начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

чл.86 СК

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

чл.86 СК

Мнениеот лори » 05 Яну 2006, 14:16

Какви са необходимите обстоятелства по смисъла на чл.86 СК за ПРЕКРАТЯВАНЕ на издръжката? Бившият ми съпруг иска от мен да прекратя издръжката която дължи за дъщеря ни за да подпише декларация с която тя може да живее с мен в чужбина.Какво да направя в този случай ние сме разведени по взаимно съгласие със споразумение. Моля дайте съвет.
лори

Мнениеот дмд » 05 Яну 2006, 14:58

единствен вариант - декларация, че ви е изплатил сумата от ... лв, представляваща издръжка за следващите ... години

след това можете да искате увеличение на издръжката и той ще ви дължи горницата
дмд

Мнениеот Гост » 05 Яну 2006, 15:26

Бихте могли да подпишете декларация, че се отказвате от издръжка и да получите така желания от него подпис. След това следва да знаете, че подписаната от Вас декларация е невалидна, отказ от издръжка не може да има. Стига да се хване на въдицата.
Гост

Мнениеот лори » 05 Яну 2006, 15:43

Тя е 100 лв. на месец и няма как да искам след това да ми я увеличат а и не ми трябват тези пари.Аз знам, че той може само да я намали след като е възникнало ново обстоятелство т.е детето е в чужбина но той се страхува че ако пусне детето трябва да плаща без да го вижда.Казах му че единствен вариант е намаление до минимума около 40лв но бил при адвокат и там му казали че имало възможност аз да я прекратя.???? а аз незнам дали това е възможно по закон?Сега откакто съм извън Бг той си тегли парите с моята карта защото дъщеря ми е там докато я взема и си има доказателство че плаща.Аз пък от друга страна се притеснявам ако парво поиска да намалим до минимум чрез именение на споразумението и после не ми пусне детето какво ще правя????Ужас.
лори

Мнениеот лори » 05 Яну 2006, 15:43

Тя е 100 лв. на месец и няма как да искам след това да ми я увеличат а и не ми трябват тези пари.Аз знам, че той може само да я намали след като е възникнало ново обстоятелство т.е детето е в чужбина но той се страхува че ако пусне детето трябва да плаща без да го вижда.Казах му че единствен вариант е намаление до минимума около 40лв но бил при адвокат и там му казали че имало възможност аз да я прекратя.???? а аз незнам дали това е възможно по закон?Сега откакто съм извън Бг той си тегли парите с моята карта защото дъщеря ми е там докато я взема и си има доказателство че плаща.Аз пък от друга страна се притеснявам ако парво поиска да намалим до минимум чрез именение на споразумението и после не ми пусне детето какво ще правя????Ужас.
лори

Назад към Семейни казуси