начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Упражняване на родителски права след развод - дефиниция?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Упражняване на родителски права след развод - дефиниция?

Мнениеот bea-999 » 10 Май 2009, 17:54

system написа:
Защо никой тук не даде съвет, как да се защити самото дете? Законът предвижда ли някаква каквато и да е защита на децата от безсъвестни и безотговорни родители? Ако детето не иска да вижда баща си заради тормоза, не са ли нарушени неговите права на спокоен и сигурен живот? По каква логика сигурността на детето изобщо не се отчита, и никой не мисли за това, и всички са така загрижени за безхаберния баща, който не се сеща с години за детето си, и като щракне с пръсти, детето било длъжно да изпълнява, нищо че не желае да ходи в дома му заради тормоза, на който е било подлагано?

Прегледах темата и установих, че съвети за защита на детето са ви дадени от колегите. Страхувам се, че Вашият въпрос в действителност е - как да бъде отстранен бащата от живота на детето Ви. Много позната картинка. Лепвате на бившия си мъж квалификацията за "безсъвестен" и "безотговорен" родител и очаквате всички тук да се просълзят на историята, която представяте, и да бъдат обладани от гняв към безхаберния според Вас баща. Дразни Ви това, че детето търси контакти с баща си, че иска да се вижда с него, а не да отдели цялото си внимание на Вас и новия Ви избраник, към когото може би непременно трябва да се обръща с "татко". Това, че детето "не желае" да ходи в дома на баща си, го казвате Вие. Питахте ли изобщо детето за това ? Съмнявам се.
И сега се дразните от това, че не чувате и не прочитате във форума това, което Ви се иска. Доколкото разбрах, и съдът Ви е отрязал. Не се ли замисляте, че проблемът може да е във Вас ? Едва ли. Много по-лесно е да се обвинят даващите неудобни отговори, отколкото да потърсите причината там, където според мен съществува - във Вас самата.
Приятен ден !

Реално, детето не получи никаква защита, освен онази, която АЗ му дадох. Никой не чу оплакванията му, макар да бяха изречени ясно и на глас пред много хора, нееднократно.

Ако на закона не му пука за децата, не знам тогава за кого ще му пука.

Че кой му пречеше на този баща да вижда детето, когато бащата полагаше добри грижи, преди въпросната да се появи и да почне да тормози детето?

И откога се наложи да се реагира, откак детето заяви ясно пред много хора, че е било тормозено и от кого, и как?

Детето ясно каза и посочи извършителката на тормоза, назова името й, и всякакви други факти и конкретности. Това беше пренебрегнато. Нито беше извикан психолог, нито бяха извършени други задължителни процедури. Всичко беше претупано, и явно някой бързаше и раздаваше рушвети и се опитваше да претупа нещата.

И всичко това беше извършено от юристи като вас.

А идиотските обвинения, как съм завиждала на бащата, си ги дръжте за вашия си живот. Сигурно затова, човека си живее вече 2 години след случката, без да види очите ми и очите на детето си. Като ви чета, излиза, че аз не трябва никога да проявявам интерес към бащата на детето си, за да не бъда изкарана лошата бивша, която ревнува. Нищо че си имам съпруг, ново семейство, и не се сещам за бившия с години, освен че живеем на огромно разстояние. Нищо от това няма значение, пак ще бъда изкарана ревнивата бивша, която използва детето си. Излиза, че на бащата му е позволено всичко, даже да тормози мен и детето, без да полага грижи за това дете. Аз така или иначе, ще бъда изкарана зла и лоша, обстоятелствата нямат значение, щом съм бивша, задължително ревнувам, завиждам и лишавам бащата от нещо, а той е света вода ненапита, нищо че детето не иска да чуе за него след тормоза, а преди това умираше да го види.

