Здравейте,
искам да ви попитам от къде да взема молба за развод? Има ли начин да видя образец на молбата в интернет?
Благодаря Ви за информацията предварително.
- Дата и час: 16 Дек 2024, 21:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
документи за развод
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Здравейте!Моля за съвет и помощ!Бих искала да получа формуляри за молба за развод.бихте ли ми обяснили как да постъпя:аз съм на 32 години, от 13 години живея заедно с родителите на съпруга си в техния двустаен апартамент.Съпруга ми е единствен син и много се влияе от майка си, което е било нееднократно причина за разправии помежду ни.Имаме 11 годишна дъщеря,която съм отгледала без ничия помощ и желая да остане при мен.Нямам никакви имущественни претенции към съпруга си.Просто искам да ЖИВЕЯ живота си не по техните правила.
- selena123
- Нов потребител
E, айде пък аз намерих и ще дам една примерна мобла за тези като мен! А на вас
ДО
...................РАЙОНЕН СЪД
БРАЧНА КОЛЕГИЯ
И С К О В А М О Л Б А
От ................................, с ЕГН: ....................
Гр. ...................................................................
ПРОТИВ:
........................................., с ЕГН: ..................
Гр......................................................................
За развод
На осн. Чл. 99 ал.1 във вр. с ал.3 СК
Г-Н /Г-ЖО/ ПРЕДСЕДАТЕЛ,
С ответника сключихме граждански брак на ..................г., който е първи по ред и за двама ни.
Семейните ни отношения с ответника са силно влошени, тъй като помежду ни липсва взаимност на чувствата и интересите. Различни са разбиранията ни за живота и имаме принципни различия по въпроси, касаещи съвместното ни съжителство – работа, почивка, характер и обем на ежедневни задължения. В резултат на гореизложеното ние напълно се отчуждихме един от друг. Имаме различни интереси и социални контакти. Гореизложеното доведе до нашата фактическа раздяла, която настъпи през......................
Считам, че бракът ни е лишен от съдържание, непоправимо и дълбоко е разстроен и неговото фиктивно съществуване е неоправдано както от лична, така и от обществена гледна точка.
Ето защо Г-н /Г-жо/ Председател, Ви моля да ни призовете на Съд и след доказване на горните твърдения, да постановите решение, с което да прекратите брака ни като дълбоко и непоправимо разстроен, без да се произнасяте по въпроса за вината и утвърдите Споразумението по чл.99 ал. 3 СК, с което сме уредили личните и имуществените отношения.
Моля да приемете като доказателства: Удостоверение за сключен граждански брак /оригинал/; 1бр. Удостоверение за раждане; Копие от акта за собственост на семейното жилище;Проекто-споразумение по чл. 99 ал. 3 СК; Квитанция за внесена държавна такса.
Приложение: препис от исковата молба и доказателствата за ответника.
Гр. София С УВАЖЕНИЕ:
ДО
...................РАЙОНЕН СЪД
БРАЧНА КОЛЕГИЯ
И С К О В А М О Л Б А
От ................................, с ЕГН: ....................
Гр. ...................................................................
ПРОТИВ:
........................................., с ЕГН: ..................
Гр......................................................................
За развод
На осн. Чл. 99 ал.1 във вр. с ал.3 СК
Г-Н /Г-ЖО/ ПРЕДСЕДАТЕЛ,
С ответника сключихме граждански брак на ..................г., който е първи по ред и за двама ни.
Семейните ни отношения с ответника са силно влошени, тъй като помежду ни липсва взаимност на чувствата и интересите. Различни са разбиранията ни за живота и имаме принципни различия по въпроси, касаещи съвместното ни съжителство – работа, почивка, характер и обем на ежедневни задължения. В резултат на гореизложеното ние напълно се отчуждихме един от друг. Имаме различни интереси и социални контакти. Гореизложеното доведе до нашата фактическа раздяла, която настъпи през......................
Считам, че бракът ни е лишен от съдържание, непоправимо и дълбоко е разстроен и неговото фиктивно съществуване е неоправдано както от лична, така и от обществена гледна точка.
Ето защо Г-н /Г-жо/ Председател, Ви моля да ни призовете на Съд и след доказване на горните твърдения, да постановите решение, с което да прекратите брака ни като дълбоко и непоправимо разстроен, без да се произнасяте по въпроса за вината и утвърдите Споразумението по чл.99 ал. 3 СК, с което сме уредили личните и имуществените отношения.
Моля да приемете като доказателства: Удостоверение за сключен граждански брак /оригинал/; 1бр. Удостоверение за раждане; Копие от акта за собственост на семейното жилище;Проекто-споразумение по чл. 99 ал. 3 СК; Квитанция за внесена държавна такса.
Приложение: препис от исковата молба и доказателствата за ответника.
Гр. София С УВАЖЕНИЕ:
- aseim2
- Нов потребител
aseim2 ,само някой трябва да ти каже, че делото не свършва с исковата молба, а със съдебното решение..... и че пак ще опреш до тези, на които се смееш в момента.
- barri
- Потребител
Учудвам се, Just Me и selena123, че все още не сте си ангажирали адвокат. Все пак на вас двамата Ви предстои да вземете едно много важно житейско решение. Един развод в никакъв случай не бива да се подценява....Ето защо, задължително следва да се консултирате с адвокат.
- katerinakuch
- Активен потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|