начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Смъртта на Следствието

Дискусии на тема съдебната власт в България

Мнениеот ivens » 12 Окт 2005, 11:09

СЛЕДОВАТЕЛ написа:Виж какво мъжки - ти там където връзваш лафове че някой от нас ще прави свирки на някоя мутра. Не си познал пич. Който е бил истински следовател фъшкия няма да стане. Който става, просто си става. Хващам пищова и охрана на банка за 200 лева отивам ако трябва - два имам. За два кобура - хахахаха. Слуга на престъпни боклуци не съм ставал и няма да стана. Богати мразя - колкото по богати, толкова по боклуци. Така че споко. Ченгеджийската професия ми допада и в последните 20 години ми е допадала винаги. Не е проблем да стоя и на пост - 10 години съм стоял, че сега ли - тая сага не е моя струна пич. Но свободния пазар на труда ме плаши - със следното: Защото: там пари изкарва само мошеника, тоя който лъже най - добре. Ако съм адвокат - трябва да ставам престъпник за да печеля. Да твърдя че едно обвинение не е доказано а то да е супер доказано - да викам на черното - бяло. Да предлагам и да давам рушвети - за да печеля дела. Да се страхувам денонощно от оперативни действия срещу мен - да се превърна в мижаво ............. което всеки може да купи за пари - само и само да си изкарам някой лев за децата - това ли трябва да стана мъжки??? Да слушам от други продажни адвокати колко съм некадърен и прост само и само да ми вземат клиента и да му гушнат парите - за това ли ставам аз??? Че аз бих бил в тая роля непълноценен като личност най - малкото. Свободния пазар на труда е за престъпниците единствено - с костюмите, с гадните жестове, със смазващия "касов" поглед - *** лайна - ненавиждам ги. Защото това е истината. Казана пряко и направо. Мен няма да ме приемат престъпници да им адвокатствам най малкото защото като науча за техни далавери ще ги "изпея" където трябва. Най - малкото защото съм научен да бъда ченге и такова ще си остана. Ако нещо е останало неясно ще се доуточня утре - лека нощ мъжки.....
Знаеш ли чета и не вярвам на очити си..........оказва се,че ти си един от малцината останали истински честни мъже.И това,което е тъжното е,че този на когото отговаряш е същия като теб и професионалист,и много-добър юрист и честен и принципен мъж,който мрази боклуците като теб,но просто се е сблъсквал само с "лошата" порода следователи и е отвратен!Говоря всичко това,защото го познавам лично от много години.А адвокатите.....ами това им е работата да казват на черното бяло и обратно,който неможе да се пречупи става нещо друго.......или стои без работа и пак накрая си плюе на честа и става адвокат и лиже задниците на млади и стари богати помияри :evil: но гладно не се стои....то и за охрана вземат само или яки говеда или бивши воинни и полицаи или пинсионери пак такива.А много кадърни хора като теб,профисионалисти бяха изхвърлени на улицата от МВР през тези 15 г. и сега ще бъдат изхвърлени и от следствието,защото трява да има анархия и беззаконие и професионалисти дето се пречкат не тряват на тези дето дърпат конците на всичкия този цирк.Това е тъжната и жестока истина,колега :cry:
ivens
Младши потребител

Мнениеот Гост » 12 Окт 2005, 17:00

Anonymous написа:Правописът ми е прекрасен. Погледни твоя, жалък смешник. Твоето време свърши, вече ще правиш свирки на някоя мутра, обаче в друго амплоа. Много ти е мъчно, но доброто винаги побеждава скъпи.

