начало

Съдът върна в ареста актьора Димо Алексиев Съдът върна в ареста актьора Димо Алексиев

Въвод във имот от публична продан

Казуси за недвижими имоти

Въвод във имот от публична продан

Мнениеот titi121 » 04 Апр 2016, 11:07

Здравейте имам следното питане:
Участвах в публична продан и закупих имот, след 6 месеца постановлението влезе в сила, предстой въвод във имота.
Притесняваме факта, че ако длъжника не е изнесъл вещите си как е най правилно да се процедира в деня на въвода възможно е изобщо да не е в апартамента?
Мога ли да изнеса вещите му без да даваме срокове и ако не мога срок от 5 дни достатъчен ли е?
Съдия изпълнителя ми казва, че правим опис на вещите дава му срок от 2 седмици сменям клчюча и ставам пазач на отговорно пазене, ако през тези две седмици той не ги потърси вещите ставали мой. Но аз съм на работа няма как да идвам и да му отварям когато на него му скимне ако изобщо се обади. После ще вземе да ме съди че не съм му дал достъп. Отделно може ли да има претенции че нещо е изчезнало като го изнесе , изобщо много ми е неясно.
Благодаря за отделеното време.
titi121
Нов потребител

Re: Въвод във имот от публична продан

Мнениеот ivan_lawyer » 04 Апр 2016, 11:39

Малко е объркана работата. Не искам да квалифицирам мненията на съдебния изпълнител. Въводът е едно. Вещите сами по себе си демонстрират едно отношение към недвижимия имот, тоест трябва да бъдат отстранени.
Какво точно да се укаже - например има публични складове - тоест като гаражи, като контейнери - където могат да се вложат вещите и да се иска после заплащане на сумата за съхранение.
ivan_lawyer
Старши потребител

Re: Въвод във имот от публична продан

Мнениеот titi121 » 04 Апр 2016, 16:46

В случая е по добре да ги изнеса в мазето и да не се занимавам, но той длъжника има ли право на някакви претенции, че липсва нещо щом го няма в описа.
titi121
Нов потребител

Назад към Имотни казуси