начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

Брак между българка и чужденец - проблем!!!

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Брак между българка и чужденец - проблем!!!

Мнениеот lazar_petrov » 18 Сеп 2005, 17:19

Здравейте :)

Първо - на всички, които посещават форум-а, им казвам -

ПИЙТЕ ДОВЕЧЕРА ПО ЕДНО ГОЛЯМО ЗА МОЕ ЗДРАВЕ - ИМАМ РОЖДЕН ДЕН!

И сега на casus-а - той е следният:

Българка се омъжва за нигериец <студент>. Учи той каквото учи тук и си заминава. Проблемът е следният - как може той отново да вземе българска виза, за да бъде тук, при съпругата си? Да се запише отново студент, или как? Той нито е екстрадиран, нито е експулсиран - нищо. Бил си е тук добросъвестен и.... така :)

P.P. Casus-ът ми е предаден по този начин на мен...

Dura lex, sed lex.
lazar_petrov
Младши потребител

otgovor

Мнениеот chiara » 18 Сеп 2005, 23:37

Stom sa jeneni, toi e mojel da polu4i bg-grajdanstvo,trjabva da se vidi zakonodatelstvoto na nigerija dali e trjabvalo da se otkazva ot nigeriiskoto.Spored konvenzikata za pravata na 4oveka,ako mu otkajat v Bg,moje da objalva v Strasburg-naru6eno pravo na li4na svoboda-v koeto se vklu4va pravo na li4en jivot-t.e. semeen jivot-da e pri semeistvoto si.
chiara

Re: otgovor

Мнениеот vas » 20 Сеп 2005, 18:33

chiara написа:Stom sa jeneni, toi e mojel da polu4i bg-grajdanstvo,trjabva da se vidi zakonodatelstvoto na nigerija dali e trjabvalo da se otkazva ot nigeriiskoto.Spored konvenzikata za pravata na 4oveka,ako mu otkajat v Bg,moje da objalva v Strasburg-naru6eno pravo na li4na svoboda-v koeto se vklu4va pravo na li4en jivot-t.e. semeen jivot-da e pri semeistvoto si.

sled kato ima brak s bg...kakav mu e problema???
sled skluchvaneto na braka bi triabvalo da sa my izdali "lichna karta na chyjdenec", vkluchitelno i EGN s postoianno prebivavane v BG
grajdanstvo BG ne e zadaljitelno!!! dryg e vaprosa ako toi iska da si izvadi takova, no spored nashite zakoni e dlajen da se otkaje ot nigeriiskoto
/ minal sam go tozi pat - saprygata mi e chyjdenka:( /
vas

Мнениеот Гост » 21 Сеп 2005, 07:54

Проблемът е, че на нигерийците много трудно им разрешават постоянно пребиваване и по принцип им търсят начин да ги разкарат от страната. Познавам едно такова семейство - имат дете вече на 10 г., майката е българка, а на бащата непрекъснато му правят въртели от "Документи за самоличност и чужденци" и му дават по 3 или по 6 месеца престой, като го дебнат да ги просрочи, за да го изгонят. Три пъти му отказват постоянно пребиваване или както сега му викат "продължително". А без него няма и гражданство.
Знам и един виетнамец, женен за перничанка - тях пък на 6 месеца ги викат на "интервю" за проверка на брака - дали не е симулативен.
Така че, колеги отговорете по същество, ако знаете нещо, а не общи разсъждения...
Гост

истината е....

Мнениеот ивенс » 21 Сеп 2005, 11:02

Когато са сключели брак той е трябвало да иска продължително пребиваване 2 години не е трябвало да напуска страната след като минат 2 години от сключване на брака е трябвало да кандидатства за постоянно пребиваване и ако го получи може да си ходи където иска,но 6 месеца и 1 ден минимум трябва да стои в българско за 1 календарна година,ако не го е направил.......е сгрешил много......и сега трябва да къндидатства за 3 месечна виза жена му да му прати покана за три месеца частно посещение отива в общината там има бланки и знаят какво да правят след като дойде/ако му дадът виза/ кандидатства за постояно ако са минали 2 години от брака или продължително ако не са минали с мотив законен брак и детебнали имаха/ това е положението много пари ще потрушат,но няма друг начин!Успех!!!!
ивенс

Назад към Семейни казуси