от круела » 30 Окт 2005, 14:17
За успокоение на gega повечето пъти, когато съм взимала отношение тук е било или по времето, когато бях в отпуск, или в извънработно време. Като сега.Макар, че всъщност и работя. На нас това често ни се случва и през нощта, и в събота и неделя. А понякога и цели денонощия. За който не го вярва, да дойде да провери. Прав си, че дискусията на моменти е езсмислена, защото се чуват малко практически предложения. Повечето дето взиате отношение /твоето работно време не го знам, но няма нито една тема във форума, в която да не си взел отношение многократно, ние поне, веднъж на ден и само по тази/ откривате основно топланта вода, в смисъл, че реформата трябвало да почне от "главата", да се преборим с връзкарите и прочие. С две думи, нищо, ама нищо конструктивно, нито ново.Затова ми е адски смешно, като прочета, че такъв изявен "новатор" говори по следния начин:"когато, ти, съдията, постановиш незаконосъобразен акт...". Човек, който претендира да е професионалист не прави такива смешни обобщения. Доколкото схващам, може би си представител на адвокатурата. Е, сега, аз трябва ли да кажа, че като назнача служебен защитник, той с удоволствие прибира хонорара от защитата, но дори не си дава труда да прочете делото, нито активно да защитава обвиняемия, който счита, че някой защитава интересите му? Че в адвокатурата / пак с връзки/ се напълни с хора, завършили съмнителни факултети, но са направо легион на брой. Не бих направила това. Всяка професия има кадърни, съвестни, и можещи хора. Затова се учудвам на такова отношение на юрист.Мисля, че в момента в системата не се води борба за запазване на статуквото, а за опазване от неудачни промени. Далеч не всичко работи, но май точно това го съсипват. Пример-разгледай в "новия" НПК действията по повдигане и предявяване на обвинение. И иронията ще се смени с тъжен рев. Щото ако ми обясниш, как ще става това на практика, ще те призная за най-великия юрист на света. Изобщо разгледай целия проект.Съпостави го с броя на работещите, няатовареността, фактическото местоположение на разследващ и прокуратура, които следва да държат много тясна връзка, а често са в различни градове, и на големи разстояние, натовареността и прочие.И ми кажи, те това те, реформа ли е? И ако да, в каква точно посока? Пълно забатачване ли? Каквото прогнозира до година време Иван Григоров. И е напълно прав, но в тази страна няма кой да чуе съдия №1.Интересно ми е също така защо си мислиш, че магистратите си безчинстват безнаказано. безкрайните справки, спявки, пременствания, понижения, уволнения, не ти ли говорят за нещо малко по-друго?ВСС наказа маса съдии, прокурори, следователи. Не съм чула само за наказани в МВР дознатели, освен онази девойка, дето бе в интимни отношения с обвиняем. На другите двама гости- 123 и гост накратко. 123. Не зная дали не бъркаш демотивацията, с психическо отклонение. Излишно е да ти казвам колко е субективен един психотест, но никой няма нищо против такива изследвания. Мога да кажа, че по-голямата част от следователите са минавали такъв. Ако рекат да ни изследват периодично, едва ли някой ще има нещо против. Това ако е панацеята. Психическото ни състояние. Ама далеч не е така. Гост. Конституцията бе променена отдавна. Не знам дали си запознат, но никой от нас няма пълен имунитет и в реалния живот, отговаряме като всеки гражданин, или автобусен шофьор, както казваш. Имаме функционален имунитет.Което ще рече-по отношение на актовете, издавани от нас в рамките на служебните ни задължения. Ако там има данни за извършено престъпление, обаче ВСС го сваля и също отговаряме на общо основание. Имунитет, практически в България имат само депутатите. И както се убеждаваме процедурата по свалянето му им е тежка и изисква месеци, докато преценят дали или. Затова, нека не си говорим общи приказки. На мен ми се искаше да чуя идеи от практици за подобравяне на работата. А се принуждавам да убеждавамобщопрактикуващи "критици", че не са прави, защото по закон е друго. Ако ще обсъждаме, давайте - закони, идеи за промяна, кое не върви в практиката и защо. Иначе мога да обобщя, че професионалните мнения, дадени тук, са най-точни, премерени и конструктивни. Голяма част от участващите май много повече, си лекуват нервите в Интернет.