- Дата и час: 16 Дек 2024, 13:48 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Развален годеж!Мога ли да го осъдя?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
85 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Съдията ще се зарадва на делото.
"Наивна девица" и "адвокат-филантроп" ще търсят пари от лъжлив любовник. Като в основата ще лежи отмъщението. Бившият любим и "мъстията" трябва да бъдат наказани.
10фл предлага да се търсят пропуснати ползи, това предложение ми хареса. Мога само да допълня - ЕХ, ако може да ударим и една хубава лихва, всичко ще заспи!
Неосъществената булка трябва да вземе за нов годеник адвоката-съветник, ще си паснат.
"Наивна девица" и "адвокат-филантроп" ще търсят пари от лъжлив любовник. Като в основата ще лежи отмъщението. Бившият любим и "мъстията" трябва да бъдат наказани.
10фл предлага да се търсят пропуснати ползи, това предложение ми хареса. Мога само да допълня - ЕХ, ако може да ударим и една хубава лихва, всичко ще заспи!
Неосъществената булка трябва да вземе за нов годеник адвоката-съветник, ще си паснат.
- 123
- Адвокатка
Макар и редки в практиката се срещат и такива случаи. Аз лично знам за един, който е от преди 2-3 години. Годеникът си беше осъден да плати обезщетение на годеницата си и толкова. Казусът нито е сложен нито е уникален, а какъв да бъде хонорарът на адвоката си е уговорка мужду Вас и него. По-важният въпрос, според мен, е в това какво търсите - мъст или справедливост? Ако търсите мъст не влизайте в съда, не ви препоръчвам. Ако търсите справедливост - съдете го без значение дали ще я намерите. Но това са въпроси, които трябва да решите вътре в себе си с най-голямата искреност на която сте способна и тук никой от форума не може да ви помогне.
- 2 и 200
Живей си живота!
Скъпа Христина,
Без да съм завършила магистратура по право, ще си позволя да ти кажа някой неща - на база личен опит и наблюдения:
1. Че мъжете( да ме простят) са прасета, това всяка жена го знае и винаги трябва да очаква нещо подобно от тях;
2. Дори и да заведеш дело срещу него, дори и да го спечелиш(което не е сигурно, защото ако неговият адвокат извади аргументи в твоя вина) ще спечелиш изпълнителен лист, за който по-горе във мненията беше казано, но не беше мисля поточнено, че има давност за определен срок. Ако не се изплати до изтичане на срока - всичко приключва. В случая губиш много повече от пари, нерви и разбито сърце. Има ли смисъл? Не.
3. Моят личен съвет към теб е да не пиеш повече хапчета(твърде млада си предполагам) и да си продължиш живота. Ще си намериш някой ден мъж, който да обичаш и да те обича. Продължавай напред и бъди внимателна с мъжете, а ако пак претърпиш разочарование от мъж, не го преживявай толкова дълбоко. Това е само период от живота, който отминава, после настъпва друг, срещаш други хора и т.н.
Без да съм завършила магистратура по право, ще си позволя да ти кажа някой неща - на база личен опит и наблюдения:
1. Че мъжете( да ме простят) са прасета, това всяка жена го знае и винаги трябва да очаква нещо подобно от тях;
2. Дори и да заведеш дело срещу него, дори и да го спечелиш(което не е сигурно, защото ако неговият адвокат извади аргументи в твоя вина) ще спечелиш изпълнителен лист, за който по-горе във мненията беше казано, но не беше мисля поточнено, че има давност за определен срок. Ако не се изплати до изтичане на срока - всичко приключва. В случая губиш много повече от пари, нерви и разбито сърце. Има ли смисъл? Не.
3. Моят личен съвет към теб е да не пиеш повече хапчета(твърде млада си предполагам) и да си продължиш живота. Ще си намериш някой ден мъж, който да обичаш и да те обича. Продължавай напред и бъди внимателна с мъжете, а ако пак претърпиш разочарование от мъж, не го преживявай толкова дълбоко. Това е само период от живота, който отминава, после настъпва друг, срещаш други хора и т.н.
- Евгения
kam 123
123 МИСЛЯ ЧЕ СЕ ИЗКАЗВАШ ДОСТА НЕПОДГОТВЕНО.И от отговорът ти лъха злоба!Лично на мен в началото ми се видя абсурдно и смятам,че няма смисъл от съдебни спорове.Знай че винаги всеки си получава заслуженото!!!
- Sanхi
Христина едва ли можеш да очакваш еднозначни отговори от юристите в този форум. И в нашите среди, както и навсякъде другаде има разногласия по тълкуването на нормативната уредба и това е нормално. Все пак не сме расли по калъп.
