начало

Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години

Издръжка

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Издръжка

Мнениеот zhelezo » 16 Апр 2016, 19:19

Добър ден!Нуждая се от съвет.Работя в чужбина готов съм да плащам издръжка за детето си писна ми да ме изнудва бившата!мога ли сам да подам молба в съда за да плащам законна издръжка?Благодаря!
zhelezo
Нов потребител

Re: Издръжка

Мнениеот katerinakuch » 16 Апр 2016, 23:27

Доколкото разбирам, не сте разведен и нямате съдебно решение за развод. Заведете дело за определяне на родителски права и издръжка на детето. Съдът с решение ще определи точния размер на издръжката, който ще трябва да пращате.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот zhelezo » 18 Апр 2016, 07:56

Благодаря за отговора!Ние не сме имали брак но съм признал детенцето
zhelezo
Нов потребител

Мнениеот zhelezo » 19 Апр 2016, 09:12

Нямам брак признал съм детето си но искам да плащам законна издръжка мога ли сам да заведа дело за да плащам издръжка на детето си
zhelezo
Нов потребител

Мнениеот borovinka » 19 Апр 2016, 09:23

Можете да заведете дело за определяне на режим на лични отношения с детенцето (кога да го виждате, кога да го вземате и т.н.), както и ако не искате родителските права (да го отглеждате приоритетно вие!), можете да поискате съда да ви определи размер на издръжка, която да плащате ежемесечно. Ако детето е много малко, няма смисъл да искате да го отглеждате вие - няма съд, който да ви го даде и да го отдели от майката, освен ако тя не е някакъв много тежък случай (наркозависима, алкохолозависима, с регистрирани психични отклонения и др.).
Може и вие да предложите размер на издръжка, която не може да бъде по-малко от 1/4 от минималната работна заплата в България. Плаща се редовно.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Назад към Семейни казуси