начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Как да се закупи този имот?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Как да се закупи този имот?

Мнениеот monov166 » 19 Юни 2014, 18:45

Желая да закупя съседен имот. За имота е излязло решение на съда че с дели на четири идеални части за четиримата наследници, имота има лице на улицата 16м. и доколкото знам не може да се раздели за да купя част от него. Съда го е изнесъл на публична продан и получената сума бъде разпределена между съделителите съобразно правата им върху имота.
Проблема е че един от съсобствениците нито иска да продава нито да купува, нали така е по закон ако се реши да се продава първо се предлага на съсобствениците и тогава на трети. Има ли начин по законен път тримата съсобственици да откупят неговия дял и тогава аз да го купя от тях.
monov166
Нов потребител

Re: Как да се закупи този имот?

Мнениеот kdkrastev1234 » 19 Юни 2014, 20:58

monov166 написа: Съда го е изнесъл на публична продан и получената сума бъде разпределена между съделителите съобразно правата им върху имота.

Има ли процедура по публична продан или не? Тя се движи от съдебен изпълнител.
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
kdkrastev1234
Потребител

Мнениеот monov166 » 19 Юни 2014, 21:45

Ми мисля че няма, но доколкото подържим връзка с един от съсобствениците които движи въпроса с имота е подал молба в съда че желае да го закупи. Не ми е ясна процедурата, и как точно ще стане четвъртия съсобственик (които ни купува ни продава) е особен по характер не искам да си имам проблеми.
monov166
Нов потребител

Мнениеот monov166 » 12 Юли 2014, 21:33

До колкото разбрах съдя изпълнител май ще разреши проблема.
monov166
Нов потребител

Назад към Покупко-продажба