начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

Входиране на документи в МВР

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Входиране на документи в МВР

Мнениеот vasilsamobukvi » 21 Юли 2016, 21:06

През изминалата година ми са налагаше да внасям доста писмени жалби и сигнали в деловодството на Областна дирекция на МВР .Винаги съм искал да ми се постави печат и върху втория екземпляр от документа но категорично ми се отказва.Служителката взима едно листче хартия и върху него поставя печат и входящ номер и дата и после ми го дава.Направих коментар пред нея но тя отново отказа с мотива че те така правели .
При подаване на жалба в Административен съд по друг повод се случи точно обратното .Служителката ме пита къде е моя екземпляр от жалбата за да постави печат и входящ номер ,при което и казах че нямам а тя ми направи ксерокопие на първа страница от жалбата и върху него постави печат и входящ номер.
Имам ли основание за некоректно поведение от страна на деловодителките в МВР и има ли текст който да задължава деловодителя да поставя печат върху втория екземпляр който остава за мен.
Благодаря предварително за коментарите.Надявам се добронамерени
vasilsamobukvi
Нов потребител

Re: Входиране на документи в МВР

Мнениеот doc03 » 21 Юли 2016, 22:20

Няма пречка служителката да запише вх.№ на Вашия екземпляр. Печат (в същност - щемпел), обаче, няма да Ви сложи на екземпляра, тъй като в МВР няма въведен щемпел, който да се поставя на екземплярите на гражданите, какъвто щемпел има въведен в съда. Поставяйки щемпел (на МВР) на Вашия екземпляр, тя би създала "документ на МВР", който пък се намира във Вас, и ... това е недопустимо. И е нонсенс.
Всички тези ... неща :-) са уредени в инструкции и наредби (ПЗНА). Служителката - ТЯ - няма вина!
Абе ... дълго е, и сложно ... и в същност е една от минималните простотийки, на фона на грандиозната ... (допълнете си сам изречението).
:wink:
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Назад към Административно право