начало

14 нови съдии встъпиха в три апелативни съдилища 14 нови съдии встъпиха в три апелативни съдилища

Преди женитба?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Преди женитба?

Мнениеот Niki22 » 17 Мар 2007, 22:30

Здравейте, скоро ми предстои сватба и моят баща ще даде една не малка (за нас естествено) сума пари , която ще използваме за вноска за закупуване на апартамент. Интересувам се, ако не дай Боже нещо не се разбираме и се разведем дали мога по някакъв начин да си защитя тези вложени пари ?

Благодаря на всики изказал мнение.
Niki22
Нов потребител

Мнениеот deennny » 17 Мар 2007, 23:07

сумите, получени в дарение не са част от съпружеската имуществена общност.
deennny
Нов потребител

Мнениеот klara76 » 18 Мар 2007, 08:44

Тази идея е интересна. Аз си мисля дали и договор за заем между бащата и синът не е вариант?
klara76
Младши потребител

Мнениеот klara76 » 18 Мар 2007, 13:02

Ценя ти мненията и ги чета защото са доста стойностни макар и хапливи често :wink: ..

Защо варианта с договора за заем е по скъп? Не съм юрист, просто питам от интерес

Приятна почивка ти пожелавам.. :)
klara76
Младши потребител

Мнениеот nqgol » 18 Мар 2007, 19:23

Договорът за заем е вариaнт,но кога ще бъде падежа?Кога предполагате.че ще се развеждате :) ....имайте предвид петгодишната давност.Достоверна дата може да се докаже и по-евтино - с нотариално заверен препис от от договора(3 лв.),а пък и договарящите се напишат името си(не само да драснат един подпис),достоверността на подписа също не е трудно да се докаже.
nqgol
Потребител

Назад към Семейни казуси