Има ли нормативна уредба за ЖСК?
"Строителна група София 21" - ако знаете нещо за тази строителна фирма, ще Ви бъда много благодарен, да го споделите във форума
- Дата и час: 28 Ное 2024, 19:55 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ЖСК
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: ЖСК
Има Закон за жилищностроителните кооперации, ама е от 1978 г. (последно изменян 1998) - прочетете го, ако Ви е възможно.
Името на тази строителна фирма нищо не ми говори - за пръв път го чувам, но това нещо не означава (вероятно само това, че съм зле информиран, ама както и да е...).
:-)
Името на тази строителна фирма нищо не ми говори - за пръв път го чувам, но това нещо не означава (вероятно само това, че съм зле информиран, ама както и да е...).
- :-)
Благодаря Ви! Фирмата предлага изплащане на жилище в строяща се в момента сграда чрез включване във вече създадена ЖСК . Вноските са в левове и се дължат на етапи. Завършването на сградата се предвижда за 2005 година, тогава ще получа и нотариалния акт.
- julian
Не е зле май - звучи, като да е добра оферта, но все пак проучете внимателно всичко, преди да си вложите парите-ако трябва се консултирайте със специалисти
ДНСК дали може да даде информация дали конкретна строителна фирма е с добро реноме, дали строи качествено, кой упражнява строит надзор за конкретния обект?
Благодаря!
Благодаря!
- julian
Е, за реномето на фирмата мисля, че няма да Ви дадат информация или поне така ми се струва, но за качественото строителство и кой упражнява строит. надзор върху обекта би трябвало вече да Ви кажат!
Хич не би следвало орган на ДНСК да дава официална анотация, за която и да е строителна или консултантска фирма, относно качеството на нейната работа, независимо, че лиценза се издава от ДНСК.
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Най- вероятно завършването на сградата се предвижда за 2015 година, а не за 2005. Това първо.
Второ- много е примамлива идеята да има един административен орган, който да отсича кой е добър и кой лош- дали е за строителна фирма, дали за проектант, дали за адвокат- все едно. И да носят отговорност за този избор. И ако се окаже пирамида, "бащицата" да накаже виновните и да ни върне парите... Само че това са мечти за едно отдавна отминало, поне според мен, време. Сега сме в пазарна икономика, имаш свобода, ама заедно с тази свобода идва и трудността и отговорността да избереш. Германците имат една много хубав израз, който трудно се разбира от нас българите- Die Qual der Wahl, в превод означава- трудността да избереш. Така че поемете отговорността да бъдете свободен и действайте! Проучете сам фирмата, наемете собствен адвокат и т.н., не чакайте ДНСК, Община и т.н. администратори да направят избора вместо Вас.
Второ- много е примамлива идеята да има един административен орган, който да отсича кой е добър и кой лош- дали е за строителна фирма, дали за проектант, дали за адвокат- все едно. И да носят отговорност за този избор. И ако се окаже пирамида, "бащицата" да накаже виновните и да ни върне парите... Само че това са мечти за едно отдавна отминало, поне според мен, време. Сега сме в пазарна икономика, имаш свобода, ама заедно с тази свобода идва и трудността и отговорността да избереш. Германците имат една много хубав израз, който трудно се разбира от нас българите- Die Qual der Wahl, в превод означава- трудността да избереш. Така че поемете отговорността да бъдете свободен и действайте! Проучете сам фирмата, наемете собствен адвокат и т.н., не чакайте ДНСК, Община и т.н. администратори да направят избора вместо Вас.
- bgarch
- Потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|