начало

Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева

права върху деца

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

права върху деца

Мнениеот hermes_radeva » 01 Авг 2005, 14:20

Здравейте, можете ли да ми помогнете. В момента съм в процес на развод с мъжа ми, имаме две деца от барака ни - едното е на 6,5г, а другото е на 10месеца. Той иска да ми вземе големия син, от 2 месеца сме във фактическа раздяла, но при нас е намесен и фирмен проблем. Имам ЕТ, съпругът ми имаше генерално пълномощно да ме представлява, при раздялата аз му го анулирах и установих поредица от измами и закононарушения, които ще доказвам с писмени доказателства. Сега в иска за развод, който съпругът ми е завел, ме обвинява, че аз съм го напуснала за да си възвърна контрола върху фирмата и имам към него само финансови претенции, а причината да го напусна бе извънбрачната му връзка с моята секретарка, докато аз си бях в къщи в майчинство. Как да запазя правата за децата, като фирмения проблем според мен е различен случай и е въпрос на други дела, а не на бракоразводни.
hermes_radeva
Нов потребител

права върху деца

Мнениеот hermes_radeva » 01 Авг 2005, 14:31

Въпроса ми е, дали мога да получа пърните права върху децата и ако не защо и при какви обстоятелства "той" може да ми вземе едното дете?
hermes_radeva
Нов потребител

Мнениеот Гост » 01 Авг 2005, 15:12

Легално понятие "пълни права" на дацена в нашето право няма. Съдът може да ви предостави да упражнявате родителските права по отношение на децата. Практиката на нашия съд е да не разделя децата, а и обикновено се възлагат род. права на майката. От това, което сте изложили не се съмнявам, че и във вашия случай ще се потдвърди това правило.
Гост

права върху децата

Мнениеот Гост » 01 Авг 2005, 15:21

Благодаря зя окуражаването, притеснявам се от режима на свиждане, защото съм вече в лоши отношения както с мъжа ми така и с неговите родители. Опитват се да настройват големия син срещу мен и моите родители и го запознават с бъдещата г-жа Радева, а това според мен е психологически проблем за детето, да се разкъсва между хората. как да изискам минимално време за свиждане с таткото или мястото за това?
Благодаря
Гост

Мнениеот justine » 01 Авг 2005, 23:55

Мога да Ви посъветвам да проведете откровен разговор със служителите от отдел "Закрила на детето" или т.нар. "социални". Споделете с тях притеснението си. Ако имате късмет, ще попаднете на свестен служител, който може да отрази в доклада си конкретни препоръки относно режима на свиждане. Все пак, независимо Вашите притеснения, не мислете, че е редно да развеждате и децата със съпруга си. Ще Ви бъде нужна голяма доза деликатност и дипломатичност, за да излезете от тази свръх неудобна ситуация, без да нараните сериозно децата. Пожелавам Ви успех!
justine
Потребител

Мнениеот hermes_radeva » 11 Авг 2005, 18:51

Благодаря зя препоръката, опитах и имаше ефект. При привременен режим на свиждане успях да издействам срещи между децата и баща им само да са два пъти в месеца.

Благодаря още веднъж, съвета просто бе чудесен
hermes_radeva
Нов потребител

Мнениеот Гост » 12 Авг 2005, 10:55

При дела за развод, особено когато има спор за упражняване на родителските права, имайте предвид, че едно е мъжът Ви да изневерява и да Ви прави всякви други гадости, друго е до го докажете, за да Ви послужи. Насочете усилията си именно към доказването
Гост

