начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

izdruzhka, kogato roditelite i deteto zhivejat v chuzhbina

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

izdruzhka, kogato roditelite i deteto zhivejat v chuzhbina

Мнениеот danni » 31 Дек 2005, 11:03

Здравейте!
Със съпруга ми сме разведени от 1996 г. Дъщеря ни остана да живее при мен, тогава беше на две години. От 2000 г. бащата живее в Англия, а ние с дъщеря ми се преместихме да живеем в Канада през 2004 г. От както сме тук за 2004 г. той изпрати само веднъж пари - 395 канадски долара, а през 2005 - на три пъти общо около 500 канадски долара. Детето е на 11 години. Имайки предвид, че разходите по нея са много по-големи отколкото преди 9 години, а и че той също живее в чужбина, искам да заведа дело за увеличаване на издръжката. Многократно се опитвах да го убедя, че под грижи за детето не се разбира само да се обажда по телефона по няколко пъти в месеца и да праща по някой-друг имейл, но той се озлобяваше срещу мен. Все си имал разходи - да си купи апартамент, да си купи кола, като че ли тук в Канада парите растат по дърветата, а жилищата и храната са безплатни!? И така, няма да се впускам в подробности, за да не си развалям настроението точно за новогодишната нощ, но въпросите ми са следните:
1. В България ли трябва да заведа дело за увеличаване на издръжката, или в Канада (тъй като Канада и Великобритания имат международни споразумения)?
2. Ако завеждам делото в България, колко пари мога да искам?
3. Ако спечеля делото в България, по какъв начин ще може да бъде бащата принуден да изпраща издръжката?

Ако имате и други идеи, моля да ме посъветвате.

Благодаря ви!
Весело посрещане на Новата година, много здраве, успех и интересни теми във форума!
danni
Младши потребител

Мнениеот Гост » 31 Дек 2005, 14:40

в канада
Гост

Мнениеот Гост » 31 Дек 2005, 15:05

в канада
Гост

Назад към Семейни казуси