Нямам нищо против секса, понеже съм жена.Е, не с посочения от Вас обект. Но преди и двамата с Ивенс да вземате отношение във форум професионален, първо минете през начално училище. Тогава може би той ще научи , че "пенсионер" се пише така, а не "пинсионер", а Вие - ще се научите да пишете по принцип. Имате спешна нужда.Иначе се излагате. За агресията Ви препоръчвам спешна консултация с психиатър. Дори и под различни имена, участието Ви във форума не остава незабелязано. И няма как-при тази явна неграмотност съчетана със злоба. На недоказалия се-може би. Даже съвсем сигурно. Постингите Ви са неграмотни и малоумни като надписи на вратата на обществен кенеф. Най-добре, спрете вече с глупостите и злобата си. Което е добро, си остава добро. Харесва, или не на неможещите.
Гост

Мнениеот ххххххххххххххххххххххххх » 12 Окт 2005, 17:24

...............боже опази ...........абе вие работа нямате ли , като ви чета току виж ,ако сте един срещу друг ще се сбиете.............сраммммммммммм
ххххххххххххххххххххххххх

Мнениеот Гост » 12 Окт 2005, 17:59

Anonymous написа:
Anonymous написа:Правописът ми е прекрасен. Погледни твоя, жалък смешник. Твоето време свърши, вече ще правиш свирки на някоя мутра, обаче в друго амплоа. Много ти е мъчно, но доброто винаги побеждава скъпи.

Нямам нищо против секса, понеже съм жена.Е, не с посочения от Вас обект. Но преди и двамата с Ивенс да вземате отношение във форум професионален, първо минете през начално училище. Тогава може би той ще научи , че "пенсионер" се пише така, а не "пинсионер", а Вие - ще се научите да пишете по принцип. Имате спешна нужда.Иначе се излагате. За агресията Ви препоръчвам спешна консултация с психиатър. Дори и под различни имена, участието Ви във форума не остава незабелязано. И няма как-при тази явна неграмотност съчетана със злоба. На недоказалия се-може би. Даже съвсем сигурно. Постингите Ви са неграмотни и малоумни като надписи на вратата на обществен кенеф. Най-добре, спрете вече с глупостите и злобата си. Което е добро, си остава добро. Харесва, или не на неможещите.
Скъпа ми,колежке явно единственото ви качество , като юрист е корифейството в граматиката мога да ви уверя,че аз съм си грамотен само,че нямам време да проверявам буква по буква какво съм написъл,защото имам и работа да върша,а явно вие си клатите краката :P ,а моя стар приятел,който вие така неоснователно петните е доста по-грамотен и то в много области,в които вие си нямате и хел хабер.Така че гледайте си децата и оставете мъжете да вършат мъжката работа.
Гост

Мнениеот Следователка » 13 Окт 2005, 13:51

"Честито" колеги! Следствието наистина умря. поне в новия НПК. Да им е честито на дознателите разследването . С нов НПК, но по старите правила.
Следователка

Мнениеот някой » 13 Окт 2005, 14:21

Следователка написа:"Честито" колеги! Следствието наистина умря. поне в новия НПК. Да им е честито на дознателите разследването . С нов НПК, но по старите правила.

Ааааа - не. Най-вероятно ще им оставят и шест месеца агония :) А богоизбраните - остават да разследват престъпленията против републиката и мира :)
някой

Мнениеот разочарован » 13 Окт 2005, 17:59

На никой изобщо не му пука за 1000 следователи и още толкова адм. персонал. При това повечето са хора с опит, знания и възможности. Просто решават и край- богоизбраните остават в НСл СЛ, на места ще назначат по 2-3, другите ще духат супата. Това само у нас може да стане. Да се лишиш от специалисти за сметка на недоказани младоци. Язък , че си дадохме младостта, здравето и нервите!! Чувствам се като пълен глупак!Сигурно и Вие?
разочарован

Мнениеот Анонимен » 13 Окт 2005, 18:02

Дознателят се подчинява не на закона, а на пагона.Нека всички се замислим що за разследване ни очаква от страна на дознателите
Анонимен

Мнениеот Следовател по млад » 13 Окт 2005, 19:01

Вярно ли е , че Петканов заявил че половината от следователите щели да бъдат назначени в Прокуратурата , а други в Авдокатурата?
Какъв ще е критерият тогава , аз например за следователското си място съм кандидатствал с конкурс преди 2г.?:?:
Следовател по млад

