начало

Владимир Чавдаров не получи подкрепа за втори мандат като апелативен прокурор на Варна Владимир Чавдаров не получи подкрепа за втори мандат като апелативен прокурор на Варна

Коментари във фейсбук

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Коментари във фейсбук

Мнениеот rebeka1979 » 29 Мар 2025, 12:55

Здравейте ако някой е писал обидни коментари години наред,и направи Брачен договор и няма нищо на негово име,могат ли после тези които заведат иск да развалят Брачния Договор който е направен преди те да завели още искова молба?
rebeka1979
Нов потребител

Re: Коментари във фейсбук

Мнениеот ivan_lawyer » 29 Мар 2025, 23:50

Не - това е някаква форма на сплашване.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот rebeka1979 » 30 Мар 2025, 05:14

ivan_lawyer написа:Не - това е някаква форма на сплашване.

Да те казват че щели да си оправят живота с тези пари които щели да вземат от коментарите.Затова го направих.
Притесняваше ме че пише-С брачния договор не могат да се засягат Права,придобити от трети лица преди сключването му.
rebeka1979
Нов потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 31 Мар 2025, 02:20

Брачният е сключен след някакво събитие - но това има ли Възбрана - някаква тежест - дело в съда преди това.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот rebeka1979 » 31 Мар 2025, 10:37

ivan_lawyer написа:Брачният е сключен след някакво събитие - но това има ли Възбрана - някаква тежест - дело в съда преди това.

Няма нищо още,но този човек е Мутра и казва че щял да купи съдиите и да ми вземел всичко.
rebeka1979
Нов потребител

Мнениеот guest1 » 31 Мар 2025, 10:43

rebeka1979 написа:Няма нищо още,но този човек е Мутра и казва че щял да купи съдиите и да ми вземел всичко.

"Мутра", която се бие в гърците- обикновено е "никой"!
Истинските "словаци" са доста сдържани в това отношение
"Куче, което лае - не хапе."
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“

Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
guest1
Активен потребител

Мнениеот dimist » 31 Мар 2025, 11:40

А не ви ли идва на ум, че не е редно да се пишат обидни коментари години наред ? А иначе Павловия иск за задължения , породени от непозволено увреждане , настъпило преди сделката , е напълно допустим. Дори може да съедини двата иска. Засега не намирам подходяща практика, но, както се казва, с вашия казус може да се развие правото. Дори да не успеят , едва ли възнамерявате цял живот да получавате минимална заплата. Пък и в живота се случва човек да получи наследство, и т.н. Едно извинение с прежалима сума може да ви спести и нерви, и пари.
dimist
Потребител

Мнениеот rebeka1979 » 31 Мар 2025, 12:08

dimist написа:А не ви ли идва на ум, че не е редно да се пишат обидни коментари години наред ? А иначе Павловия иск за задължения , породени от непозволено увреждане , настъпило преди сделката , е напълно допустим. Дори може да съедини двата иска. Засега не намирам подходяща практика, но, както се казва, с вашия казус може да се развие правото. Дори да не успеят , едва ли възнамерявате цял живот да получавате минимална заплата. Пък и в живота се случва човек да получи наследство, и т.н. Едно извинение с прежалима сума може да ви спести и нерви, и пари.

Не е обидена мутрата,а админа на сайта която му е любовница.И си го е заслужила напълно.Още от 5 месеца поства статии как човек с моето име била пребита и влезнала в болница и като излезнела пак я чакали да се издължи.Ние се познаваме с админката само по физиономия.Като напиша коментар за масаж на другия ден ми звъни някаква и ми предлага масаж.Като отида да чакам автобус на спирката и сме се видяли случайно там,поства статия за БЕДНИЯ ЧОВЕК който няма пари и проси по спирките.Така 8 години ми се е подигравала.Сега пак чрез кодирани статии знам че ще ме съди.Това не е ли тормоз също?
Като коментирам ще вземете на Босия Цървулите…поства статия за една мишка която и е оправила живота…Така че те искат всичко да вземат и затова живеят и пишат.
Защото преди да направя брачния договор постваха:Ако дадете на някой близак пари,се прегърнете,защото може да се виждате за последно.А като го направих го видяха и постнаха:
‘Хайде да играем на не се сърди човече.Как се играе?Аз ще На..а партньора ти.
rebeka1979
Нов потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 31 Мар 2025, 14:10

Каква мишка говорите, Вие сте трудов човек - не така, няма да Ви държа лекции.

