начало

Инструмент за законодателно експериментиране – как регулаторните лаборатории да станат реалност в България Инструмент за законодателно експериментиране – как регулаторните лаборатории да станат реалност в България

Купен през OLX телефон се оказа на лизинг

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Купен през OLX телефон се оказа на лизинг

Мнениеот qwerty2 » 08 Фев 2025, 14:48

Здравейте,

В края на октомври си купих скъпия телефон Samsung Galaxy S24 Ultra малко по-евтино през OLX.

Продавачката го продаваше чисто нов, неотварян, с преглед и тест. В офиса на Еконт му видях IMEI номера, проверих, че е оригинален, отворих го, включих го и проверих, че работи.

Занасяйки го вкъщи, обаче, на самия телефон ми излезе съобщение, че е взет на лизинг към Йетел и ако не се плащат редовно вноските, Йетел ще ми заключи дистанционно основни функции на телефона, чрез нещо наречено Samsung Knox.

Разбира се, ядосах се и се обадих на продавачката - защо ми продава нещо, което не е нейна собственост, а на Йетел? Тя ми отвърна "СПОКОЙНО, ЩЕ СЕ ПЛАЩА, всички взимат на лизинг и ги продават!".

Пих студена вода и продължих да го използвам (това предупреждение излиза само при рестарт на апарата). До тази сутрин, 4 месеца по-късно, когато се събудих със следното съобщение:

Изображение

Та въпросът ми е какво мога да направя в случая? Аз съм си платил устройството, а ще ми го заключат! Мога ли да я съдя? Мога ли да се обърна за нещо към Йетел?
qwerty2
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