Ключа от бараката

Мнениеот Млад дознател » 13 Окт 2005, 20:24

През 1982 год започнах работо в тогавашната милиция . Част от работата ми беше да водя и дознания. От 2003 год водя само дознания. След период, през който такива не се водеха от полицаите. Пропуснах да спомена, че някога следствието беше в МВР.
Сега като връщаме разследването по 99% от текстовете на НК в МВР дали не връщаме следствието пак в МВР под друго име.
Не питам - отговорът е ДА. Е ... пита шопът в този момент ... Оти ручахме жабетата? Що за реформа правим. Изпълняваме ли това което се иска от нас в тази област от Брюксел. Държа да спомена, че не съм фен на ЕС и Брюксел. Фен съм на един немски, френски, италиански, американски т. н. процес. Там този, който разследва е същият, който внася материалите в съда. Той преценява има ли достатъчно данни за образуване на наказателно производство. Полицаят може само да го запознае с това, което е събрал до момента. Всъщност - не само полицаят, а всеки, който смята, че разполага с такива данни. Тази разследваща структура някъде е известна с името прокуратура, другаде са съдии-следователи. В България мечтаем за "работеща прокуратура" или "разследваща прокуратура" по страниците на вестниците. В проекта, който ще бъде приет такова нещо няма или е доста половинчато и плахо вменено на прокурорите на един "трети рунд".
Дали не знаем какво трябва да правим, или не разбираме какво ни казват да правим - направо в прав текст. Според мен това е толкова радикално за българският процес, че не смеем да чуеме това което се иска от нас. А то е просто. Тези, които водат разследването, съответно - досъдебното производство и тези, които внасят материалите в съда да бъдат обединени в една структура. Според мен най-удачно би било тази струстура да продължава да носи името прокуратура, но да работи като следствие. И съответно мужду нея и съда да няма друга структура.
А полицията нека събира достатъчно донни, но в условията на отменения чл. 191 от НПК, където имаше изискване, обстоятелството, че се върши някяква проверка по отношение на някой гражданин, да не се разгласява.
Или още по-направо казано - не полицията да образува производството, а структура извън полицията.
До тук за следствието прокуратурата и дознанието.
Има още един въпрос. Защо до вчера - разбирай, примерно, 1985 год - съдебната система работеше. Ами - пак нестандартен отговор. Защото към онзи мовент имаше адекватен ЗАНН. А днес. Днес разчитаме на същия ЗАНН. Според мен следваще първо да променим ЗАНН, като предвидим след глобата още едно административно наказание - "задържане в поделенияна МВР" (може и в други поделения). такова административно наказание има в българското право. Справка УБДХ. То следваше да се налага на лицата нямащи възможностх до си заплатят глобата в съответния срок, не желаят да си я заплатят и т. н.(Да не влизам в подробности - имам разработен вариант на ЗАНН в този дух). Второ - декриминализиране на доста голяма част от съставите на НК. Тези текстове, които влязоха в НК поради неадекнатния ЗАНН. Тези, по коитъ съда при условията на чл. 78а от НК - налага административно наказание и др. И чак тогава - Трето - това с което почнах - почнах - снъздаване на тази разследваща структура, която сматам, че може да носи името прокуратура.
Млад дознател