Завели ли са дело досега - не.

Щото няма такова дело - за обиди по Фейсбук. Трябва да Ви направят експертиза на компютъра и изобщо е сложно и невъзможно това. Съдиите дават съвсем минимални глоби за това.

Мутра - че са страшни навън, сега са кротки уж - но се правят на велики, човек една пешеходна не може да мине спокойно.

Колко имотни измамници са ми били - страшно е - няма нормален човек да не се страхува. Имотни измами съм гледал - всякакви тарикати.

Обида във вестника е едно, а във Фейсбук - кой е автора. Гледал съм такова дели и - нищо не стана.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот guest1 » 31 Мар 2025, 14:52

ivan_lawyer написа:Щото няма такова дело - за обиди по Фейсбук. Трябва да Ви направят експертиза на компютъра и изобщо е сложно и невъзможно това. Съдиите дават съвсем минимални глоби за това.

Даже и след експертиза - много трудна работа!
Трябва да се докаже еднозначно, че е от това устройство, с този MAC идентификатор, от този IP адрес и от конкретното физическо лице.
Колко много „хакнати“ Фейсбук профили има.
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“

Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
guest1
Активен потребител

Мнениеот monteskio » 31 Мар 2025, 16:27

dimist написа:А не ви ли идва на ум, че не е редно да се пишат обидни коментари години наред ? А иначе Павловия иск за задължения , породени от непозволено увреждане , настъпило преди сделката , е напълно допустим. Дори може да съедини двата иска. Засега не намирам подходяща практика, но, както се казва, с вашия казус може да се развие правото. Дори да не успеят , едва ли възнамерявате цял живот да получавате минимална заплата. Пък и в живота се случва човек да получи наследство, и т.н. Едно извинение с прежалима сума може да ви спести и нерви, и пари.

Здравейте,

Предходният участник е дал адекватен отговор. В зависимост от обстоятелствата е напълно възможно да се атакува брачния договор.

Прав е и в коментара си, че не е следвало да се използват обидни думи, квалификации. В случай, че вие сте счела, че ваши права са накърнени - пътят за реализиране на защитата е законов и разбира се зависи от конкретната ситуация. Всеки друг способ за защита на накърнени / застрашени права - следва да се квалифицира като самоуправно действие - дали чрез физическа или вербална саморазправа - което разбира се е запретено от закона.
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител

Мнениеот rebeka1979 » 31 Мар 2025, 18:29

monteskio написа:

Здравейте,

Предходният участник е дал адекватен отговор. В зависимост от обстоятелствата е напълно възможно да се атакува брачния договор.

Прав е и в коментара си, че не е следвало да се използват обидни думи, квалификации. В случай, че вие сте счела, че ваши права са накърнени - пътят за реализиране на защитата е законов и разбира се зависи от конкретната ситуация. Всеки друг способ за защита на накърнени / застрашени права - следва да се квалифицира като самоуправно действие - дали чрез физическа или вербална саморазправа - което разбира се е запретено от закона.

Добре те казват че ще ми вземат абсолютно всичко което имам.И както се изказват че ще подкупят съдиите за огромен иск.Ако развалят брачния договор и имаме само едно семейно жилище,става ли съквестируемо заради това че е направен брачния договор защото четох че щом някой е дарил дори и единственото си жилище НЕ Му трябва все едно по закон.
rebeka1979
Нов потребител

Назад към Общи дискусии