начало

Прокурорската колегия осигури осем бройки за административни съдии Прокурорската колегия осигури осем бройки за административни съдии

наследство от починал родител

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

наследство от починал родител

Мнениеот vasil_nikolov1 » 10 Яну 2018, 17:31

Здравейте,
Преди да сключи граждански брак, с баща ми, майка ми закупува къща на нейно име.
Преди няколко години тя почина, а с баща ми не сме в добри отношения.
Въпроса мие каква част наследявам аз и каква част баща ми от собствеността на майка ми?
Ако е от значение къщата е закупена през 1974 г. от майка ми.
vasil_nikolov1
Нов потребител

Re: наследство от починал родител

Мнениеот bvoykov » 10 Яну 2018, 18:13

Щом къщата е била придобита преди сключването на брака това означава, че тя е била изцяло собственост на майка Ви. Ако тя е починала докато все още е била в брак с баща Ви, то и двамата се явявате нейни наследници. При положение, че Вие нямате други братя или сестри, всеки един от вас с баща Ви ще притежава по 1/2 от къщата, тоест делите къщата на половина. Не знам дали моментът на закупуване на къщата има някакво значение.
bvoykov
Потребител

Re: наследство от починал родител

Мнениеот vasil_nikolov1 » 10 Яну 2018, 23:02

Благодаря!И аз така мислих, но просто ми бяха казали, че ако брака е преди 1993 г. и имота е закупен преди тази дата има някакво значение, но може би не е така!
vasil_nikolov1
Нов потребител

Назад към Семейни казуси