Значи, фактологията пак няма значение. пак адвокатите решиха предварително кой е виновен. А детето и интересите му нямат значение. Може да бъде бито и тормозено в реалността, щом съда е приел, че не е така, значи и да бъде убито, то пак бащата не е виновен. Щом съда подминава фактите и думите на тормозената жертва, значи няма насилие, нищо че жертвата изпада в ужас и бяга и се крие по гардероби, и плаче, когато се говори за безсъвестния баща и любовницата му, която е извърпила тормоза.

Ще заведа ново дело, и ще повторя всичко, и ще протакам. Пълнолетието му не е далеч. Докато детето не иска да вижда бащата, аз ще възпретяствам виждането. Когато бащата ме убеди, че ще полага добри грижи за детето, тогава ще позволя да се виждат.

Когато се убедя, че няма да има никакъв тормоз повече. Дори да означава завинаги. Да е мислил, когато е тормозил детето си. А щом не му пука какво причинява на това дете, значи, не заслужава никакви родителски права. Заслужават ги грижовните и добросъвестни родители.
bea-999
Потребител

Мнениеот bea-999 » 10 Май 2009, 18:03

system написа:
Щом детето иска контакт с мен, бащата по каква причина отказва

Детето Ви е казвало, че иска, или Вие си въйобразявате това. Дали е искало в действителност ?

Нищо не си въобразявам. Има доста свидетели на думите на детето. И те ли си въобразяват?

не е ли това нарушение на моите родителски права, същите в съдебното решение от развода?

Не. Съдът е определил на бащата режим на лични контакти с детето. Приел е, че с това не се нарушава упражняването на Вашите родителски права.

Именно, приел е, но въз основа на какво? Само допускане, че бащата ще бъде непременно грижовен? И какво ако не е, и ако е безотговорен до степен, че е пряка заплаха за живота и сигурността на детето?

Аз също имам родителски права, да напомням ли? Отказът му да ми даде контакт с детето, когато детето е при него, как се наказва, особено ако е систематичен?

Не се наказва, защото с този отказ бившият Ви съпруг не е нарушил Вашите родителски права. Проумейте най-после, че детето не е Ваша собственост - то си има баща и има право необезпокоявано от Вас да общува с него.

Напротив, нарушил ги е.

Ако аз изолирам бащата от нашия живот, той идва с изпълнителен лист, така казва закона. При реципрочната ситуация, би трябвало и аз да имам същите права, и това е дискриминация! При това аз нося упражняването на родителските права, по същото съдебно решение! По всяко време! Няма как да престана да бъда родител!

Имаме заплаха за убийство, и аз и детето!

Лъжете, госпожо.

Напротив, не лъжа, и на това има свидетели.

А вие пак обявихте набързо някой за виновен. Какво да си мисля за юристите, щом веднага приемат, без доказателства, че някой лъже непременно?
bea-999
Потребител

Мнениеот system » 10 Май 2009, 18:05

Докато детето не иска да вижда бащата, аз ще възпретяствам виждането. Когато бащата ме убеди, че ще полага добри грижи за детето, тогава ще позволя да се виждат.

Когато се убедя, че няма да има никакъв тормоз повече. Дори да означава завинаги.

Значи проблемът е все пак във Вас. И Вие сте тази, която държи неправомерно поведение, а не бившият Ви съпруг. Сама си го казахте. Вашето желание е бащата да не вижда детето. Защо ли ? Сигурно "да не се разстройва", "да не се раздвоява" и куп подобни глупости.
Преди малко Ви казах, че лъжете. Запитахте ли се защо ? Защото в постовете си давате толкова противоречива информация, че преценена в своята съвкупност, не може да бъде вярна. Ако това сте поднесли и на колегите адвокати и съдия, няма да се учудя, ако са ви отрязали.
Бог да пази децата от родители като Вас.
system
Активен потребител

Мнениеот lexy21 » 10 Май 2009, 18:10

Че кой му пречеше на този баща да вижда детето, когато бащата полагаше добри грижи, преди въпросната да се появи и да почне да тормози детето?

