начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

НОВ ОУП НА ВАРНА-ОБЕЗЩЕТЕНИЕ?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

НОВ ОУП НА ВАРНА-ОБЕЗЩЕТЕНИЕ?

Мнениеот kos100 » 14 Фев 2011, 11:44

Здравейте,притежавам 13.5 декара земеделска земя , която с новия ОУП на гр.Варна попада в квартал обявен за жилищно строителство , но точно моят и още няколко по-големи парцела намиращи се в тази нова зона и то общо взето по средата и са обявени за зелени площи-паркове.При това положение ,а аз съм изтървал срока за обжалване ,сещайте се защо!, какво мога да направя с тези земи.Има ли някакво обезщетение,могат ли да ми ги заменят с други земи в района или общо взето какво може да се направи,благодаря!
kos100
Младши потребител

Re: НОВ ОУП НА ВАРНА-ОБЕЗЩЕТЕНИЕ?

Мнениеот rts » 14 Фев 2011, 18:45

Докато имотът Ви не бъде отчужден, той си е Ваш, нямате право на обезщетение. Това, че сте собственик, обаче, не Ви дава правото да правите каквото си искате с и в имота.
В процедурата по отчуждаване ще Ви бъде определено съответното обезщетение.
Можете да направите запитване в Общината по въпроса.
rts
Активен потребител

Мнениеот kos100 » 15 Фев 2011, 10:42

Благодаря за съвета на rts,разбира се,този вариант ще доведе до дълга съдебна процедура и това няма как да бъде избегнато,защото е заложено още с вземането на това решение от конкретни хора в общината.Сега,това по същество е извиване на ръце ,но дори и така да е надеждите които таят някой хора ще останат празни.Може ли някой друг ЮРИСТ да сподели мнение,на rts му
препоръчвам да не си губи времето с този казус.
kos100
Младши потребител

Мнениеот rts » 22 Фев 2011, 19:51

Може би, господине очаквате нещо много специално за Вашия случай. Всичко по-специално, при липса на добра воля от Общината, за съжаление ще трябва да мине през Съд (при наличие на правно основание за претенциите Ви, разбира се).
Както съвсем добронамерено Ви посъветвах - направете писмено запитване до Общината, като изложите аргументите си. До 1 месец ще получите отговор.
А след това - с отговора: при адвокат.
PP: дължите ми извинение за отношението.
rts
Активен потребител

Мнениеот kos100 » 25 Фев 2011, 15:31

На rts:Дали са специални или не моите очаквания ,копнежи и т.н.т., ако щете не Ви засягат,освен ако не сте пряко или преносно свързан с тази далавера ,между впрочем делото няма да е само едно.Помолих Ви,да не ми губите времето,изявявайте се в друга тема .А колкото до извинението един съвет ако позволите ,"не бъдете толкова чувствителен".
kos100
Младши потребител

Мнениеот magodeoz » 25 Фев 2011, 19:46

@kos100: Що се държите невъзпитано? Ако някой Ви е нервирал, не си го изкарвайте тук. Обезщетението по принцип е свързано с отчуждаване (наистина е така), а не с отреждане по ОУП. Ако сте стигнали дотам - дайте по-подробна информация, за да получите адекватен отговор.
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот kos100 » 01 Мар 2011, 15:36

Моля за компетентно мнение.Всичко което ме интересува е изписано в диспозитива на побликуваното първо обръщение от мен, към форума.
Какво означава :"Може би, господине очаквате нещо много специално за Вашия случай. Всичко по-специално, при липса на добра воля от Общината, за съжаление ще трябва да мине през Съд (при наличие на правно основание за претенциите Ви, разбира се)."ли пък:"Това, че сте собственик, обаче, не Ви дава правото да правите каквото си искате с и в имота." МОЛЯ!,това не е правна помощ а назидателен тон,а Вие каква по-подробна информация желаете?
Тук съм поставил въпроса на елементарно ниво-казус.За детаели си има процедура ,адвокати ,цени и т.н.т.Ако,ще сме толкова обидчиви по -добре не давайте идентични мнения,никого не съм обидил.
kos100
Младши потребител

Мнениеот rts » 02 Мар 2011, 18:10

Предлагам темата да бъде заключена ... :twisted:
rts
Активен потребител

Мнениеот toni_sf » 02 Мар 2011, 23:31

А защо ,че не сте адекватни да отговорите ли, и така ли би си помислил един който се е регистрирал тук за да получи отговор, не го бъркайте сайта с феисбука или с там како беше мама бг
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот rts » 07 Мар 2011, 13:05