По отношение на въпроса ти, считам завеждането на подобно дело за неоправдано и неаргументирано от където и да го погледнеш. Винаги има шанс да се спечели подобно дело като се има предвид качествата на някои съдии, но нали разбираш, че шанса е нищожен и е безсмислено да хвърляш пари, време и нерви в нещо, което няма да доведе до желания резултат.
По отношение на въпроса ти, считам завеждането на подобно дело за неоправдано и неаргументирано от където и да го погледнеш. Винаги има шанс да се спечели подобно дело като се има предвид качествата на някои съдии, но нали разбираш, че шанса е нищожен и е безсмислено да хвърляш пари, време и нерви в нещо, което няма да доведе до желания резултат.
- fenix_f
- Потребител
Re: kam 123
Отговорът ми е опит за ирония. Госпожицата не е претърпяла никакви вреди. Целта са парите,да удари нещо кьораво. Съдията ще усети веднага какво представлява. Прочетете внимателно съобщенията й, там тя добре се разкрива. Какво я занимава първо след раздялата - да ходи при адвокат и да пита за пари, да уговаря суми, да търси съвети и от нас.Sanхi написа:123 МИСЛЯ ЧЕ СЕ ИЗКАЗВАШ ДОСТА НЕПОДГОТВЕНО.И от отговорът ти лъха злоба!Лично на мен в началото ми се видя абсурдно и смятам,че няма смисъл от съдебни спорове.Знай че винаги всеки си получава заслуженото!!! [/quote
- 123
Сигурен съм, че в лекции са ни казвали, че подобен иск има основание и нещо повече - има прецеденти в това отношение на Върховния съд.( потърси си в АПИС решението, защото нямам време да го търся). Запомнил съм го добре, защото то бе последвано от уточнението, че на подобен иск има право САМО ЖЕНТА.
- Dany01
Az mislia che triabva da se pravi razlika m/u godej i obeshtanieto za skliuchvane na brak.
Kakto znaem ( a ako ne znaete, ot men da go znaete) godejut niama nikakva pravna sila.
Tuk e vuprosut godejut obeshtanie li e za skliuchvane na brak?
Tova s propusnatite polzi mi xaresa
a na momata s problema bix kazal samo 1: Vij kakvo Hristinche, vie vrachanki ste xubavi jeni, makar i leko leki , ta vzemi da si potursish niakoi drug simpatichen muj a toia prosto go zabravi.
s tia 450 leva koito ti iska advokata otidi na more primerno i zabii niakoi nemski turist, nego moje i da prilujesh da se ojenite
Kakto znaem ( a ako ne znaete, ot men da go znaete) godejut niama nikakva pravna sila.
Tuk e vuprosut godejut obeshtanie li e za skliuchvane na brak?
Tova s propusnatite polzi mi xaresa
a na momata s problema bix kazal samo 1: Vij kakvo Hristinche, vie vrachanki ste xubavi jeni, makar i leko leki , ta vzemi da si potursish niakoi drug simpatichen muj a toia prosto go zabravi.
s tia 450 leva koito ti iska advokata otidi na more primerno i zabii niakoi nemski turist, nego moje i da prilujesh da se ojenite
- redalex
Аз също си спомням от лекции, че е имало такъв прецедент.Сигурна съм също, че ищецът е бил жена. Но е абсурдно само жената да има такова право. Това си дискриминация. Решението е на ВС- в онези години може би наистина е можело да мине,че нарушеното обещание за брак нанася неимуществени вреди. Но днес- силно се съмнявам.
Мисля, че госпожицата е гадна изнудвачка.
А и тя перфектно ли се е държала след годежа? Аз бих проучил за евентуални нейни стари връзки /например да е научил, че още се среща с бившия си/, изневери, за скандали след годежа, които са оставили такава обида у годеника, че са направили годежа безпредметен, за нейни изказвания за родителите му, които той дълбоко уважава и т.н. И изобщо при положение, че съдът дава 1500-2500 лв. за средна телесна повреда откъде накъде тя ще иска такива "вреди" за уж претърпените болки и страдания.
А годеникът може да разкаже за странните и сексуални навици и изисквания, които са го отвратили от нея. Истината в случая не е толкова важна - били са насаме и всичко може да е вярно.
Изобщо ще бъде добър сеир за всички.
А и тя перфектно ли се е държала след годежа? Аз бих проучил за евентуални нейни стари връзки /например да е научил, че още се среща с бившия си/, изневери, за скандали след годежа, които са оставили такава обида у годеника, че са направили годежа безпредметен, за нейни изказвания за родителите му, които той дълбоко уважава и т.н. И изобщо при положение, че съдът дава 1500-2500 лв. за средна телесна повреда откъде накъде тя ще иска такива "вреди" за уж претърпените болки и страдания.
