015, 11:03

Здравейте,

Имам проблеми с хазаите си.
В договора ни пише, 4е мога да плащам по и банкова сметка(освен на ръка), но такава още не са ми дали. Помолих , чрез смс да ми бъде бъде дадена и нищо. Не ми дават достъп до мазе , без той да е изключен в договора ни(не е показван по време на огледа).Не знам дали има официални квитамции , които хазяите трчбва да използват при разплащане. Такива не ни се предоставят. Нямам им доверие дали не биха вписали допълнителни неща в приемно-предавателния протокол.

1. Ако се съдим, смс-те ми приемат ли се за доказателство , че съм искал да платя?

2. Лиспата на достъп до масе осножателна причина ли е да напусна имота? То е част от апартамента според нотариалния му акт, а в договора пише , че наемодателите са длъжни да осигурят неговото спокойно ползване. От друга страна той не е показжан по време на огледа, а в договора пише, че собстженика е длъжен да го предстажи в същие вид, както тогава.

3. Как би се гледало на отказа на хайяина да ми даде номер на банкожа сметка. Този тип плащане фигурира в договора ни, но самата банкожа сметка я няма вписана

4. Трябва ли хазяина ми да ми издава някакжи официални квитанции за платен наем?

5. Ако хазаина си добави допълнителни неща в приемно - предажателния закон, това може ли да се докаже? Т.е. , че другите неща са вписани след момента на подписа ми?

Благодаря предварително
smileyqute
Нов потребител

Re: Права при наем

Мнениеот bobi9 » 28 Окт 2015, 14:43

Толкова неграмотно сте написали въпросите си,че чак ми се свиди,да ви давам каквито и да било отговори.
1. Винаги при плащане на наема,трябва да получавате обратна разписка,която в последствие ще ви служи за доказателство,ако наемодателя прояви някакви претенции.
2. Не, предоставянето на банкова сметка,не е основание за разваляне на договора.
3. Ако наемодателя, не ви предоставя необходимото съдействие да платите, (като например не отваря вратата,крие се и пр) то попадате в хипотезата на чл.97 ЗЗД. (Прочетете си го)
4. Липсата на достъп до мазе,не е основателна причина да напуснете имота. Ако искате да го напуснете,вижте какви клаузи сте уговорили за прекратяване. Ако все пак е вписано в договора за наем,а не е предоставено за ползване,можете да искате намаляване на наемната цена.
5. КАто не е показан по време на огледа,за чий сте се съгласили да подпишете договора?
6. Копие от тоя протокол подписан и от 2-те страни нямате ли? Ако е вписал допълнителни неща,а се е подписал на вашия, е повече от очевидно,че няма да имат тежест. Ако изобщо нямате протокол,толкова ви е акъла...
bobi9
Потребител

Назад към Имотни казуси