- Дата и час: 22 Ное 2024, 17:56 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Новият Главен прокурор
|
|
Какво ще иска Григоров от новия гл.прокурор и какво е готов да даде в замяна? Защо Петканов се опита да лансира идеята избора да бъде направен от НС след промяна на Конституцията? Защо политическите партии в България не дават индикации,че имат намерение да подменят ВСС? Къде е новата месторабота на доскорошния зам.директор на НСлС и защо е там? Какъв пост иска да заеме настоящия главен прокурор? Кога иска да го заеме? P.S. Когато някой отговори правилно на всички тези въпроси,ще разбере и името на новия гл.прокурор!!!
- човек от кухнята
- човек от кухнята
hi
Според мен новият главен прокурор трябва да бъде консенсусна фигура като Петя Шопова! Тя е много добър преподавател по криминология и мисля че ще се справи! А защо не и Татяна Дончева? Също много силна фигура!!!
- стефан28
Не знам отговорите на всички въпроси, затова ще започна отзад напред. И просто ще гадая
Филчев иска да заеме поста на Григоров и това да стане преди м.февруари тъй като с изтичането на мандата му, изтича и влиянието му и се лишава от лостовете си. В интерес на всеобщото спокойствие и отвличане на вниманието е, да му бъдат давани индикации, че това е възможно, въпреки, че не е.
Политическите партии не дават индикации, че искат да подменят ВСС, защото толкова манипулируем състав (в по-голямата му част) на съвета не е имало досега. От политическите партии, най-силно в него е лобито на НДСВ, но това е въпрос на бизнес, а не на идея. Т.е. конфигурацията може да бъде пренаредена.
Григоров вероятно ще иска да изкара необезпокояван мандата си и е готов да даде досъдебното производство на който го поиска.
Ако се реализира идеята на Петканов, ще има период на безвластие (или по-скоро всевластие) в прокуратурата, доколкото след произнасянето на КС преди около месец, Филчев не може да остане на поста си след февруари. През това време просто ще подменят колодата.
Филчев иска да заеме поста на Григоров и това да стане преди м.февруари тъй като с изтичането на мандата му, изтича и влиянието му и се лишава от лостовете си. В интерес на всеобщото спокойствие и отвличане на вниманието е, да му бъдат давани индикации, че това е възможно, въпреки, че не е.
Политическите партии не дават индикации, че искат да подменят ВСС, защото толкова манипулируем състав (в по-голямата му част) на съвета не е имало досега. От политическите партии, най-силно в него е лобито на НДСВ, но това е въпрос на бизнес, а не на идея. Т.е. конфигурацията може да бъде пренаредена.
Григоров вероятно ще иска да изкара необезпокояван мандата си и е готов да даде досъдебното производство на който го поиска.
Ако се реализира идеята на Петканов, ще има период на безвластие (или по-скоро всевластие) в прокуратурата, доколкото след произнасянето на КС преди около месец, Филчев не може да остане на поста си след февруари. През това време просто ще подменят колодата.
- Mi-Lena
Почти заспах,чакайки някой да се опита да отговори на поставените въпроси. Прави ви чест,че сте първата! За съжаление,няма нито един верен отговор,но почти всеки би отговорил погрешно на тези въпроси, ако не е в кухнята! P.S. Иначе разсъжденията Ви са съвсем смислени! Отговорите скоро предстоят!
- човек от кухнята
"Човек от кухнята" не удържа на думата си! Не ни каза нищо ново, ако можехме да дадем правилни отговори на подобни въпроси въобще нямаше да дискутираме въпросната тема тук! Надявам се да се включи най-накрая някой, който наистина е навътре в нещата и може поне в някаква степен да ги сподели с нас
- мечо
Че, какво да се включваме. От дни насам Ангел-Ина, "някой" или както и да му е името си играе на загадки с една и съща тема:"На кого решенията минават безпроблемно през ВСС?Помислете, давам Ви жокер."Не му щем жокерите, а отговорите. Като не ги дава, да изчезне от форумите.Опазил Господ да е Росен Димов. Дето при ПТП конфискува леки автомобили и дава възможност на съпруга/та да ги откупи.Ужас неистов. Той, дето не спира да се изявява по медиите, въпреки интересните публикации за общите му сметки, май бяха с гърци, май, криминално проявени-не помня. Сигурно е било проверено, разбира се, и няма нищо вярно, естествено. Ама той е прокурорският бат Бойко.Що не вземат да номинират и Спартак Дочев?
- Гост
човек от кухнята написа: За съжаление,няма нито един верен отговор,но почти всеки би отговорил погрешно на тези въпроси, ако не е в кухнята!
E, никой не е съвършен
Сигурна съм, обаче, че един от отговорите ми е верен и това е отговорът на въпроса защо не се налага подмяна на ВСС. Имам лични впечатления поне от половината от членовете му.
- Mi-Lena
|
|