начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

Неплатена издръжка

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Неплатена издръжка

Мнениеот Деница » 03 Яну 2006, 12:13

ЧНГ!
Въпроса ми е следният: бащата на синът ми редовно закъснява с изплащането на издръжката за синът ми. По съдебното решение издръжката трябва да се плаща на всяко първо число и ето днес вече е 3-то , но пари не съм получила. Какъв е редът да се направи запор на заплатата му.
Целта ми е да ги получавам на точната дата парите.
Тъй като преди той плащаше по 50лв, но съдът отсъди 70лв. от датата на подаване на молбата за развод, но бившият не иска да ми плати разликата от 20лв до 70лв. Как мога и тези пари да получа за предходните месеци?
Също така той ми ги праща по пощата, но на мен така не ми е удобно, възможно ли е да го задължа по банков път чрез дебитната ми карта да ги получавам?
Деница

Мнениеот Гост » 03 Яну 2006, 13:02

Вземете си изпълнителния лист за новата издръжка и го подайте при съдия изпълнителя, като в молбата посочите че искате запор на заплатата му и посочите къде работи. Ако си пишете и банковата сметка ще ви привеждат парите там от съда.
Гост

Мнениеот Гост » 03 Яну 2006, 14:29

Извинявам се за неосведомеността, но под изпълнителен лист какво се разбира-решението на съда, където е посочена издръжката или нещо друго. И къде по точно трябва да я подам молбата, при кой изпълнителен съдия?
Гост

Мнениеот Деница » 04 Яну 2006, 09:55

Въпроса горе е от мен, забравих да си напиша името.
Деница

Мнениеот ostin » 04 Яну 2006, 11:56

До колкото разбрах имате решение на съда, с което издръжката за детето ви е увеличена на 70 лв. от съда постановил решението искате да ви издаде изпълнителен лист. това става с една проста молба-моля, да ми бъде издаден изп. лист за присъдената по гр.д. №.......издръжка. с този лист отивате при съдея-изпълнител и пишете нова молба за образуване на изпълнително дело и посочвате изпълнително основание-запор на заплатата.
Е, вече си заработих хонорара-макар и виртуален.
А, ако отново нищо не сте разбрали отидете при адвокат да си платите не виртуално и той ще оправи нещата.
ostin
Потребител

Мнениеот Гост » 20 Яну 2006, 09:10

"Запор на заплата" не е изпълнително основание, а изпълнителен способ. Не знам как си заработвате хонорарите при такава очевидна неграмотност - само виртуално ли?
Гост

Мнениеот ostin2 » 21 Яну 2006, 10:41

Да ти го набърдуча невиртуално :lol:
ostin2

Назад към Семейни казуси