начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

Samoubiistvo

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Samoubiistvo

Мнениеот Bebe » 17 Авг 2005, 22:38

Zdraveite vsi4ki,
ot dosta vreme ne sam pisala, no sega mi se slu4i neshto ujasno, na koeto ne znam kak se reagira i imam nujda ot savet poneje e vajno za men i roditelite mi. A imenno: Brat mi se samoubi v kashti i e bilo goliama tragedia , kazvam bilo poneje az sam v Amerika i taka i ne mojah da si otida dori za pogrebenieto mu i mnogo stradam za tova, osobenno kato gledam moite roditeli kak sa iztormozeni. Ot fatalnia den minaha pove4e 58 dni, a ekspertizata ot sadebna medicina oshte ne bila gotova, a sa zaveli i sledstvie, no oshte nikoi ne e vikal moite roditeli za razpit. Maika mi v4era e hodila pri lekarkata, koiato triabva da napishe ekspertizata i tia kazala, 4e sega shte ia pishe poneje bila otpuska, no za goliamo nashe u4udvane e kazala, 4e maika mi i bashta mi kato nai-blizkite rodnini (poneje brat mi ne e jenen) NIAMAT pravo da polu4at kopie ot lekarskata ekspertiza. Te shteli da ia pratiat na sledovatelia i toi posle shtial da gi vika, no tova ne zna4elo, 4e shte im dade da ia pro4etat ili da polu4at kopie ot neia.ZASHTO? Na kakvo pravno osnovanie se otkazva takova neshto za takava tragedia. moje li v slu4aia maika mi da se opre na niakoi praven 4len i da si potarsi pravata, na kakvo pravno osnovanie, po koi zakon, kade triabva da otide i kak kogo da se obarne.
Molia VI ako niakoi znae otgovorite na tezi vaprosi neka mi pishe tuk ili na e-mail asenova_an@abv.bg . Prosto makata ni e goliama, a i ne znaem zashto go e napravil i ekspertizata e edinstvenniat na4in da razberem pone neshto za pri4inata za tazi tragedia.
Predvaritelno blagodaria na vsi4ki, koito mogat da mi otgovoriat.
Albena
Bebe

Мнениеот Али Макбийл » 18 Авг 2005, 16:45

Албена, преди всичко, приеми най-искрените ми съболезнования! Отговора на този въпрос е много прост и се съдържа в наказателно-процесуалния кодекс. Ако се образува наказателно производство, цялото разследване, при доказана насилствена смърт, ще се води от следовател. Твоите родители могат да се конституират като граждански ищци и частни обвинители в съдебната фаза на процеса. Тогава те ще имат качеството на страна в процеса с правото да се запознават с всички материали по делото. До тогава те не са участници в процеса, поради което и нямат право да четат следственото дело. това е така след измененията на НПК от ДВ, бр. 50/2003 г. и по-специално - в чл. 60 НПК. Надявам се, че съм ти бил полезен.
Али Макбийл

Мнениеот Гост » 18 Авг 2005, 17:05

Наистина е така, но не смятам , че следователя би Ви отказал да се запознаете с експертизата вложена в делото и с каквото и да било в делото. След като бъдат призовани от следователя , или от където и да е - родителите Ви да си вдемат адвокат, който не само ще се запознае /прочете/ с делото, но и би могъл да Ви обясни ситуацията-
Гост

Мнениеот Гост » 18 Авг 2005, 17:05

Наистина е така, но не смятам , че следователя би Ви отказал да се запознаете с експертизата вложена в делото и с каквото и да било в делото. След като бъдат призовани от следователя , или от където и да е - родителите Ви да си вдемат адвокат, който не само ще се запознае /прочете/ с делото, но и би могъл да Ви обясни ситуацията-
Гост

Мнениеот галина » 18 Авг 2005, 18:00

Съжалявам за случилото се с брат Ви и приемете и моите съболезнования.Казвате,че брат ви се е самоубил.Ако е така наистина се образува производство по чл. 127 от НК срещу неизвестен извършител за това,че СКЛОНИЛ НЯКОГО КЪМ САМОУБИЙСТВО.Това,че съдебната лекарка не е написала експертизата,не е болка за умиралка.Във всички случаи е била направена аутопсия на трупа и след като не са били намерени следи от насилие просто и е станало ясно,че работата може и да почака.При всички случаи бъдете сигурна,че тя се е свързала с когото трябва и е казала това което е имала да казва по повод на аутопсията.Следователят или полицаят смятам,че няма да откажат да разпитат родителите ви.Дори напротив-това е задължително! Би могло да се разкрият нови обстоятелства.Ако някой не е представил или отказал на родителите ви експертизата по повод извършената аутопсия,това е само и единствено от уважение към хората,в смисъл,че няма да им е много приятно да прочетат дума по дума какво пише там и с абсолютно всякакви подробности.........А що се отнася до въпроса ви дали следва да си наемат адвокат,отговорът е НЕ! Те ще бъдат разпитани в качеството им на свидетели и нищо повече.Адвокат не им е нужен,тъй като следователят с право може да остави адвоката да чака пред вратата.След като има разпитите на родителите ви/ или на единия от тях/,като има и експертизата делото се изпраща на наблюдаващия делото прокурор за прекратяване,тъй като не е налице престъпление,липсват улики и аутопсията показва,че лицето само е посегнало на живота си. Опитах се много накратко да ви пресъздам движението на този тип дела. Още веднъж моите съболезнования!
галина

Samoubiistvo

Мнениеот Bebe » 24 Авг 2005, 02:03

Blagodaria oshte vednaj na vsi4ki, koito mi otgovoriha. Ako niakoi ima drugo mnenie neka mi pishe.
Blagodaria vi oshte vednaj i za saboleznovaniata. Makata mi e goliama.
Albena
Bebe

Мнениеот Гост » 24 Авг 2005, 14:25

Мойте съболезнования също. Експертизата би ви помогнала да разберете как го е направил, но не и защо. По-малко мислете за това, камо ли да наемате и адвокат - да ви се мота някой наоколо и в главата, за да вземе някой лев. Ако наистина, брат ви не е преживял нищо, най-вероятно е имал депресия (твърде малко серотонин в мозъка) и не е издържал - по-важно е обаче да видите как вие и родителите ще го преодолеете. Успех. Много хора преодоляват и по-тежки сътресения.
Гост

Мнениеот peri-detektivi@abv.bg » 04 Ное 2005, 19:49

Sageliavame 4e se namesvame v makata vi.Ne sme le6oiadi, mislia 4e taka obiasneneite ne6ta ot vas sabugdat dostata4no razmisli po temata.Ako imate gelanie nakaraite va6ite blizki da se obarnat kam nas,mislia 4e 6te sme ot pomo6t.Vaprosa ne opira do pari ,a do realna pomo6t.Na6ite koordinati sa peri-detektivi@dir.bg 0885184726,0885850040 Xristov i Vatkov.6te se radvame ako badem ot pomo6t.Blagodarim vi predvaritelno i sageliavame 4e izpolzvame makata vi.
peri-detektivi@abv.bg

Re: Samoubiistvo

Мнениеот devilseye » 28 Юни 2006, 15:03

bebe brat ti na kolko godini e bil?
devilseye
Нов потребител

Назад към Семейни казуси