начало

Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години

Кой ме наследява?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Кой ме наследява?

Мнениеот iliayordanov » 11 Май 2016, 11:52

На 66 години съм. Нямам братя и сестри. Родителите ми са починали. Имах две деца, от които едното почина на 7 месеца, а другото - на 33 години, без да създаде семейство. Първата ми съпруга почина преди 6 години. Наскоро се ожених за втори път.
Първата ми съпруга има брат. Моите най-близки роднини са децата на братята и сестрите на родителите ми.
В случай на моята смърт, има ли и друг, освен сегашната ми съпруга, който да има право на наследство?

Илия
iliayordanov
Нов потребител

Re: Кой ме наследява?

Мнениеот bludniq_sin » 11 Май 2016, 12:15

Четейки чл. 9 от закона за наследството - според мен настоящата ви съпруга е единственият ви наследник.
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител

Re: Кой ме наследява?

Мнениеот ivanov_p » 12 Май 2016, 11:44

Не знам, но трябва да се види докъде при възходящите стигат степените по закон.
ivanov_p
Активен потребител

Назад към Семейни казуси