начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

МНОГО ИНТЕРЕСЕН КАЗУС<СВЪРЗАН С УСТАНОВЯВАНЕ НА БАЩИНСТВО

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

МНОГО ИНТЕРЕСЕН КАЗУС<СВЪРЗАН С УСТАНОВЯВАНЕ НА БАЩИНСТВО

Мнениеот Гост » 11 Яну 2006, 17:57

Баща ми ,който бе разведен с майка ми имаше връзка с една жена.Това бе преди около 18 год.В един момент тя му съобщи ,че е бременна в 8-мия месец и детето е от него.Той отказа да повярва ,тъй като връзката ,която е била неангажираща е била под абсолютното условие да нямат дете.Тогава баща ми бе на 47 години.Както и да е ,жената роди детето ,а баща ми не го призна.Преди три години той почина.Сега тази жена иска аз и сестра ми да подпишем документ на непризнатото от баща ми вече 18 год. дете ,че го признаваме за наш брат и с това той да получавал някаква пенсия за починал родител.В противен случай щяла да води дела срещу нас.Посъветвайте ме моля какво да правя.Може ли да се води иск за установяване на бащинство след смъртта на баща ни?Благодаря!!!
Гост

Мнениеот m_d » 11 Яну 2006, 19:50

Вие нищо не подписвайте - не сте вие тези, които с декларация ще установите бащинство. А по отношение иска за установяване на бащинство - за майката се погасява в тригодишен срок от раждането, а за детето - в тригодишен от навършване на пълнолетието. Следователно за предполагаемото дете на баща ви има още време да предяви иск за установяване на бащинство, в случай че няма установено такова.
m_d

Мнениеот monteskio » 11 Яну 2006, 21:12

Точно така. Иска за установяване на майчинство се предявява от майката в тригодишен срок от раждането, като този срок е преклузивен. Ако се пропусне този срок иск може да се предяви и от детето до навършване 21 години.В този случай се призовава и майката. В конкретния случай мисля, че дори и да се заведе иск за установяване ан бащинство, то доказването ще бъде затруднено, поради невъзможността да се вземат сравнителвн материал.
Както ви посъветва колегата - не подписвайте. Ще извършите престъпление състава на измама - съставяне на документ с невярно съдържание с цел имотна облага.( чл.212 ал. 2 НК )
Обстоятелството дали роденото дете ви е роднина може да се установи само и единствено поиска ред.
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител

Мнениеот миорд » 11 Яну 2006, 23:21

Въпросната жена не може да води никакво производство срещу вас! Това не може да се случи поради няколко факта, а именно - бащата ви не е бил сключил брак с въпросната любовница, защото ако беше сключил такъв и последва развод и жената е бременна се счита, чемъжут на жената е баща на детето до 300дни след прекратяване на брака. Второто ми основание е, че за да се установи бащинство следва да се назначи експертиза за доказване на бащинство - без такава експертиза не може да докаже нищо! След като баща ви е починал, ima възможност да се докаже бащинство посредством изследване на вашето ДНК, тъй като вие носите гените и на баща ви.
миорд

Мнениеот Гост » 12 Яну 2006, 13:48

да ,но нали никой не може да бъде подлаган на медицински изследвания без неговото изрично съгласие?!Ако не се съглася да дам материал за експертиза?
Гост

Мнениеот Гост » 12 Яну 2006, 14:59

А какво му е интересното в този "казус"?
Гост

Мнениеот Гост » 12 Яну 2006, 16:48

0u00uy0u0u
Гост

Мнениеот Гост » 12 Яну 2006, 22:50

nqkoj bi li mi kazal kakvo 6te ozna4ava chlen 44 i po to4no vtorata alineq?
Гост

Назад към Семейни казуси