До питащия, Тони и др.:
Явно вие бъркате сайта. :mrgreen:

Компетентният отговор ви беше даден, дори повече от веднъж. :!: Това, че не ви устройва, не ви дава право да обиждате или да раздавате заплашителни "съвети", или да спамите и превръщате юридическия форум в говорилня. :twisted:

Такива като вас не бива да губят времето на колегите - ето я причината, в прав текст, да бъде заключена темата. :idea:
rts
Активен потребител

Мнениеот Melly » 07 Мар 2011, 13:12

rts написа:До питащия, Тони и др.:

Компетентният отговор ви беше даден, дори повече от веднъж. :!: Това, че не ви устройва, не ви дава право да обиждате или да раздавате заплашителни "съвети", или да спамите и превръщате юридическия форум в говорилня. :twisted:

Такива като вас не бива да губят времето на колегите - ето я причината, в прав текст, да бъде заключена темата. :idea:

+1
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот kos100 » 07 Мар 2011, 17:00

Има ли модератор ,който да не допуска rts в темата.Темата е моя и аз няколко пъти помолих този човек да не упорства с мненията си.Ако е на хонорар в този форум бих го розбрал,ако е безработен и търси изява съжелявам!Има доктори и доктори както и юристи.RTS,дайте възможност и на други да се включат, в крайна сметка вие не сте 100%-вия капацитет.
kos100
Младши потребител

Мнениеот eurolinker » 08 Мар 2011, 19:01

rts написа:До питащия, Тони и др.:

+1
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Мнениеот santim » 22 Апр 2011, 21:44

Никакви срокове не сте изтървали и изобщо не е имало срокове за обжалване защото такива не са предвидени по ЗУТ. До сега се дискутира само проект за ОУП на Варна и той не е одобрен. В началото на годината ЕСУТ Варна отхвърли тая безпринципна дефрагментация и задължи проектанта да остави в зелено само тия имоти и територии за които има законно влезли планове, демек са за озеленяване по силата на по-предишни планове. Бъдещите паркове в новоурбанизираните територии ще се определят по нататък с ПУП които всеки заинтересован собственик ще може да обжалва. Така че спокойно, всичко е блъф на проектанта, целящ пари.
santim
Нов потребител

Мнениеот kos100 » 29 Апр 2011, 09:57

до:eurolinker,Melly,magodeoz и най-вече до rts,дами и господа горещо Ви препоръчвам,да си закупите плейстейшъни-двойки,не повече и да спрете с изявите си в този форум,успех..........
kos100
Младши потребител

Мнениеот kos100 » 29 Апр 2011, 10:29

До santim.Бихте ли дали някаква информация,разбира се ако е възможно , от кога е това решение на ЕСУТ,номер на протокол или дата от която да го търся,за да си го изкарам.Благодаря Ви за съдействието.
kos100
Младши потребител

Мнениеот Melly » 29 Апр 2011, 11:21

kos100 написа:до:eurolinker,Melly,magodeoz и най-вече до rts,дами и господа горещо Ви препоръчвам,да си закупите плейстейшъни-двойки,не повече и да спрете с изявите си в този форум,успех..........

Предложението Ви не се приема.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот santim » 29 Апр 2011, 20:01

kos100 написа:До santim.Бихте ли дали някаква информация,разбира се ако е възможно , от кога е това решение на ЕСУТ,номер на протокол или дата от която да го търся,за да си го изкарам.Благодаря Ви за съдействието.

Информацията я имам от член на съвета.Потвърди я един от районните кметове на Варна а заседанията бяха в началото на годината. Не знам защо още не са публикували протоколите, вероятно натиска от страна на трибуквените собственици на фирмата изготвяща плана е голям. Когато имам повече информация ще я споделя.
santim
Нов потребител

Мнениеот magodeoz » 02 Май 2011, 18:39

Купих си. PSP, модел 3000. От четирибуквен собственик. Поиграх си с него - даже може да се влиза и в интернет, чудесна джаджа е. Не ми помага при провеждане на отчуждителните процедури, обаче. Язък!
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот santim » 27 Юни 2011, 00:51

Тук http://www.varna.bg/oup/index1.htm може да прочетете решенията на Есут във връзка с жалбите на гражданите, срещу масовото отреждане на частни имоти за озеленяване с проекта за ОУП на Варна.
В различните протоколи се разглеждат различни райони на града, намерете вашият район и проверете дали има запис и решение конкретно за вашият проблем.
santim
Нов потребител

Следваща

Назад към Строителство и регулация