начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Въпрос относно развод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос относно развод

Мнениеот daria1 » 29 Яну 2009, 19:39

Предстои ми развод и живо ме интересуват някои въпроси. Не съм стигнала още до етап консултация с адвокат, но искам да се информирам предварително.
На първо време ме интересува, как става доказването на изневяра в съда? Кой трябва да свидетелства в съда? Дори познавам жената, но как бих могла да я накарам да свидетелства? Или пък хора от кръга, които са приятели на мъжа ми и са пристрастни?
Да поясня, че не съм хукнала да се развеждам заради една изневяра :D Причините се коренят доста дълбоко и са поредица от предателства, лъжи и безотговорно отношение.
Бракът е сключен 2005 г., детето е на 3 г. Почти веднага след сключване на брака се разделихме, по негова вина- друга жена, отдръпване от негова страна. През товао време живяхме в различни градове, детето е гледано само от мен. Той е пращал някакви пари и е минавал на месец- два да види детето за няколко часа. С това се изчерпва приносът му в отглеждането.
В момента си дадохме втори шанс, за съжаление пропилян, пак по негова вина. Но поне вече с напълно чиста съвест мога да действам радикално.
Нямаме общо имущество, делим единствено детето. Струва ли си при това положение да се занимавам да доказвам тези неща, изневери и пр.?
Не вярвам той да има претенции за детето, но все пак, какви са шансовете му, ако предяви такива, при това положение на нещата? По принцип се "разбираме" и не вярвам да се стигне до война, но съм длъжна да се застраховам :)
daria1
Нов потребител

Re: Въпрос относно развод

Мнениеот Гост. » 30 Яну 2009, 13:22

:!: :!: :!: Първо и основно- детето не е вещ, за да е предмет на делба!!! 8)
Второ- говорете с него и обсъдете е ли възможно прекратяването на брака да стане със споразумение.
Тогава няма да доказвате изложеното- изневяра и прочие неща.
Адвокат ще ви е нужен, за да изготви молбата до съда и съответните доказателства... Времетраене на съдебното производство - около 2 месеца, средства - ДТ и адвокатски хонорар.
Бащата ще плаща издръжка в размер от 30 до 80/ може и повече да се договорите, това е споразумение все пак, зависи от добрата нагласа на татето/.
Родителските права на вас, а на татето режим на лични отношения- два пъти месечно/ събота или неделя, от .... до ....часа/ и един месец през лятната ваканция, когато вие не сте в платен годишен отпуск.
Това е в най- чист вид.

Документи за адвоката- задължително удостоверение за скл. гр. брак, акт за раждане на детето... останалото, каквото колегата прецени.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот daria1 » 30 Яну 2009, 13:25

Аз знам, че ще имам нужда от адвокат и ще наема такъв, когато му дойде времето. На този етап се интересувах как бих могла да докажа тези неща и евентуално какво бих могла да събера аз като доказателства. Защото ако никой не свидетелства, тогава кво правим?
И доколкото знам, в който район е подадена молбата за развод, там се разглежда делото. Така ли е?
Всъщност, не съм преглеждала форума обстойно, но смятах, че е нещо като място за взаимопомощ. Явно съм прибързала и съм в грешка, за което се извинявам :)
Повече от ясно е, че тук никой не може да реши нечии проблеми и адвокат така или иначе ще се ползва в реално време :D
Нищо де, ако модераторите сметнат за нужно, нека изтрият темата :)Ще се оправим :D
daria1
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 30 Яну 2009, 13:31

Извинете ме, ако съм малко или повече пряма, но на въпросите от двата ви поста обстойно ще отговори колегата, при когото ще идете. :wink:
Смятам, че дадените ви насоки са достатъчни. Все пак ние, в частност аз, няма да ви разреша проблема / а и не бих могла/, във форума.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот daria1 » 30 Яну 2009, 13:35

poli_g, благодаря за отговора! На всички останали също :)
Мисълта ми течеше в тази посока. Ще спечеля ли аз нещо, ако се занимавам да доказвам моралните щети, които ми е нанесъл или да не се занимавам с глупости?
Това е в общи линии. Иначе предполагам, че няма да имаме проблем със споразумение :D
daria1
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 30 Яну 2009, 13:50

:lol: :lol: Ох, той според мен бракът си е едно застрахователно събитие... ама кой ме пита. :lol: Премия няма да получите в това производство. :wink:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот daria1 » 30 Яну 2009, 14:00

А, мерси съм от такива "застраховки" вече :lol: :lol:
Да, разбрах. Като стане време ще потърся адвокат и ще се надявам да решим нещата на добри начала и без много шум. От цялата работа ме интересува само благото на детето ми, така че... всичко друго са подробности :)
Благодаря още веднъж за отговорите! :D
daria1
Нов потребител

Мнениеот imhotep » 30 Яну 2009, 18:11

Благото на детето, Скъпа е да има семейство. Да има мама и татко, да има братче и сестриче, да е в семейна среда. Мама и татко да му създават възможности и да не го лишават от баба и дядо.
Поли; брака - застрахователно събитие ? Много интересен поглед върху нещата. Може би имаш предвид , времето когато жената е била собственост на мъжа :D
"Ако Ти не искаш да чуеш истината - никой не може да ти я покаже"
Аватар
imhotep
Потребител

Мнениеот daria1 » 31 Яну 2009, 01:36

imhotep, съгласна съм. Но ако прочетеш внимателно постовете ми, ще разбереш че съм дала всичко възможно, и съм направила много компромиси със себе си за това "благо". Но когато желанието и компромисите са само едностранни, това не води до нищо добро, дори напротив- създава се една вредна среда и погрешен модел на поведение.
По- добре един щастлив родител, отколкото двама нещастни, нали?
Относно бабите и дядовците- там нещата са наред, не съм имала намерение да лишавам детето си от тези контакти.
daria1
Нов потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 31 Яну 2009, 06:47

Препоръчвам на питащата не да не пита, но да пита по-скоро адвокат, или юридически консултант.
Последна промяна ivan_lawyer на 31 Яну 2009, 16:20, променена общо 1 път
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот katerinakuch » 31 Яну 2009, 14:11

Буди недоумение защо изневярата на един съпруг често се тълкува едва ли не като огромен и велик грях, едва ли не причина за развод. Един мъж едва ли изневерява от хубаво. За такова едно негово поведение трябва да се търси причината, както и поведението и отношението на съпругата. Тези неща обаче са строго индивидуални при всяка връзка и брак.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 01 Фев 2009, 21:02

:roll: мда.... такива ми ти работи, драги.
Човек да не се пошегува?!?
Пчелата не бяга от меда, но ако е една каца се сложи лъжица катран? Дали?
А за изневярата може да се каже много... но това е правен форум, не сме психоаналитици. :wink:
Гост.
Старши потребител

Назад към Семейни казуси