Здравейте!
Бременна съм в 5-тия месец и в момента работя по граждански договор. Изевестно ми е, че нямам право на отпуск по майчинство, но имам възможност да сключа фиктивен трудов договор когато реша, за да разреша проблема си. Имам трудов стаж повече от 6 месеца, който прекъснах в края на 2004 година.
Терминът ми е 27 юни, т.е. 45-дневните ми болнични започват около 12 май.
Въпросът ми е: Ако сключа трудов договор от 1 май 2005 г. ще мога ли да ползвам всички облаги, свързани с раждането и майчинството, които се полагат на осигурените майки или е необходимо да сключа договора по-рано?
- Дата и час: 14 Дек 2024, 13:41 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Кога да сключа трудов договор за да ползвам отпуск по майчин
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Кога да сключа трудов договор за да ползвам отпуск по ма
Здрявейте,
Трябва да сте наясно, че от 2003г. с измененията в КОС трудовият и осигурителния стаж се разграничиха. Относно плащанията за временна неработспособност пораби общо заболяване, бременност или други соц. рискове значение има осигурителния стаж. В този смисъл трябва да знаете какъв е размера на осигурителния Ви стаж.
МONTESKIO
Трябва да сте наясно, че от 2003г. с измененията в КОС трудовият и осигурителния стаж се разграничиха. Относно плащанията за временна неработспособност пораби общо заболяване, бременност или други соц. рискове значение има осигурителния стаж. В този смисъл трябва да знаете какъв е размера на осигурителния Ви стаж.
МONTESKIO
- monteskio.
Да, ясно ми е. Не съобразих...
Мисля че стажът ми е и осигурителен, тъй като през същия период съм работила по безсрочен трудов договор и съответно предполагам че съм била осигурена за тези рискове.
Мисля че стажът ми е и осигурителен, тъй като през същия период съм работила по безсрочен трудов договор и съответно предполагам че съм била осигурена за тези рискове.
- Минкова
здравейте,
Щом смятате, че това ви е осигурителен стаж, то веи имате право на това обезщетение. За повече подробности можете да прочетете статия с подробна информация на този адрес:http://lex.bg/members/monteskio/
Успех!
MONTESKIO
Щом смятате, че това ви е осигурителен стаж, то веи имате право на това обезщетение. За повече подробности можете да прочетете статия с подробна информация на този адрес:http://lex.bg/members/monteskio/
Успех!
MONTESKIO
- monteskio.
След като имате шест месеца трудов стаж Вие нямате проблем за сключване на трудов договор дори и един ден преди да започне да тече болничния лист за бременост и раждане. А ако нямате шест месечен трудов стаж Вие можете да сключите трудов договор с фирма и до навършване на шестмесечен трудов стаж Социално подпомагане ще Ви изплаща обещетението до навършване на необходимия стаж , а фирмата ще Ви води на работа.
- stili
Който чете студентските наивитети на Монтескьо рискува да получи уртикария.
- marlow
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|