Ама всички разбахме вече, че това е проблемът и, че алчните юристи са виновни. Стига, спри се, бе жена!!! Впрегни я тази енергия в нещо друго - производство на електричество, например - гарантирам, че ще бъдеш глобален монополист и ще си "мракобесиш", когато ти душа иска! Като не попиваш какво ти се говори тук - бягай при ходжа, при нинджа, при Капитан Планета или Мечето Ръкспин, само спри да тровиш из форума!
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот system » 10 Май 2009, 18:14

Добре, добре. Спирам :D
system
Активен потребител

Мнениеот lexy21 » 10 Май 2009, 18:16

system написа:Добре, добре. Спирам :D

Тъй де, че ще се мракобесим :D
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот bea-999 » 10 Май 2009, 18:17

system написа:
Докато детето не иска да вижда бащата, аз ще възпретяствам виждането. Когато бащата ме убеди, че ще полага добри грижи за детето, тогава ще позволя да се виждат.

Когато се убедя, че няма да има никакъв тормоз повече. Дори да означава завинаги.

Значи проблемът е все пак във Вас. И Вие сте тази, която държи неправомерно поведение, а не бившият Ви съпруг. Сама си го казахте. Вашето желание е бащата да не вижда детето. Защо ли ? Сигурно "да не се разстройва", "да не се раздвоява" и куп подобни глупости.
Преди малко Ви казах, че лъжете. Запитахте ли се защо ? Защото в постовете си давате толкова противоречива информация, че преценена в своята съвкупност, не може да бъде вярна. Ако това сте поднесли и на колегите адвокати и съдия, няма да се учудя, ако са ви отрязали.
Бог да пази децата от родители като Вас.

Мое абсолютно право и задължение е да осигуря на детето спокоен и сигурен живот, дори ако това означава, че няма да има баща. Ако бащата иска да убие детето, то по-добре да го няма тоя баща, вместо детето да бъде убито. Това е и решението на Соломон за истинската майка.

Докато бащата беше добросъвестен, никой за нищо не му е пречил. Както вече казах, тук приравнявате злоупотребата с правата му, със тези права.

Нека си има правата, не ги оспорвам. Оспорвам злоупотребата с тези права.

Като реши да стане отново свестен баща, с радост ще приема пак да си контактуват. Но не преди това. Не с шантаж, заплахи и тормоз.

Или предпочитате да допусна убийство на детето, и нов тормоз и шантажи? Не, няма да стане!

Много добре е разбирал какво върши, и е било извършено в неговия дом! Няма оправдание за тормоз над дете, при това умишлен, като се има предвид колко грижливо крие всяка възможност да бъде хванат и разобличен на място!

Няма да си променя намеренията, няма начин да оставя детето си в лапите на насилници! Щом системата не желае да защити едно тормозено дете, значи, ще излезем от тази система, за да съхраним живота и здравето си! А бащата да го духа! Доста по-рано е трябвало да мисли за поведението и постъпките си!
bea-999
Потребител

Мнениеот system » 10 Май 2009, 18:32

bea-999 написа:
А бащата да го духа!

Не Ви разбрах. Какво да духа и защо :oops: :| ?
system
Активен потребител

Мнениеот portokal » 10 Май 2009, 18:33

Леле, мале! Горкият човечец (ако е относително свестен) от какво чудо се е отървал! :oops:
Прочетох само първата страница и май няма смисъл да чета нататък.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 10 Май 2009, 18:44

:lol: :lol: :lol:
Жалко , че бащата най-вероятно не чете форума , щях да му предложа да го представлявам в бъдещото дело безплатно , в полза роду.Това щеше да ми е най-лесното дело в живота.Единственото нещо , което трябва да направя е да подсигуря, че съдът ще даде думата на госпожата...........и оттам нататък , може и направо след заседанието да и надянат жълтата жилетка.Хахахахахах.Жалко за детенцето , с такава майка орлица-психо , не го виждам , дано да оцелее умствено и да не стане психопат! :lol: :lol: :lol:
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот system » 10 Май 2009, 18:44

portokal написа:Леле, мале! Горкият човечец (ако е относително свестен) от какво чудо се е отървал! :oops:

Трябва да му се лее куршум.
bea-999, кажете му адреса, щом сте го издирили. В моето село има баячка, ще пратим там човека да му помогнем :wink: .
system
Активен потребител

Мнениеот Melly » 10 Май 2009, 18:50

Къде е Деки от "спешната помощ"? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
System написа:Трябва да му се лее куршум.
bea-999, кажете му адреса, щом сте го издирили. В моето село има баячка, ще пратим там човека да му помогнем :wink: .