А годеникът може да разкаже за странните и сексуални навици и изисквания, които са го отвратили от нея. Истината в случая не е толкова важна - били са насаме и всичко може да е вярно.
Изобщо ще бъде добър сеир за всички.
- kpy
- Потребител
fenix_f написа:По отношение на въпроса ти, считам завеждането на подобно дело за неоправдано и неаргументирано от където и да го погледнеш. Винаги има шанс да се спечели подобно дело като се има предвид качествата на някои съдии, но нали разбираш, че шанса е нищожен и е безсмислено да хвърляш пари, време и нерви в нещо, което няма да доведе до желания резултат.
- Неоснователен иск или злоупотреба с правото на иск - как бихте го определили?
- 123
Tova e smeshno
Hristina,
s nai-dobri chuvstva kum tebe.........
prosto zabravi taq absurdna istoria:)
Vlizam ti v polojenieto i ti suchuvstvam.
Qvno mujut ama hich, ama hich ne si struva da tujish za nego:)
Dori da go osudish, koeto mi se struva nerealno, niama da
spechelish absolutno nishto ot tova - nai-mnogo da se pochuvstvash oshte po-zle:)
Po-dobre se ogledai naokolo- sigurna sum che pokrai teb ima bezkraino mnogo muje, koito mnogo poveche te zaslujavat:)
Jelaia ti shtastie:)
s nai-dobri chuvstva kum tebe.........
prosto zabravi taq absurdna istoria:)
Vlizam ti v polojenieto i ti suchuvstvam.
Qvno mujut ama hich, ama hich ne si struva da tujish za nego:)
Dori da go osudish, koeto mi se struva nerealno, niama da
spechelish absolutno nishto ot tova - nai-mnogo da se pochuvstvash oshte po-zle:)
Po-dobre se ogledai naokolo- sigurna sum che pokrai teb ima bezkraino mnogo muje, koito mnogo poveche te zaslujavat:)
Jelaia ti shtastie:)
- Jessica
- Нов потребител
spomniam si edin sluchai na skoro: edno momche beshe sariasal godenizata si sashtoto ustanovil che tia go islagala che e bremenna i saradi deteto da se ojeneli.Biaha napravili godej i dve sedmitzi po kasno se rasbra che tia go e islagala sada go varje,a toi imashe spesteni parichki i tia reshi che sled braka shte sa neini.Ti da ne si kato neia napravila i satova da besneesh sega ,a? tia sashto beshe otkachila i iskashe po niakakav nachin da si otmasti i da ne e savsem valat da ismakne i niakoi lev.
- petia
Но болката, срамът и унижението са си същите независимо дали си в 1955 или 2005 и това, че моралът бил друг не означава, че човек трябва да сипе обещания за брак наляво и надясно и това да няма никакво значение. Не стига, че бракът съвсем се поруга в последните години, ами дайте и съвсем да го потъпчем. Ми тогава да изгорим СК в частта му за брака, нали сме в 2005 г. и все по-малко хора сключват брак и живеят в съвместно съжителство. Традицийте не са винаги лоши, дайте сега - като сме в новия век да отречем всичко старо - било то хубаво или лошо.
- AZDEAZ
А представете си какъв обществен интерес и ефект /особено сред мъжете врачани/ ще има такова дело? А може и журналистите да надушат нещо! Голям майтап. ... Присъствах на едно бракоразводно дело и колегата извади като доказателство за аморалното поведение на съпругата си снимки на голото и" дупе". Голям смях падна. Адвоката на съпругата бе твърде неподготвена за такъв вид доказателства и изцтърси, че т.к.лицето на дамата не се вижда това дупе може и да е нейно...... Смях в залата и поиска експертиза и съдията умря от смях, а дамата от яд. Залата пълна/колеги за други дела, свидетели и т.н.
- Гост
Anonymous написа:А представете си какъв обществен интерес и ефект /особено сред мъжете врачани/ ще има такова дело? А може и журналистите да надушат нещо! Голям майтап. ... Присъствах на едно бракоразводно дело и колегата извади като доказателство за аморалното поведение на съпругата си снимки на голото и" дупе". Голям смях падна. Адвоката на съпругата бе твърде неподготвена за такъв вид доказателства и изцтърси, че т.к.лицето на дамата не се вижда това дупе може и да е нейно...... Смях в залата и поиска експертиза и съдията умря от смях, а дамата от яд. Залата пълна/колеги за други дела, свидетели и т.н.
- Гост
85 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
|
|