начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

Запор за напускане и тнт.

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Запор за напускане и тнт.

Мнениеот plamen8602 » 29 Юли 2016, 12:42

Здравейте обърщам се към вас защото имам нужда от помощ.
Казуса е следния: Имам изтеглен потребителски кредит в размер на 11000 Евро в членка на ЕС.
Поради ред обстоятелства, се наложи да се прибере в България и нямам възможност да погасявам вноските по кредита.
Имам следните питания.
Сега мога да почна добре платена работа в България, ще ми удържат ли нещо от заплатата в България?
Могат ли да ми сложат запор да напуснам страната? Запор да се разпореждам с имуществото си ?
Запор на банкови сметки и др ? Много се тревожа и искам да разбера повече.
Предварително Ви благодаря!
plamen8602
Нов потребител

Re: Запор за напускане и тнт.

Мнениеот jhoro » 29 Юли 2016, 15:55

Много малко информация давате. Казвате "... в членка на ЕС" - приемаме, че не е България.
Не е невъзможно въпросната кредитна институция да ви потърси, да заведе дело срещу вас и спечелвайки го - да действа по процедурния ред - ИД, СИ, запор, забрана за напускане на страната ...
Казвам, че не е невъзможно, но практиката показва, че е малко вероятно.

Сигурното е, че отивайки след време във въпросната държава - няма да имате достъп до никакви банкови и кредитни услуги и продукти. Със сегашните ви лични данни.

PS. Конкретно за "забраната за напускане ..." - чл.75, 5 и 6 от ЗБЛД бяха обявени за противоконституционни 2011 г.
jhoro
Активен потребител

Мнениеот plamen8602 » 29 Юли 2016, 19:43

Страната е Белгия ако това е от значение
plamen8602
Нов потребител

Мнениеот plamen8602 » 29 Юли 2016, 19:47

Тоест могат да ми наложат забрана за напусне на страната, четох някъде, че това е отпаднало ?
plamen8602
Нов потребител

Мнениеот jhoro » 30 Юли 2016, 01:16

plamen8602 написа:Тоест могат да ми наложат забрана за напусне на страната, четох някъде, че това е отпаднало ?

Къде "някъде" ги четете тези неща ??? Един пост по-нагоре ви написах, че "чл.75, 5 и 6 от Закона за българските лични документи", касаещ забраната да напускане на страната по икономически причини са обявени за противоконституционни с РКС № 2 от 2011 г. - ДВ, бр. 32 от 2011 г.
Дали въпросната белгийска или от друга държава (това не е толкова важно) кредитна институция ще си направи труда, да Ви издирва, да наема адвокати и да води дела в България - не е невъзможно, но е малко вероятно. Зависи (но не само) и от информацията, която сте им предоставили. При оскъдна подобна - перспективата е, да Ви издирва в цял свят.
jhoro
Активен потребител

Мнениеот plamen8602 » 30 Юли 2016, 09:09

Виж те много Ви благодаря за отговорите.
Имат цялата информация .... бил съм съсстатут на временно пребиващ в Белгия.
Но може и да ме сметнете за глупав, но аз от право не разбирам и продължава да не ми е ясно дали могат да ми сложат забрана да напускам страната? Щом това е обявено за противоконституционо значи няма причина да се притеснявам поне за това ?Така ли да разбирам?
Благодаря.
plamen8602
Нов потребител

Мнениеот jhoro » 30 Юли 2016, 20:30

Няма защо.
И те се подценявайте - глупав и не-информиран са много различни неща. Макар понякога да водят до едни и същи резултати.
Конкретно за забрана за напускане (на България) - не могат да ви наложат. Нито от българска, още по-малко - някой от белгийска страна.
jhoro
Активен потребител

Назад към Административно право