Мнениеот Гост » 23 Авг 2005, 17:41

Здравейте, отново съм аз. Имахме дело за привременен режим за свиждане . таткото получи право за два пъти в месеца да взима децата и да вземе за 10 дни големия син-6,5г. Срещнах сина си по време на една от разходките с "другата" баба. Опитаха се да спрат дедето да дойде при мен. Както и да е - сега в този момент големия ми син е при баща си. Опитах се да се чуя с дедето по телефона, но насрещната страна не позволява да говоря с него. Казаха ми повече да не се обаждам. При случайната среща между мен и детето, то ми каза, че в момента го гледа любовницата на мъжа ми, защото той бил имал много работа. Как стават тези неща - да му дадат 10 дни за да се види със сина си, а той да го даде на любовницата? Мога ли да направя нещо по въпроса - не ми дават да го чуя по телефона, не го гледа баща му? Казаха ми, че понеже детето няма 10год. в съда не може да каже нищо, пък то знае най-добре кой го гледа и какво става изобщо - там в другата къща. Има ли някакъв начин да прекратя тези гадни неща и да огранича наистина срещите или поне начина на свиждане? Исках срещите между децата и баща им да стават в мое присъствие, но сякаш никой не ме чу. Осъдиха го на издръжка за децата - 60лв. за големия син(6,5год) и на 40лв за малкия син(11месеца). исках по.голяма издръжка, но не получих, а на всичко отгоре таткото още не е платил и един месец на децата. Посъветвайте ме, моля.

Гери
Гост

Мнениеот Гост » 23 Авг 2005, 17:51

Предстои ни дело за развод след 20 дни, какво мога да направя, за да е окончателно. Иска ми се ние с децата да се преместим в друг град и да продължим напред, но "милия" ми съпруг е неуморим, опитва се по всякакъв начин да ни попречи да се устроим, не разбирам тази война за отмъщение, просто като му анулирах пълномощията в моята фирма и го напуснах заради любовницата и стана страшно. Добре че едното дете е още малко и нищо не разбира, но големия син ще се "психяса", карат го да свиквал и с "новата майка". какво ще ме посъветвате да кажа или докажа в съда Не искам да оделям децата напълно от баща им, все пак им е татко, но начина му на въздействие е много неприятен. Хем им е баща, хем сякаш не разсъждава - как се отразяват действията му на децата ни. Искам най-доброто за децата си, може би като всеки родител. Какво да направя, за да се измъкнем от тази каша - издръжки, любовница, развод, пречки....?

Гери
Гост

Мнениеот Също жена » 23 Авг 2005, 18:25

Извинявай, ама какви са тия глупости: ние с децата искаме да продължим напред, срещи с бащата само в мое присъствие... ами той не им ли е родител - той ако поиска срещите им с теб да стават само в негово присъствие? И такова чудовище ли е тая любовница, какво лошо има да се вижда с децата ти, ами ти ако си намериш нов мъж, той по тая логика не трябва да има нищо общо с твоите деца и с отглеждането им.
Само по себе си това, че винаги за отглеждането на децата се предпочита майката, е голямо предимство. Е, предпочели са те, но ти какво повече искаш?
Също жена

Мнениеот advokatka » 24 Авг 2005, 16:15

Щом е такава каша положението и имате неуредени финансови взаимоотношения и различия относно децата, най добре е да се обърните към адвокат. Сама няма да се справите. Има начини да му противодействате, но едва ли във форума може да се изясни всичко. Ако имате желание пишете ми на адрес tina55@abv.bg ще се опитам да ви помогна
advokatka

Re: права върху деца

Мнениеот bashtata » 16 Ное 2005, 21:17

Zdraveite

Na tazi jena nikoi ne moje da i pomogne.

Poneje stava vapros za li4ni ne6ta,reshih da se vkliu4a v diskusiata.

Vaprosnata G-ja,po profesia servitiorka,imala kasmeta na 18 godini da sre6tne edin TAPAK SAS PARI,koito imal neblagorazumieto da prehvarli firmata si na neino ime.

Mejduvremenno tozi 4ovek ne moje i da predpoloji,4e skromnata servitiorka trenirala umeniata si da KRADE varhu NEGOVITE roditeli o6te predi svatbata.I toi ne znae,4e sa6tata e imala podobni problemi o6te v u4ili6te.I ima prepiski v detska pedagogi4eska staia,za koeto,uvi,toi nau4ava sled 6 godini.