Мнениеот Гост » 13 Окт 2005, 21:38

Днес научих чудесна новина. Най-после ще разкарат "професионалистите" . Е крайно време беше, но хубавите неща стават бавно. Лигльовците с чистите ръчички, дебелаците, които не могат да си мръднат задниците от луксозните си кабинети с климатици най-после ще трябва да се поизпотят малко. Е не са за жалене, скътали са доста парици за черни дни. Като много ви се работи господа и госпожи, питам аз, що не дойдете в МВР и не станете дознатели. Нямате голямо желание май. Плачете, че няма да сте независими, за да въртите далаверки май. Що не дойдете ама да сте по трима в стая, да видите как се работи. Да си купувате всичко, което ви е нужно за работата от мастило и хартия, до каквото дойде. Да грабвате делото и в пек и студ да тичате пеша до прокуратура, съд, арест, затвор, и къде ли не, защото при нас не се ползва шофьор. Всеки ден да ви дават ново дело, без да ви питат натоварени ли сте или не. Да те вдигат посред нощ, да стоиш с часове след работа и никой да не ти плаща за това. Да ставаш на другия ден разбит, но пак да отиваш на работа за да си на линия за поредното бързо. Ние наистина сме малоумни и мазохисти, защото вземаме три пъти по-малки заплати от вас богоизбраните "връзкари" и накрая сме вкарали много много повече престъпници в затвора от вас. Не ми се говори повече, ако е проличала някаква злоба това е реакция срещу липсата на съвест у огромната част от вас.
Гост

Мнениеот дознател » 13 Окт 2005, 22:21

Към младият дознател.Колега структурата на разследването която описвате найстина е добър вариант.Аз също казах нещо подобно в друг форум.Тази структура не сме я измислили ние двамата,тя е факт във всички цивилизовани държави.Най- логичното нещо е този който ръководи разследването и е възприел и събрал лично най-важните доказателства да внесе обвинението в съда.За мое ,твое и на други интелигентни и необременени колеги съжеление,тази форма на разследване за сега си остава само едно добро пожелание.Не сме готови все още за това.Твърде радикална ще бъде промяната .Все пак мисля ,че последните промени макар и частично ще направят разследването по-добро и ще бъде направена една крачка към този тип разследване за който говорите.Найстина още много неща следва да се променят напр.нов НК-като част от сегашните престъпления бъдат декриминализирани и се наказват по административен ред,увеличаване на броя на престъплнията от частен характер и др.Оптимизиране на административното правораздаване и на изпълнението на наложените наказания.Много е важно да бъде премахнато безкрайното формализиране на наказателният процес.Заради последното ,често се случва някъде между различните процедури и многобройни протоколи да се загуби обективната истина по делото.Следствието е полумъртво/остават му шест месеца/.Под натиска на Европа до няколко години ще бъде мъртво и дознанието.И двете структури са отживелица .Не ми е мъчно за следствието ,няма да ми мъчно и за дознанието.Който е кадърен и знае да работи с хора и да събира доказателства винаги ще има работа защото не съм чувал прогноза ,че идва краят на престъпността.
дознател

Мнениеот Гост » 13 Окт 2005, 22:23

buy,buy love ,buy ,buy,happyness!
Гост

към госта- учуден от неговата злоба

Мнениеот мъдрец » 13 Окт 2005, 22:56

Кой е виновен за това, че не те бива?
Ето това е въпрос!
Рибата лети в морето и това е нещо, което тя прави най добре!
Птицата плува в небето и това е нещо , което тя прави най добре.
Паяка плете мрежи и е неповторим в това отношение.

Никой от тях не иска "заплата" за това, което прави!
Животът е заплата!
Начина на живот, усещането , трепета, полъха, нежността ,топлотата, слънчевостта,гъвкавостта- това са качества, това е "заплатата"!

Толстолоба е тъпа риба, която не лети в морето.
Папгала е глупава птица, която не плува надалеко.
Те не си задават тези въпроси.
Ти задаваш ли си ги?
Ти какво можеш да правиш най добре?
В какво си уникален, неотразим,неповторим?

Задаваш ли си този въпрос?
Кое е твоето лично качиство, което те прави неповторим, уникален, полезен за теб и останалите?

Всеки иска да е уникален , неповторим, приет ,оценен!
Всеки!
И Ти също.
А какво предлагаш насреща?
........................................

Обикновенно хората не се замислят върху този въпрос.
Те живеят с усещането,че някой им е длъжен!

Това касае и Теб!

Ама най често не е така.
Кой е виновен за това, че от теб не става нищо.
Кой е виновен за това, че нямаш качествата, които искаш да имаш?
Кой трябва да ти "плаща" за това, че не ставаш дори и в професията си?

