- Дата и час: 16 Дек 2024, 14:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
болнични по време на бременност
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Моля, да ми дадете пояснение! Държавен служител съм и съм бременна в четвъртият месец, предпочитам да използвам дните за болнични, които са за бременност и да си остана в къщи. Въпросът ми е, ако ходя на работа и използвам само една част от тези 135 дни: остатъка си го вземам след раждането; изгубвам го или се полага се само преди раждане и 45-те дни са точно от датата определена от лекаря за раждане? Благодаря!
- shanan
- Младши потребител
Re: болнични по време на бременност
Малко по надолу има подобна тема - разгледайте я.
MONTESKIO
MONTESKIO
- monteskio.
набързо
Имате право на отпуск поради бременност и раждане в размер на 135 дни за всяко дете, от които 45 дни преди раждане.
Когато поради неточно предвиждане на здравните органи раждането стане преди изтичане на 45 дни от започване ползуването на отпуска, остатъкът до 45 дни се ползува след раждането.
Имате право на отпуск поради бременност и раждане в размер на 135 дни за всяко дете, от които 45 дни преди раждане.
Когато поради неточно предвиждане на здравните органи раждането стане преди изтичане на 45 дни от започване ползуването на отпуска, остатъкът до 45 дни се ползува след раждането.
- донна2
Бременна съм в 4 месец, но работата ми е свързана с напрежение. Отвреме на време получавам болки, но лекарката-гинеколог която ме наблудава не ми дава болнични. Каза ми че съм нямала право.Какви права има в случая. Миналата година изгубих едно бебе и затова съм доста притеснена.
- анонимен
разбира се че можете да ползвате болнични нокакъв проблем ,само заплащато им е като за общо заболяване тоест на 80 %
идете при личният си лакар
идете при личният си лакар
- донна2
az sum vece v kraia na 6ti mesets i ot nachaloto na godinata sum bolnichni! niama problemi da te nasochat za bolnichni. prosto si smeni ginekologa stom akto ne se interesyva ot tova kak se chuvstvash! vse pak nai-vajnoto e spokoistvieto ti v momenta
- Ели
az sam v kraia na 7-mi mesec i o6te hodia na rabota po sobstveno jelanie. sa6to sam darj.slujitel. niama absolutno nikakva pre4ka da si izkarate cialata bremennost u doma, o6te pove4e, 4e ima ustanoveni sastoiania, pri koito bremennite mogat da polzvat bolni4ni. ot na4aloto na tazi godina oriazaha samo niakoi pregledi i izsledvania, koito ne se pla6tat ot zdr.kasa za bremenni, kakto i za niakoi ne se davat bolni4ni-naprimer za gadeneto v na4aloto na bremennostta, kontrakcii predi 7-8mesec i dr. ako ginekologat ne dava bolni4ni - smenete go. ima dostata4no kliniki i 4astni i darjavni, koito rabotat s kasata. mojete da se posavetvate i s li4nia si lekar.
- topi
болничен по време на бременност
Искам да попитам - в момента съм в 4 месец и ползвам болничен от третата седмица на бременността . Вече 95 дни . Колко дни ми се полагат по закон ? Ако не ми стигнат какво мога да направя ? Държавен служител съм .
- polinka_mi
- Нов потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|