Sa6tata G-ja KRADLA,izpolzvaiki otsastvieto na maja si i, v kombina sas s4etovoditelia,sistemno otkloniavala pari4ni sredstva ot kasata na firmata pod formata na skriti potrbitelski krediti i li4ni smetki.
PRIMER:ima 2 potrbitelski kredita ot 7 000.00 i 3000.00 lv kato fizi4esko lice kato gi garantira s firmenite smetki.Za smetki v drugi banki mojem samo da gadaem :cry:
:?:
Sa6tata g-ja v kombina sas 4etovoditelia e vodila dvoino s4etovodstva na firmata,koeto be ustanoveno ot NEINIA expert-s4etovoditel pri sre6ta na iuristite
IMA O6TE!
Sa6tata g-ja ofeikvaiki ot doma na roditelite na maja i ne propusna da OTNESE i zlatoto v ka6tata,vkliu4itelno i NEGOVATA bra4na halka.No ne zbravila da hvarli mrasnite dre6ki na bebeto!
DECATA:
V perioda ot biagstvoto do deloto za prevremenni merki -2 meseca-ba6tata uspia da vidi SAMO goliamoto dete za 4 MINUTI.Prez ostanaloto vreme svijdaniata stavaha AMA DRUG PAT-po neini dumi.
Sa6tata g-ja MAIKA prekarva denia si v obikolki s NOVATA si kola,razbira se kupena s parite ot servitiorstvoto,iavno e dosta dobra v profesiata.
DECATA POSTOIANNO SA BOLNI,za6toto v strmeja si da nakaje svoia neveren saprug,g-jata prekarva vremeto si v pisane na jalbi i donosi v policiata.
Niama da govorim za higiennite navici na g-ja biznesdamata,koiato osven da RAZBIVA OFISI,za drugo niama vreme da pomisli,kamoli za 4etkata za zabi na OBI4nia si sin ili pak negovite nokti.
Iavno RAZBIVAIKI OFISA NA NEVERNIA I SAPRUG V 2 4asa prez no6tta e proiava na mai4ina grija :? No tova e tema na drug razgovor....
Razbra se,nali4ieto na lubovnica zvu4i po-dobre ,otkolkoto AZ OTKRADNAH .Ima li drug izbor!Kato ima sekretarka ne6tata se olesniavat i oprostiavat.
I edno posledno dobaviane,za 30 000.00 USD ba6tata moje6e da si kupi decata.Hitro nali!ETO TAKA SE PRAVIAT PARI

TOVA E

hermes_radeva написа:Здравейте, можете ли да ми помогнете. В момента съм в процес на развод с мъжа ми, имаме две деца от барака ни - едното е на 6,5г, а другото е на 10месеца. Той иска да ми вземе големия син, от 2 месеца сме във фактическа раздяла, но при нас е намесен и фирмен проблем. Имам ЕТ, съпругът ми имаше генерално пълномощно да ме представлява, при раздялата аз му го анулирах и установих поредица от измами и закононарушения, които ще доказвам с писмени доказателства. Сега в иска за развод, който съпругът ми е завел, ме обвинява, че аз съм го напуснала за да си възвърна контрола върху фирмата и имам към него само финансови претенции, а причината да го напусна бе извънбрачната му връзка с моята секретарка, докато аз си бях в къщи в майчинство. Как да запазя правата за децата, като фирмения проблем според мен е различен случай и е въпрос на други дела, а не на бракоразводни.
bashtata
Нов потребител

Мнениеот Гост » 17 Ное 2005, 12:44

За пръв път в този форум ми се случва да се сблъскам и с двете гледни точки. Благодаря на господина, че ни припомни, че монетата има две страни и поне мен ме накара да поразсъждавам
Гост

Мнениеот Гост » 17 Ное 2005, 21:06

Az naistina sajaliavam,4e izob6to tazi diskusia se provejda.I horata stavat svideteli na tozi fars,na tazi bezumna situacia.

Anonymous написа:За пръв път в този форум ми се случва да се сблъскам и с двете гледни точки. Благодаря на господина, че ни припомни, че монетата има две страни и поне мен ме накара да поразсъждавам
Гост

Мнениеот Gancho » 02 Дек 2005, 12:29

Vie puk preminavate ot servitiorka kum sekretarka - golqm napreduk...Da ne se okaje sled vreme, che i tq, kakto e skromna zasega, ne si e namerila typak s pari? Oshte poveche che raboti v semejnata firma, i e naqsno s parichkite, koito mogat da i kapnat?
Gancho

Мнениеот АЗ » 03 Дек 2005, 18:07

??????????????????????????
????????????????????????
??????????????????????
АЗ

коментар

Мнениеот гост » 04 Дек 2005, 23:45

хем фирмата си взела, хем отново семейна/фирмата де/
нещо лаготи госпожата. май тя е гушнала паричките.
и при мен стана същото-нищо ново под слънцето.
гост