Никой не е виновен за това, че не те бива!
Ти сам си отговорен за това, че не си развил качествата, които са заложени в теб.
Ти даже не знаеш какви качества са заложени в теб , за да ги развиеш и облагородиш.
Ако ти не знаеш, кой трябва да знае?

Огледай се!
Не бързай да кажеш ,че се харесваш!
Не бъди тулуп или същество без естетика и критерии.
Светът е пълен с тулупи, които са на твое разположение.
Можеш да се наслаждаваш на тулупите,колкото си искаш, но това няма да ти донесе нищо.
Гледай да не си от тези тулупи, които не ги бива за нищо,ама не знаят това.
Дистанцирай се малко от тулупите.
Кой е виновен за това, че не те бива за нищо!

Ако не те бива за нищо, тогава защо се учудваш че не ти върви в живота?
Ако не те бива за нищо, що се чудиш че не те уважават, че не те ценят?
Ето това е "оценката", която следва да усетиш и да приемеш!
Тази оценка ще усетиш навсякде- най вече в себе си.
Ако летиш, ако ти е приятно да дишаш, ако ти е приятно да ходиш, да общуваш дори и с тулупите, нещата са наред.

В противен случай,има нещо гнило.
Къде е гнилото!

Ако оценката, която получаваш е такава, че не се чувствуваш приятно, че животът ти няма смисъл и цел:
ТОВА Е ОТГОВОРА
Друг отговор няма!!

Ти си на "заплата"!
Кой може да плати за твоята уникалност и неповторимост, ако ги имаш?
Никой!
А ако ги нямаш,тогава не е чудно че си на заплата, че чакаш някой друг да те оцени, да те научи и да те развие.
Тогава , ясно е, че не те бива!

Кой е виновен за това, че не те бива?
Ето това е въпрос!
Рибата лети в морето и това е нещо, което тя прави най добре!
Птицата плува в небето и това е нещо , което тя прави най добре.
Паяка плете мрежи и е неповторим в това отношение.
остани си на заплата дознателю!

..............................................
мъдрец

Мнениеот пчеличката Мая » 13 Окт 2005, 23:08

Добре, закриват следствието. Това го разбрахме.
Ама някой може ли да ми обясни защо е обявен конкурс за младши следователи след 2 седмици? :?: За какво са им още 15 следователи на ВСС? :?: И защо има 400 кандидати да стават безработни следователи?! :?:
пчеличката Мая

Мнениеот Гост » 13 Окт 2005, 23:28

Да драги ми мъдрецо, ние дознателите живеем от заплатата си, колкото и странно да ти се струва. Ние нямаме, чичо владика, нямаме хиляди в банка, нямаме разни "връзки" на всички нива в държавата. Кажи си името бе смешник и веднага ще излезе някой да каже как си станал следовател, помиарче. Или баща ти е ръгал през целия ти живот и ти е плащал изпитите, или пък си продал на село имота да си купиш мястото. Бог знае в кой филиал си завършил и си изкарвал криво ляво с голямата ти квалификация по пет дела на година. Аз не познавам следовател, който да е станал по-нормалния начин. Все сте някакви карикатури с големи претенции. Драги не се прави, че падаш от луната, не те е срам. Не мога да разбера, как такива като тебе и особено оная мърша дето се пише следователка, които опитват да покажат колко прекрасно е следствието. Е не е.
Гост

Мнениеот пчеличката Мая » 13 Окт 2005, 23:48

Да драги ми мъдрецо, ние дознателите живеем от заплатата си, колкото и странно да ти се струва. Ние нямаме, чичо владика, нямаме хиляди в банка, нямаме разни "връзки" на всички нива в държавата. Кажи си името бе смешник и веднага ще излезе някой да каже как си станал следовател, помиарче. Или баща ти е ръгал през целия ти живот и ти е плащал изпитите, или пък си продал на село имота да си купиш мястото. Бог знае в кой филиал си завършил и си изкарвал криво ляво с голямата ти квалификация по пет дела на година. Аз не познавам следовател, който да е станал по-нормалния начин. Все сте някакви карикатури с големи претенции. Драги не се прави, че падаш от луната, не те е срам. Не мога да разбера, как такива като тебе и особено оная мърша дето се пише следователка, които опитват да покажат колко прекрасно е следствието. Е не е.