Аз ще му асистирам, напълно безплатно :D
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот 778899 » 10 Май 2009, 19:12

и аз, и аз.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот bea-999 » 10 Май 2009, 22:06

REVOLUTION написа::lol: :lol: :lol:
Жалко , че бащата най-вероятно не чете форума , щях да му предложа да го представлявам в бъдещото дело безплатно , в полза роду.Това щеше да ми е най-лесното дело в живота.Единственото нещо , което трябва да направя е да подсигуря, че съдът ще даде думата на госпожата...........и оттам нататък , може и направо след заседанието да и надянат жълтата жилетка.Хахахахахах.Жалко за детенцето , с такава майка орлица-психо , не го виждам , дано да оцелее умствено и да не стане психопат! :lol: :lol: :lol:

Още не е късно.

Ще дам координатите Ви, на моите адвокати, да Ви свържат с него. Нямам нищо против да видя адвокат как работи и тича за без пари! :lol: :lol: :lol:

Тази гледка, ако ми позволите, ще я увековеча на моментна и друг вид снимка и видео. Поне това заслужавам, да рекламирам безплатно гилдията ви, как работи без хонорар. Ако нямате нищо против, ще раздам името Ви безплатно на всеки, който поиска Вашата защита, как да пропусна да уважа този професионален ентусиазъм? :lol: :lol: :lol:
bea-999
Потребител

Мнениеот system » 10 Май 2009, 22:15

Госпожо, госпожооо ... Много колеги в този форум биха помогнали и помагат безплатно на хора, нуждаещи се от правна помощ. И нямат нужда от реклама за това. Целият проблем е, че в случая Вие се нуждаете не от правна, а от психиатрична помощ. Революшън Ви го подсказа, но кой да мисли ...
system
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 10 Май 2009, 22:28

bea-999 написа:Поне това заслужавам, да рекламирам безплатно гилдията ви, как работи без хонорар. Ако нямате нищо против, ще раздам името Ви безплатно на всеки, който поиска Вашата защита, как да пропусна да уважа този професионален ентусиазъм? :lol: :lol: :lol:

Ако с такова себеотрицание сте "рекламирали" и бившия ви съпруг , дали е било безплатно обаче :?: , вече не се чудя защо човекът крие адреса и телефона си като комунист от жандармерията. :lol: :lol: Bea , Bea , вземи детето и отидете малко на почивка , спа , нещо друго , да разпуснете малко , че като Ви гледам какво калбо от нерви сте , предчувствам експлозия! :lol: :lol:
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот nikodim77 » 11 Май 2009, 05:45

