- Дата и час: 22 Ное 2024, 18:00 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Обучение в Националния институт по правосъдие
|
|
Искат актуален адрес и мобилен телефон, защото документите ни са във ВСС. 3 броя снимки за документи, да помислим за вариант за превод на заплатите по дебитна карта, евентуална смяна на личния лекар. За прокурори и съдии няма организация за общежитие на този етап. Имат само идеи. Много са внимателни и отговарят качествено на въпросите. Това е от НИП-засега.
- Гост
Anonymous написа:Искат актуален адрес и мобилен телефон, защото документите ни са във ВСС. 3 броя снимки за документи, да помислим за вариант за превод на заплатите по дебитна карта, евентуална смяна на личния лекар. За прокурори и съдии няма организация за общежитие на този етап. Имат само идеи. Много са внимателни и отговарят качествено на въпросите. Това е от НИП-засега.
Колеги, възхитена съм от отношението на служителите /вероятно/ в иститута. Мога да добавя, че казаха, че най-късно до началото на февруари трябва да започне курса.
- Гост
Честита Нова Година и поздравления към всички успели в конкурсите!
Не се притеснявайте, колеги. Какви документи са ви необходими ще съобщят на всеки от вас от органите на съдебната власт, за които сте спечелили места, а що се отнася до различните битови въпроси и началото на обучението-обърнете се към служителите на НИП. Те са изключително любезни и съм сигурна, че ще ви помогнат да се ориентирате! Поздрави и пожелания за успех!
П.П. Поздрави на Tsveti24:)))
Не се притеснявайте, колеги. Какви документи са ви необходими ще съобщят на всеки от вас от органите на съдебната власт, за които сте спечелили места, а що се отнася до различните битови въпроси и началото на обучението-обърнете се към служителите на НИП. Те са изключително любезни и съм сигурна, че ще ви помогнат да се ориентирате! Поздрави и пожелания за успех!
П.П. Поздрави на Tsveti24:)))
- LakeG
- Гост
Последни сведения
Колеги, честита Нова година и поздрави на всички спечелили конкурса!
Вчера се обаждах в НИП и ми казаха, че ВСС заседава всяка сряда, т.е. след заседанията на 18 и 25.01. трябва да следим в сайта на ВСС и в този на НИП, където трябва да бъде публикувано съобщението, което всички с нетърпение очакваме. В едноседмичен срок след това трябва да отидем в съответната институция,за която сме кандидатствали и сме спечелили конкурса и да си подадем документите. Какви са те? Аз лично се обадих на административния секретар на Оръжен със-Силистра, където съм разпределена и от там получих изчерпателна информация. Списъкът не е у мен, но доколкото си спомням, документите са същите, каквито искаха за участие в конкурса.Само копията от диплома и удостоверението за правоспособност искат да имат нотариална заверка, както беше на изпита за адвокати.Освен това ще подписваме клетвен лист (това е ясно). Съветвам ви да черпите информация от "извора", тъй като са възможни различия.
От всички проведени разговори ми стана ясно, че обучението ще започне най- късно в началото на февруари.
Една приятелка ми каза, че от заплатата, която ще ни плащат, ще удържат по 20% за обучение. Не знам колко е вярно това. Друг слух- ползва се общежитието на ПЖИ, но било ужасно мизерно. Знае ли някой подробности? Накрая един въпрос към софиянци- може ли да се възприеме като добра наемна цена 300 лв. за двустаен напълно обзаведен в "Красна поляна"(или "Красно село"- не си спомням точно, но за по-централния квартал става дума)?
Вчера се обаждах в НИП и ми казаха, че ВСС заседава всяка сряда, т.е. след заседанията на 18 и 25.01. трябва да следим в сайта на ВСС и в този на НИП, където трябва да бъде публикувано съобщението, което всички с нетърпение очакваме. В едноседмичен срок след това трябва да отидем в съответната институция,за която сме кандидатствали и сме спечелили конкурса и да си подадем документите. Какви са те? Аз лично се обадих на административния секретар на Оръжен със-Силистра, където съм разпределена и от там получих изчерпателна информация. Списъкът не е у мен, но доколкото си спомням, документите са същите, каквито искаха за участие в конкурса.Само копията от диплома и удостоверението за правоспособност искат да имат нотариална заверка, както беше на изпита за адвокати.Освен това ще подписваме клетвен лист (това е ясно). Съветвам ви да черпите информация от "извора", тъй като са възможни различия.
От всички проведени разговори ми стана ясно, че обучението ще започне най- късно в началото на февруари.
Една приятелка ми каза, че от заплатата, която ще ни плащат, ще удържат по 20% за обучение. Не знам колко е вярно това. Друг слух- ползва се общежитието на ПЖИ, но било ужасно мизерно. Знае ли някой подробности? Накрая един въпрос към софиянци- може ли да се възприеме като добра наемна цена 300 лв. за двустаен напълно обзаведен в "Красна поляна"(или "Красно село"- не си спомням точно, но за по-централния квартал става дума)?
- Надежда
Anonymous написа:Anonymous написа:аз въобще не мога да вляза в сайта на НИП, нещо или адреса не е точен, или аз не се оправям добре, моля публикувайте ми адреса.
http://www.nij.bg/
Колеги, това е адреса на сайта http://nij.court-bg.org, или http://nij.bg, т.е. без www
Успех на всички спечелили в конкурсите за младши магистрати!
- tzveti24
- Младши потребител
От Националния институт по правосъдие казаха, че имат информация за гласуването ни на 18. Колеги някой може ли да ми каже кога трябва да се отпиша от Адвокатската колегия. Едни казват след гласуването на ВСС, други, че няма да ме гласуват, ако не съм отписана. Никой не дава точна информация. Ако знаете моля споделете.
- taniabogoeva
- Нов потребител
Anonymous написа:аз също съм адвокат и не знам какво да правя, от националния институт казаха да не бързам . Незнам към кой да се обърнем за по- точна информация.
Колеги, говорих с колега, който миналата година бе назначен за мл. съдия, а до тогава бе адвокат. Процедирал по следния начин: подал молба за освобождаване от АК от деня, предхождаш назначението . Говорих с моята АК и смятам и аз днес да подам такава молба.
- Гост
Проблема е, че ние не знаем кога ще е назначаването, за да подадем молба от тогава.Другият проблем е, че поне от моята колегия казват, че не могат веднага да се съберат и да ме отпишат, а чак когато им е месечното събрание със задна дата, но в този случай към момента на назначаването няма документ, че си отписан. Има ли възможност да не ни гласуват от ВСС, тъй като не сме отписани?
- taniabogoeva
- Нов потребител
ima zalbi sre6tu konkursite za ml. sadii i prokurori
Ot VSS savetvat da ne pribarzvame s prekratiavane na zavarenite pravootno6enia poradi depoziraneto na zalbi i ob6tata neiasnota kak 6te se procedira po - natatak.
Kolegi, molia za po-podrobna informacia po vaprosa!!! Vaprosat e mnogo seriozen!!!!
Kolegi, molia za po-podrobna informacia po vaprosa!!! Vaprosat e mnogo seriozen!!!!
- Elena2
Колеги в заявлението за отписване от адвокатска колегия се пише датата към която да се извърши отписването, тя може да предхожда решението на АК. Смятам, че няма да има проблем, пред ВСС да се представи заявление за отписване от АК с дата преди датата на заседанието на ВСС, а пък в последствие при проблем заявлението от АК да се оттегли или да се извърши промяна на заявените данни, преди следващото заседание в АК.
- Гост
|
|