Ти си пълен със злоба и ненавист, гостенино! Съжалявам те! :!:
За да си добър в професията си, трябва преди всичко да си добър като човек! А този твой постинг доказва, че не си добър човек! Не искам да познавам хора като теб!

Мъдрецо, впечатлена съм от това, което си написал! Поздрави! :)
пчеличката Мая

Мнениеот Гост » 14 Окт 2005, 00:07

Крайно време беше да излязат следователите от мрачните си дупки и да видят какво е престъпност и престъпление!Със 1000 лв. заплта и комфортен кабинет не става да се бориш с бандити!Елате в МВР да работите по 2-3 ма човека в стая 3 на 2 и без пражо на мнение за 500 лв.на месец та да видим какво е професионализъм !!! Дознателя (следователя) трябжа да е на улицата заедно със редовия полицай да поеме разследването от самото установяване на престъплението,а не да чака папката да доиде ж кабинета му и да я мотка няколко месеца с цел да я забута под другите чакащи с години реда си.Да !!! Гадно е да гледаш трупове и да уличаваш идиоти,но това е работа за хора с кураж и йелание за работа,а не за връзкари и чичови чада:)))

Може и да е за добре! Само времето ще покайе.
Гост

Мнениеот Гост » 14 Окт 2005, 00:13

Anonymous написа:Днес научих чудесна новина. Най-после ще разкарат "професионалистите" . Е крайно време беше, но хубавите неща стават бавно. Лигльовците с чистите ръчички, дебелаците, които не могат да си мръднат задниците от луксозните си кабинети с климатици най-после ще трябва да се поизпотят малко. Е не са за жалене, скътали са доста парици за черни дни. Като много ви се работи господа и госпожи, питам аз, що не дойдете в МВР и не станете дознатели. Нямате голямо желание май. Плачете, че няма да сте независими, за да въртите далаверки май. Що не дойдете ама да сте по трима в стая, да видите как се работи. Да си купувате всичко, което ви е нужно за работата от мастило и хартия, до каквото дойде. Да грабвате делото и в пек и студ да тичате пеша до прокуратура, съд, арест, затвор, и къде ли не, защото при нас не се ползва шофьор. Всеки ден да ви дават ново дело, без да ви питат натоварени ли сте или не. Да те вдигат посред нощ, да стоиш с часове след работа и никой да не ти плаща за това. Да ставаш на другия ден разбит, но пак да отиваш на работа за да си на линия за поредното бързо. Ние наистина сме малоумни и мазохисти, защото вземаме три пъти по-малки заплати от вас богоизбраните "връзкари" и накрая сме вкарали много много повече престъпници в затвора от вас. Не ми се говори повече, ако е проличала някаква злоба това е реакция срещу липсата на съвест у огромната част от вас.

Явно си един от нас:)))Поздравления ако не си на работа в момента:)
Гост

Мнениеот дознател » 14 Окт 2005, 06:53

"мъдрецо"твърде много философия има в главата ти и много малко разум.Ще ти кажа само едно :за да разследваш не е нужно да си единствен, уникален и неповторим.Чудно ми е как комуникираш с хората при тези си качества/ако ги имаш или са само плод на твоята болна фантазия/.Нашата работа е такава ,че с циганина си циганин,с банкера си банкер,с .......... си ..........В противен случай делотото ще бъде юридически издържано ,написано грамотно и на висок тон, но няма да разкрива истината.Сбъркал си професията ,сега вече имаш възможност да намериш истинското си призвание.Успех.
дознател

ПредишнаСледваща

Назад към Съдебна власт