коментар

Мнениеот гост » 04 Дек 2005, 23:52

към бащата,

има начини да се оправиш
ако искаш се обади %%??666
гост

Реплика към бащата

Мнениеот Аз » 06 Дек 2005, 19:42

А дали бащата казва истината?Само човек,който не може да губи с достойнство,си изкарава на показ кирливите ризи.За мен това са думи на губещ,който не знае какво да направи и прилага приьоми недостоини за всеки уважаващ се мъж.И какво се опитва да постигне?Съжаление от хората:"Виждате ли,тя е такава,тя това прави,тя онова..."ГЛУПАК!!!Не 30000$,300000$ да дадеш е все тая!!!Разбери моето момче:ДЕЦАТА СА НАЙ-ГОЛЯМОТО БОГАТСТВО И ТЕ НЕ СЕ КУПУВАТ!!!ТЕ НЕ СА СТОКА ЗА КУПУВАНЕ И ПРОДАВАНЕ!!!За това един съвет от мен,от мъж минал по този път:Това,което искаш да постигнеш,не се прави по този начин.Аз лично съм се срещал с жена ти и имам собствено мнение!!!Вярно,че много от нещата не звучаха логично,но след изказването ти във форума съм по-склонен да вярвам на нея,отколкото на някакъв ............,какъвто всъщност за мен си ти!!!Седнал да реве,че жена му,това,жена му онова.И колкото и да е несъвършенна съдебната ни система,аз вярвам в нея.И за мен това е по-скоро просто начин за привличане на внимание и съжаление,отколкото да намери начин да разрешиш проблемите си!!!
Аз

До "АЗ"

Мнениеот Един Човек » 06 Дек 2005, 21:22

Уважаеми Господине,

много,адски много се забавлявах докато четох Вашето дълбоко лично и прочувствено писание.Наистина е достоен за похвала опитът Ви да пишете грамотно и все пак сте допуснали някои незначителни,но променящи общото впечатление от Вашето ПИСМО,грешки.Надявам се,че ще прочетете следващите няколко реда по-внимателно,отколкото ,както разбирам,сте прочели редовете на господина,когото имате самочувсвието да наричате и да определяте с разни думи.

1.Госпожата,която,не се съмнявам,много харесвате,е предложила на съпруга си да ПРОДАДЕ "НАЙ-ГОЛЯМОТО СИ БОГАТСТВО" за онази сума,която Вие прочувствено споменавате.Моля,обърнете внимание на четивните си умения!

2.Когато някой бива нападан в гръб,мисля,нормално е да представи и своята позиция,да се защити...Както безпристрастно отсъди една госпожа във форума: "монетата има две страни".Естествено, на никого не му харесва да чува истини за себе си,с които не се гордее,но КОИТО ,БЕЗ СЪМНЕНИЕ,СА ФАКТ.

3.Кои кирливи ризи?Тези,с които е облечена отгоре додолу вашата позната?Мислите ли,че на Човекът (да,Човекът-с главно "Ч"), когото Вие,скъпи ми господине,наричате с тези непристойни думички, му е било лесно да признае пред себе си, че е приютил,представил пред родителите си,завел в дома си,ОЖЕНИЛ СЕ и има ДВЕ ДЕЦА,КОИТО ОБИЧА ДО БЕЗКРАЙНОСТ,от една ДОЛНОПРОБНА,ЛИЦЕМЕРНА,МАЗНА и ГАДНА ПАЧАВРА,която ОБРА НЕГО и МАЙКА МУ И БАЩА МУ.И това ще се дакаже,защото АЗ СЪЩО ВЯРВАМ В ПРАВОСЪДИЕТО.А СЪДНИК ИМА и ТОЙ СЪДИ,повярвайте ми!

Накрая,бих Ви посъветвала,драги ми господине,да внимавате с Вашата обична позната-бройте парите си ,преди и след това,за да не попаднете в НЕУДОБНО ПОЛОЖЕНИЕ 8) .
И още нещичко:

С пари можеш да си купиш всичко,но не и класа.

УСПЕХ!

Поздрави от МЕН!
Един Човек

Следваща

Назад към Семейни казуси