дознатели- съдии по разследване- разследващи прокурори- прокурори по обвинението!
Не Ви казвам нищо ново..нали?
Това е системата. Бюджета не позволява отпускане на нови бройки за прокурори по разследването. Предвид което ще бъдат преназначавани следователи. Те ще отиват там с вече предвидените в бюджета за тях средства. Лошото е, че предвид противоречието с конституцията няма да бъдат в съдебната система. Там ще останат само прокурорите по обвинението /щатните прокурори към момента/.
Следствието ще се трансформира. Ще се остави в състав не повече от 13- 15 процента.
няма начин по който да принудят следовател да отиде в прокуратурата ако знае че ще стане съдия по разследването и в съдебната система.
Затова беше и подадената офанзива за подаване на заявления за преназначавена на следователи в прокуратурата.
Сега ВСС е затрупан с такива заявления за преназначаване.
Всичките ще бъдат уважени.
някой трябва да провежда разследването в прокуратурата.
Няма щат, няма предвидени бюджетни средства за увеличаване щата на прокуратурата в необходимия размер
Назначаването на нови юристи в прокуратурата закъсня.
Краткия срок поставя в патова ситуация влизане в сила на новия НПК
Затова са всичките гимнастики които се правят...подигравката със следователите е голяма. ВЗЕТИТЕ НА ТЪМНО РЕШЕНИЯ ГИ КАРАТ ДА СЕ ХВАНАТ ЗА ВСЯКА ПОДАДЕНА СЛАМКА!
Има ли някой който да споделя мнението ми?
- Дата и час: 22 Ное 2024, 13:05 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
следствие ще има
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
- Гост
- Гост
Извинявам се, ако съм засегнал някого. Знач че въпроса е сериозен, но просто се опитах да се пошегувам. И аз съм бил известно време адвокат, но сметнах че е добре, с оглед натрупване на опит да тръга по пътя на дознателя ( Шеговито казано "Бушидо" - пътят на война), а и заплатата - сигурна, длъжността - перспективна. Желая на всички следователи да бъдат назначени на магистратски длъжности и това да стане без много сътресения, и съм сигуран, че това скоро ще стане. Успех!
- dinev
- Потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|