Добро утро на всички,
Няколко дена се вторачвам в целия този дебат, ако може така да се нарече и умишлено не желаех да се включа но факта, че тук е намесено ДЕТЕ и че неговата сигурност е под съмнение, ще си позволя да изложа и моето мнение. Всъщност „мнение’ – не знам защото ако започна да пиша всичко, което ми идва на ум, след това ще трябва да си купя нова клавиатура...
Държа да отбележа, че всичко, което ще напиша по долу няма за цел да обиди, никого и няма да цели обиди и нападки, ще бъда БЕЗПРИСТРАСТЕН (доколкото мога имайки предвид страданието на детето) и ще се позовавам в изказванията си само и единствено на Закона (толкова до колкото съм запознат).
По основната поставена от Вас тема „дефиницията за "упражняване на родителски права след развод" ” отговор и аз ще се въздържа да дам. Нека това го сторят „наетите” от Вас „бол” Адвокати.
но в частта за детето ще си позволя някои съвет защото то /ДЕТЕНЦЕТО/ вярвам, че няма никаква вина за случващото се (както Буги Барабата се шегуваше с мен когато ни се роди детето с фразата „Еий... хубаво дете ама не случило на родители.” така с Вас сигурно с тази фраза не би се шегувал).
До, колкото съм разбрал Вашето дете е поверено за отглеждане при баба и дядо, като при развода съдът явно се е позовал на Чл.106, ал.4 от СК (което ще си позволя да коментирам по-долу) От тук следва, че контрол над детето може да имате само в дните определени Ви за виждане с него. А, ако имате някакви съмнения относно сигурността на детето и те ви дават основания да потърсите компетентна намеса то това е РУ на МВР по место нахождение и адрес на детето както и АЗД и сходни организации имащи връзка със защитата на децата, които институции са задължени също да сезират МВР и/или/ Прокуратурата. Обаче за такива действия трябва да имате солидни съмнения (доказателства) а не внушения и болни амбиции породени от липста на детето... за което Ви разбирам и Ви съчувствам защото когато се наложи да не съм до детето си повече от 24 часа, аз не съм на себе си.
Но сега малко по Чл.106, ал.4 от СК:
Ако наистина съдът е приложил този текст от Семейния кодекс то това е направо страшно... В самия текст е записано, че се прилага по изключение... Е, питам се аз що за родители може да са тези, на които Български Съд им отнема (акар и временно) детето?! Като се има предвид, че съдът в България (какъвто и да е и каквото и да се бълва за него) винаги при постановяване по случай като Вашия изхожда единствено и само единствено от интереса на децата. И сам си отговарям с отрицателно мнение за Вас, bea-999 след, като позачетох някои от Вашите отговори. /не ми се сърдете/ ...
Мисля и се надявам, че ако промените тона си и премахнете обидните квалификации от речника си особено когато те са отпрвени към хора, от които сте пожелали помощ. то ще намерите покои и все някой, ще реши да Ви драсне някой ред в по верда форма...

И към тези, които четат и пишат тук ще цитирам Цицерон:
„ Да се ядосваш, това означава да наказваш себе си заради грешките на другите”

от мен толкова и До следващата тема. :wink:
nikodim77
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 11 Май 2009, 06:15

Добро да е!
Чл.106, ал.4 изобщо не е споменавана, няма индикации дори, в темата, съдът да е допуснал такова ограничение.

п.п. Ако всеки ви пост завършва с негов цитат- обезателно ще ви чета. :)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот sisi19 » 11 Май 2009, 08:37

Госпожо, детето ви е на 12 г. И по никакъв начин не можете да ме убедеите , че едно дете на 12г може да бъде накарано на сила да ходи при бащата ако то самото не иска.Ако отказа му да контактува с бащата е заявен лично от него пред соц. служби в отдел закрила на детето, или пред съда, то няма сила която да може да ме убеди, че някой ще му НАЛОЖИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА ХОДИ ПРИ БИВШИЯ ВИ СЪПРУГ.
Тук вече ми замириса на сапунка.
Хайде стига. Вижда се че проблема не е в детето, а в самата вас.
Аз се отказвам да слушам една и съща плоча.
Чао от мен.
sisi19
Потребител

Мнениеот system » 11 Май 2009, 08:53

Тя питащата bea-999 малко послъгва.
има огромно физическо разстояние между мен и бащата... Аз и втория ми съпруг живеем на хиляди км

А след малко в темата "Домашно насилие":
Отивам да изгледам неделната кино-вечер ...

На хиляди километри, пък - неделна кино-вечер. На хиляди километри, а търсим татенцето къде живее да го изненадаме по време на личните срещи с детето.
Може някои да сме от село, но не пасем патки и не ядем доматите с колчетата :wink:
system
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Семейни казуси